Peršokti prie turinio


Anapus_Nemuno

Užsiregistravo 2012 Kov 18
Neprisijungęs Lankėsi 2017 Kov 12 13:11
-----

Mano parašyti pranešimai

Temoje:Automobiliu skelbimai

2016 spalio 25 - 19:50

Turėtam 307 (2005 metų ikirestailinis hečbekas, 1.6 dyzelis su ~80kw) lyginant su didesnėm mašinom man labai patiko:

 

- Manevringumas. Miestui superinis variantas.

- Trumpas priekis ir galas. Patogu parkuotis, lengva jaust gabaritus.

- LABAI dinamiškas automobilis. Traukia puikiai tiek iš vietos, tiek jau pasibėgėjus.

- Superiniai stabdžiai. Leidžia labai užtikrintai važiuot.

- Stabiliai ir standžiai ant kelio laikosi, puikiai valdosi. Mano mėgstamiausiam kely "Klaipėda - Nida" būdavo labai didelis malonumas vairuot.

- Dizainas. Jau ~14 metų modeliui, o minioj kitų automobilių atrodo puikiai.

 

Apie ekonomiją jau nekalbėsiu. Tas motoras kuro mažiau ima nei distrofinė 15-metė, besiruošdama modelių konkursui.

 

Per metus rimtų gedimų neturėjo, tik eksploataciniai dalykai.

 

406 irgi atsiminimai tik geriausi. Gaila, kad jis jau atgyvenęs savo kaip modelis. Nebėra nenukruštų.


Temoje:Automobiliu skelbimai

2016 spalio 20 - 21:50

O gal tiesiog kw su hp kažkas supainiojęs? :) bet kažkaip smirda visas skelbimas. Normalūs RC mobile.de prasideda nuo 3k eurų.


Temoje:[Automobilis] senas ar naujas

2016 liepos 17 - 08:26

Jei tik leidžia finansai, aš irgi pasisakyčiau už naują. Mano motyvai:

 

1. Saugumas. Nereikia sukti galvos, ar buvo daužimų ir kaip kokybiškai remontuota po jų. Labai nemalonus jausmas, kai plojiesi taip, kad nebeverta remontuot, o su oro pagalvėm nieko neįvyksta.

2. Garantija. Kažkiek metų tavo rūpestis tik padangos, skysčiai ir stabdžių kaladėlės.

3. Tas jausmas, kai VISKAS VEIKIA taip, kaip numatyta gamintojo :)

 

Įdomu būtų pamatuot kilometro kainą perkant naują ir perkant naudotą. Perkant naują, lyginant su naudotu, galima sutaupyti net keliose eilutėse, kaip antai:

 

1. Draudimas. Draudikai neriasi iš kailio dėl naujų automobilių, todėl praktiškai kiekvienas lizingas ir salonas pateiks po krūvą išskirtinių ir tikrai gerų pasiūlymų, kurių negausi nuėjęs pas draudimo bobutę savo 10 metų A6 apsidraust. Pvz., perkant naują Toyotą buvo galima gaut kasko iškart keliems metams su įmoka, kuri nebesikeičia. Ir civilinį draudimą už juokingą kainą.

2. Lizingo palūkanos ir pradinis įnašas naujam automobiliui mažesni. Vėlgi, čia tas pats, kaip su draudimu. Ta pati Toyota bendrauja su Nordea. Kažkuriuo metu atrinktiems modeliams siūlė palūkanas 0,99% marža + euribor (0%).

3. Gauni TA trims metams. Smulkmena, bet malonu.

4. Paprastai kuro sąnaudų požiūriu nauji automobiliai ekonomiškesni.

5. Garantiniai dalykai.

 

Na, ir labai subjektyvus, bet labai svarbus - laikas. Man norisi, kad automobilis važiuotų tada, kai to reikia, ir tą darytų tvarkingai. Važinėtis po servisus, ieškoti po forumus gedimų priežasties ir blabla.. - nu labai gaila laiko :) per jį geriau nuveiksiu ką nors malonaus ar investuosiu į save.


Temoje:Peugeot 2008

2016 liepos 11 - 18:33

Labas,

 

Yra tekę tokiu ne vieną šimtą kilometrų nuvažiuoti (draugė turi). Būtent 1.2 benzinas, 60kW, M5. Traukos jam užtenka :) mieste jokių problemų, užmiesty irgi, jei neturi piemeniškų įpročių. Kuro sąnaudos nėra didelės. Gerai nepamenu dabar jau tikslius skaičius, bet nedaug didesnės nei dyzelinio automobilio.

 

Triukšmo lygis salone kaip tokios klasės automobiliui gan nedidelis. Mano 307 garso izoliacija prastesnė. 1.2 motoriuko garsas man labai patiko.

 

Salono medžiagų kokybė visai nebloga. Prošvaisa nemaža.

 

Suma sumarum -  geras automobilis :) už savo kainą tikrai geras dealas. Jei atnaujintas modelis, tai ir dizainas super.

 

Sveiki, galvoju pirkti šį modelį, bet ar nebus per menkas vsariklis: 1.2 PureTech 82hp M5 (60KW/82AG)? Gal kas turit su tokiu varikliu ir galėtumėte pasidalinti patirtimi?


Temoje:volvo ar toyota?

2016 gegužės 17 - 20:44

<...>

 

Daug senbuvių jau pakeitę gamintojus, bet iš įpročio vis užsuka pabazarint. Savo pežiui gal antroj vasaros pusėj pasagas nulupsiu, tai kol kas dar pežistas... 

 

Mano pežas liko šeimoj (tėvai naudojasi ir negali suprast, kaip taip ilgai kuro gali automobiliui užtekt), tai iš čia dar niekur nebėgsiu.

 

Apie žopelį - daugmaž tinka viskas, ką aukščiau pastebėjo forumiečiai. Pvz., didelis apsisukimo spindulys, reikia įprast ir atsargiau galimybes vertint. Iš vietos geriau traukdavo pežas (natūralu, masė kita), tačiau lenkime normaliu greičiu dinamiškesnis yra žopelis. Labai daug vietos. Gale sėdėt, man susidarė įspūdis, erdviau nei 607. Bagažinė didelė. Paradoksas, bet atbulam parkuotis lengviau nei su 307, kadangi veidrodžiai ir langai didžiuliai.

 

Tiesą pasakius, mano poreikis ir buvo nemažas universalas, kuriame galėčiau patogiai išsimiegot ir kuris būtų gan nereiklus. Manau, šitas atitinka :) kaip ten laikys - žiūrėsim :)