Peršokti prie turinio


KarolisK

Užsiregistravo 2012 Geg 02
Neprisijungęs Lankėsi 2017 Sau 24 16:28
-----

Mano sukurtos temos

P407 tepalas aušinimo bakelyje

2016 lapkričio 01 - 17:58

Sveiki,

 

Papasakosiu savo ganėtinai nepigiai kainavusį nuotykį su tepalu aušinimo skystyje. Galbūt ši info kažkam bus naudinga ir padės išvengti nereikalingų išlaidų :D

 

Taigi mano 407 2.0hdi RHR jau ganėtinai sėkmingai nuriedėjo jau daugiau nei 400k kilometru ir vieną dieną įjungus degimą pastebėjau, bauginančiai skydelyje mirksint OIL įspėjimą. Patikrinau tepalo lygį, įspėjimas skydelyje nemelavo, tepaliuko ties min riba. Labai keista pasidarė nes niekada jo nereikdavo papildyt tarp tepalo keitimo kas 15k km. Supyliau gerą puslitriuką, visi įspėjimai užgeso ir varom toliau. Po kelių dienų ir vėl pasirodo blyksintis OIL. Na ką galvoju, nusimato vizitas į servisą. Servise meistras iškart atsuko aušinimo bakelio kamštį, aušinimo skysčio nei nesimato, vien tik tepalas. Greit pagūglinau, forumuose rašo kad dažniausiai tokioje situacijoje kaltas tepalo aušintuvas, greitai nulekiu į laužyną ir turiu už 30eur naudotą aušintuvą.

 

Taigi meistriukas nuima seną aušintuvą, pabando užglušinęs su burna pūsti į jį, sako atrodo kad jis geras. Montuoja naują, išleidžiam antifryzo ir tepalo mišinį iš sistemos lauk, pilam vandenį ir lekiu kaitint variklio. Pravažiuoju, išleidžiam vandenį ir taip kartoju gal kokius 6 kartus. Meistras nebeturi kantrybės, tikina, kad aušintuvas buvo geras ir bėda tikrai ne ten. 

 

Toliau lekiu pas kitą meistrą, papasakojau kokia situacija ir palieku mašiną su giliu liūdesiu. Po poros dienų meistras nuimą galvutę, nesimato, kad tarpinė būtų pažeista. Prašau, kad pabandytu patikrinti senąjį aušintuvą. Prie 6 atmosferų verdančiame vandenyje aušintuvas išmeta burbulą, nupirktas iš laužyno neburbuliuoja ir prie 10 atmosferų. Galvutė nušlifuota dedama atgal, tuo pačiu pakeistos pakaitinimo žvakės, vožtuvų gumelės, pagrindinio diržo komplektas, elektrinis radiatoriaus ventiliatorius,  visa sistema gerai išplauta. Pavažinėjau keletą dienų, išsiplėtimo bakelyje atsirado šiek tiek tepalo, šiandien viską išploviau ir žiūrėsiu kas darysis toliau.. Tikiuosi sistema bus švari ir galėsiu ryt supilt aušinimo skystį :)


Ir visa tai man kainavo :

 

Naudotas aušintuvas 30

Aušintuvo keitimas 25

Ventiliatorius 30

Galvutės tarpinė, gumelės, pagr. diržo komplektas, tepalo filtras, aušinimo skystis 166

Galvutės nuėmimas uždėjimas, šlifavimas, , žvakių keitimas, pagr diržo ir ventiliatoriaus keitimas keitimas 330

 

Tai tiek.. :)