Peršokti prie turinio


Kir

Užsiregistravo 2008 Kov 07
Neprisijungęs Lankėsi 2013 Grd 09 14:42
-----

Mano sukurtos temos

kur Vilniuje geriau keist alyva?

2012 gruodžio 17 - 13:19

Tauta, patarkite kur Vilniuje geriau keist alyva? Nes po keliu sykiu nesekmingo tepalu filtro uzverzimo i Megamesta vaziuoti nebesinori, o Zibinte man truputi perbrangu.

Perku bagažinės amortizatorių P406 Coupe

2012 gruodžio 10 - 15:56

Sveiki, pirkčiau bagažinės amortizatoriuką P406 Coupe (2002), domina tik normaliai veikiantis daiktas. kreipkites privačiai forume arba tel. 867500463

Šildomos sėdynės remontas (P406 Coupe 2002)

2012 gruodžio 10 - 15:37

Sveiki,
pasidalinsiu savo patirtimi remontuojant priekinės sėdynės šildymą. Tai kad sedynė nešyla gali būti dėl įvairiu priežasčių (kontaktai fiškėse, laidai iki jų ir pan.), - bet šiuo atvėju kalbame apie paties šildymo kabelio (gyvatuko) esančio sėdynėje, remontą. Iškarto noriu perspėti, jog jeigu jums šildymas nėra LABAI AKTUALUS reikalas, nepatariu nieko daryti - procesas varginantis o efektas ne visada išlieka ilgam, nes jeigu jau šildymo kabelis sensta ir trukinėja, suremontavus vienoje vietoje po menėsio jis gali trukt kitur.

Tačiau jei esate užsispyręs(-usi) :D kaip aš, surinkite visą savo kantrybę (mat, gamintojas sėdynę surinkinėjo visiškai negalvodamas kad kažkas ją išrinkinės... garantuoju kad proceso eigoje neapsieisit be komplimentų gamintojo adresu, o jūsų leksikonas bus gerokai atnaujintas) :)

1. Atsukame 4 sėdynės bėgelių tvirtinimo varžtus (tam su ją teks pavažinėti į priekį ir atgal)
2. Atjungiame visas po sedynę esančias fiškes. Ištraukiame sėdynę su visais bėgeliais ir esančia po ją elektronika.
Posted Image

Posted Image

3. Apverčiame, randame kur yra sėdynės ir nugarėlės šildymo kabelių sujungimai, testeriu patikriname kuri grandinė truko (99% atvėjų - sėdynės).
Posted Image

4. Atsegame apvalkalo odą, nuimame. Atsegame po apvalkalu esantį paklotą prisegtą prie metalinio karkaso vielos žiedais (juos teks atlenkinėti, paskui surenkant vėl užlenkinėti, arba - kiti juos perkanda o surenkant naudoja plastikinius dirželius, bet šis būdas man nepatiko). Po paklotu dar bus atrodo kažkoks sinteponas, o po jo užklijuotas ant sėdynės porolono dalies yra švelnus trisluoksnis audinys, kurio viduje ir slypi šildymo "gyvatukas" (toks smulkus "zigzagas").
Posted Image

Posted Image

5. Jeigu aiškios gedimo vietos nesimato, testerio pagalba ieškome ir randame trūkio vietą (jų būna ir daugiau nei viena, mano atvėjų buvo dvi, formumuose skaičiau ir apie 3-4). Elkites atsargiai, naudokite gerą apšvietimą.
Posted Image

6. Sujungiame kabelį trūkių vietose - geriau nelituoti bet pvz užspausti gnybtais, nes litavimas šiuo atvėju nelabai tinka. Užklijuojame sujungtas vietas pleistru ar panašia lanksčia izoliacija, kad ekspluatuojant apsaugoti nuo jūsų kuno judėsių. :)
Posted Image

7. Patikriname testeriu. Jeigu kontaktas atsirado, sveikinu, galima surinkinėti. Sudedame ir užsegame viską atbuline tvarka. Dar kartą patikriname, ir jeigu viskas gerai, montuojame sėdynę atgal į vietą. Sujungiame fiškes. Užvedame auto ir įjungus šildymą, laukiame kelias minutes kol pradėsime jausti kaifą... Finišas!

Mano patarimas - naudojantis šildymu, nepalikite jo įjungto ilgam, tai pratęs suremontuoto kabelio tarnavimo laiką. Juk užtenka tik pašildyti šaltą sėdynę, nenaudokite jos kaip elektrinės užpakalio keptuvės...
Mano "reportažas" darytas spalio pradžioje, dabar - gruodis, du mėnėsiai sekmingos radikulito terapijos jau praėjo, kolkas veika... :)

Tikiuosi, kamnors ši informacija bus naudinga. Sekmės!