Peršokti prie turinio


seiptoks

Užsiregistravo 2013 Vas 27
Neprisijungęs Lankėsi 2013 Rgp 14 23:15
-----

Mano parašyti pranešimai

Temoje:Apie Peugeot 406

2013 kovo 15 - 20:51

Grazu ziureti kaip zmogus taip priziuri savo transporto priemone. Respect :good: Nedieles sanaudos sakyciau ypac kai dar automatas pastave. Kiek uz dirzeliu pakeitima moki ? Gal zn kiek kainuoja naujesnis V6 su 152 kw ? galvoju gal ir paciam taip padaryt. Nusipirkt kuo pigesni varianta ( zinoma su vidui kuo geresne komplektacija ) su betkokiu varikliu ir detis V6.

Temoje:Apie Peugeot 406

2013 kovo 15 - 16:31

Sveiki, ieskau sau Peugeot senos versijos. Lyg ir nuo 96m pradejus eiti.
Ieskau 2l arba 3l varikliuka
Kokios siu aparatu sanaudos su dujomis ?
Kiek kainuoja visi pakeitimai dirzeliu, tepalu  ir t.t. V6 variklio ?
Is anksto dekoju uz atsakymus

ekonomiskas sis varikliukas man automatas su dujom susipaisau i 11-15ltr. benzino i menesi suvartoju apie 7 litrus. ir tikrai labai kantrus. islaidu praktiskai nereikalaujantis. pagrindinis dirzelis pakeistas ir rami galva. toliau einami dalykai., tepalai., zvakes. kaip tik siuo metu keisiu zvakes. uz zvakes mokejau po 15lt. yra ir pigesniu, bet nesusigundziau. tepalai pilami pusiau sintetiniai. supyliau lygiai 5 litrus cia pies ziema., dar po siai dienai tepalu norma, tepalu nevalgo ne laso.. zodziu eina ekslpoataciniai dalykai.. tepalai., vaziuokle.. daugiau nieko neremontuoju :hmm:

Dekui uz issame informacija :good:
Ziuriu pirkai v6 varikli ? Negi jis toks pigus ? Kiek nuredejas variklis buvo pries perkant ? Kiek idejimo kaina ? Kur dejai ?
Beje kokios dujos ? Kiek mokejai uz dujas i V6 varikli dedamas ?

Temoje:Apie Peugeot 406

2013 kovo 07 - 20:38

Dekui uz atsakmya :beer: Gal dar kas nors turi komentaru, patarimu, argumentu ?

Temoje:Apie Peugeot 406

2013 kovo 06 - 22:14

Sveiki, ieskau sau Peugeot senos versijos. Lyg ir nuo 96m pradejus eiti.
Ieskau 2l arba 3l varikliuka
Kokios siu aparatu sanaudos su dujomis ?
Kiek kainuoja visi pakeitimai dirzeliu, tepalu  ir t.t. V6 variklio ?
Is anksto dekoju uz atsakymus

Pas mane 406 3l varikliukas(konkrečiai - senojo modelio - ES9J4 - 140kw mechanine greičių dėže) Jokių problemų. Trauka superinė, ekonomija - mieste, konkrečiai Vilniuje - drąsiai tilptum į 14l dujų. Tiesiojoj drąsiai į 11l. Čia kalbu apie važiavimą su įjungtu šildymu. Laaaabai kantrus varikliukas, bėgiai jungiasi tiksliai, nereikia spaudinėti akseleratoriaus, malonus ausiai išmetimo garsas, sunku likti nepastebėtam, nuspaudus akseleratorių. :good:
Pastaruoju metu atrastas dalykas, išsprendęs vieną asmeniškai man kilusią problemą - bake reiktų daryti pertvaras, kad kuras posūkiuose neskraidytų po baką(kalbu apie benziną). Arba laikyti bake pastoviai bent jau 10-12l. kuro. :ax:

Dabar apie dalis:
Variklio viršutinė pagalvė - nepirkau, nes man senasis kronšteinas neatrodė nei skilęs, nei lenktas, tad įpresavau gražiai atsargiai kitą sailentbloką. Iki šiol jokių problemų. (kaina kiek pamenu - neskaitant savo viso vakaro darbo - 20lt už sailentbloką). B)
Variklio apatinė dešiniosios pusės pagalvė, esanti prie dešiniojo pusašio vidinės granatos - kai atšils orai - keisiu, tačiau irgi presuosiu naują sailentbloką vietoj senojo. Kiek domėjausi - toks sailentblokas truputį brangesnis - 30lt.

Variklio pagrindinio dirželio keitimas + įtempėjai -> verta paruošti 350lt-700lt.
Įsiurbimo kolektoriaus tarpinės nepamenu, bendrai abi gaunasi iki 150lt.
Galvučių tarpinės -> ~2x110-150lt -> 220-300lt
Kadangi 24 vožtuvai, tai reiktų nepamiršti ir to, kad kažkada ateis diena, kai reiks keisti vožtuvų gumytes (salnykėlius vadinamus), tikiuosi, kad ta diena neateis :lol: Ne dėl to, kad brangu, tiesiog žinau, kad teks krapštytis visą dieną :lol:

Alyvos keitimas -> Antrą kartą keisiu alyvą. Konkrečiai - lepinu savąją Castrol Edge Professional 5w30. 6 litrai x 35lt -> 210LT (tepalo aišku liks truputį, bet telpa tikrai virš 5l. ;] )
Prie to paties dar svarstau, ar pirkti variklio pravalymui prieš pat tepalų keitimą skysčio, ar nepirkti. Bet kuriuo atveju nuiminėsiu karterį ir keisiu jo tarpinę. Bus matyti, kiek tai atsieis, bet tikiuosi, kad tilpsiu į 40-50lt.
Benzino filtras -> Kaip ir visoms mašinoms.
Tepalo filtras -> Kaip ir visoms mašinoms.
Oro filtras(konkrečiai ėmiau BOSCH) -> lyg tais 28lt, (yra ir dar pigesnių).

Apie dujas:
Dujų purkštukų gumytės -> 6x10lt. ->60lt.
Dujų skystos fazės filtriukas -> 12-25lt
Dujų dujinės fazės filtriukas -> apie 15-25lt.

Kas čia dar - stabdžių kaladėlės priekiui apie 90lt, galui - apie 50lt, yra ir pigesnių variantų, bet kažkaip ai, gal tiek to...
Stabdžių šlangeliai priekiui - kiek pamenu - apie 63lt už vienetą, na bet čia jau medžiu reiktų būti, kad taupyt ant šito. (pagal katalogus dar klausia kiek pamenu, ar yra ABS, ar nėra. Kaip suprantu, be ABS, truputį pigesni).
Priekinės lempos kaip ir visiem kitiem 406 -> 30-80lt.

Galinė stebulė su "posūkio kūloku", ABS davikliu ir abs dantukų žiedeliu (nežinau, kaip čia geriau išsireikšt, na žodžiu galinė stebulė su viskuo, t.p. guoliu) -> Iki 100lt mokėjau šrote. Nebepamenu jau, bet pigiau grybo žodžiu.

Priekiniai amortizatoriai su spyruoklėmis nuo 406 coupe 3.0 (pilni komplektai, su pusėtinais atraminiais guoliais-300lt už abu)
Galinės spyruoklės - naudotos 40lt-xxxlt (už 2vnt.)
Atraminiai guoliai iki 200lt.
Suvediminės traukės - realiai galima nupirkti 45-150lt(čia jau wtf kaina... realiai po 50-60lt tikrai neblogas galima paimti)
Šviesų perjungimo - posūkių rankenėlė - 30-70lt. (nežinau, kodėl, bet keičiu jau 4) :wacko:

Reziume - mano asmenine nuomone, nebrangiai išlaikomas auto ;]

Dekui uz issamu atsakyma :good: . Nustebino remonto kainos ir sanaudos nedideles.
Kiek ziema ir vasara benzino sunaudoji pakaitinti varikli ?

Temoje:Apie Peugeot 406

2013 kovo 06 - 20:35

Sveiki, ieskau sau Peugeot senos versijos. Lyg ir nuo 96m pradejus eiti. Ieskau 2l arba 3l varikliuka Kokios siu aparatu sanaudos su dujomis ? Kiek kainuoja visi pakeitimai dirzeliu, tepalu ir t.t. V6 variklio ? Is anksto dekoju uz atsakymus