Peršokti prie turinio


Linas

Užsiregistravo 2008 Bir 08
Neprisijungęs Lankėsi 2024 Sau 28 18:32
-----

Mano parašyti pranešimai

Temoje:Kokias ausines rinktis

2021 spalio 02 - 07:27

Ausinės ir bus naudojamas tik namuose ir tik muzikai klausyti. Suprantu, kad yra dar ir laidinių, tik gaila kad nuėjus į lopcentrį jau nebegali pasirinkt. Nes visiem dabar reikia madingų belaidžių. Tų įkišamų išvis negaliu pakest, bet čia dėl ausies formos, man jos tiesiog nesilaiko.

Taip dauguma didesnių belaidžių ausinių turi 3,5mm audio laidą, bet tai vistiek ne tas pats kas laidinės ausinės. Draugas rekomendavo Edifier W830BT, pigios, bet giriamos. Tik mikrofonas nenaudotinas, bet man jis ir nereikalingas.

Bet vistiek lieka atviras klausimas kokias laidines ausines pirkt.


Temoje:vaizdo stebejimo kameros

2021 vasario 03 - 23:50

12 metų užsiimu apsaugos, vaizdo stebėjimo gaisro sistemų montavimo srityje. Kameros pas mus galima sakyt trijų gamintojų. Tai plačioji Kinija su savo niuansais, Hikvision su itin išsamiu marketingu ir iš to išplaukiančiom pasekmėm ir Dahua. Niekada nemontavau ir nemontuosiu gryno Kiniečio ir nesvarbu koks ten chusingname bebus. Pagrinde montuoju hikvision ir Dahua. Skirtumas tarp šių dviejų gamintojų tas, kad Dahua kuria (pasivagia idėja ir pritaiko savo gaminiam) technologijas o Hikvision investuoja pagrinde į marketingą. Colorvu/Fullcolor gerai kai teritorija bent kažkiek apšviesta, be apšvietimo jos praktiškai bevertės naktį. Abiejų gamintojų vaizdo sistemas reikėtų skirstyti į dvi technologines grupes, tai: Turbo HD/CVI ir IP. Paprastam vartotojui galima pasirinkti pagal poreikius Turbo HD/CVI serijos vaizdo stebėjimo sistemą, ten kur reikia daugiau detalumo, daugiau papildomų funkcijų, daugiau plėtimo/variavimo galimybių tai vertėtų rinktis IP sistemą. Kainos taip pat skiriasi ir labai ženkliai. Turbo HD/CVI kamerą 5mpx galima nupirkti iki 120€, IP tik prasidės nuo 140€ už tą kuri veiks be niuansų. Vėl gi vertėtų paminės išmaniasia funkcijas, brangesni įrenginiai ir kameros jau turi AI/Smart funkcijas. Tokias kaip linijos kirtimo, pažymėto objekto sekimas, kontroliavimas. Taip pat sistemos turinčios AI geba atpažinti ir skirti automobilį ir žmogų ir apie tai pranešti. 

sekantis aspektas renkantis kokia vartotojo sąsaja. Tarkim hikvision gali rašyti vaizdą nonstop arba rašyti nuo judesio. Dahua gali rašyti nonostop, gali nuo judesio. Bet gali rašyti abiem būdais vienu metu ir turėdamas nonstop vaizdą jame turi žymėjimą kur buvo judesys. Realybė tokia, kad kamerų judesio detekcija toli gražu netobula ir tarkim toliau nuo kameros judančio kūno gali neužfiksuoti. Ir situacija kai vagys mėgsta objektą kurį laiką stebėti esant tik judesio detekcijos įrašymui neturėsit įrašo kai jus kažkas atokiau stovėdami stebėjo. O toks stebėjimas pasitaiko ir dažnai. 

Pas abu mano minimus gamintojus lagas įmanomas tik žiūrint gyvą vaizdą neesant vidiniam tinkle. Bet žiūrint įrašą niekada nebūna jokių lagų/strigimų.