Peršokti prie turinio


Geddie

Užsiregistravo 2017 Geg 19
Neprisijungęs Lankėsi 2017 Spa 12 11:48
-----

Mano sukurtos temos

Aušinimo sistemos bėdos 405 II Break [4E] '96

2017 spalio 09 - 17:43

Sveiki,

 

Prieš žiemą nutariau pakeist aušinimo skystį. Nuleidau lyg ir normaliai, išbėgo apie 7-8L.

O vat su užpylimu vakar susidūriau su bėda. Supyliau apie 2L, radiatorius pilnas. Užkūriau auto, padirbo šiek tiek, palaukiau, kol atšals, dar sutalpinau netoli litro. Ir daugiau niekaip, nors ir kampu priekiu aukštyn stačiau, kaip rekomenduoja.

Na, galvoju, pravažiuosiu, orą išstums, pripilsiu dar. Pavažiavus kiek, variklio temp. staigiai šoktelėjo iki 90, nors salono pečiukas pūtė šaltą. Tada, įkalnėje, staigiai "pramušė", kalė karštą orą į saloną ir nukrito temp. iki 70'. Nu, galvoju, ok, matyt skystis pakeitė orą variklyje. Dapilsiu namie. Tada dar sustojau pas draugus, užgaišau porą val. ir pajudėjau namo. Tik rodyklė temperatūros keistai gulėjo ant dugno, visai nekylo. Tada iš po kapoto pamačiau garus/dūmus, užsidegė visos displėjaus lemputės, motoras pradėjo trūkčiot ir netraukt, galop užgeso. Atsidarau kapotą - vaizdelis nekoks. Nurauta šlanga nuo variklio, kur statosi termostatas ir visi davikliai; pro matuoklę tepalo šiek tiek tepalo išpurkšta.

Na ka, nutempiu auto iki namų. Šian dienos šviesoj uždedu šlangą, pripilu apie litrą antifrizo; kuriu, užsikuria sunkiai, pilasi dūmai iš duslės, variklis "kalatojasi". Po keliasdešimt sek. nebedūmija, gesinu, vėl kuriu, užsikuria lengviau, nedūmija. Bet vėl matau, kad purškia skystį pro dangtelį radiatoriaus [bent jau niekur nemačiau išsiplėtimo bakelio, jei šis variklis tokį turi].

Na, ir pabaigai, perskaičiau wiki: "However, if the cooling system is neglected or improperly bled after filling - needing a raised filling level because the expansion tank is not the highest point in the system - the engine has a tendency to blow its head gasket".  Ar gali būt, kad man prapūtė galvos tarpinę?

Na, ir sukonkretinant,

1] galbūt kas turit šio variklio manualą, kur būtų visa užpildymo antifrizo schema aprašyta?  arba galėtumėt paaiškint, kur ir ką atsukt/užsukt, kad nuorint?  kažkaip vis dar tikiuosi, kad galbūt nenutiko blogiausia...

2] jei vis dėlto nutiko, kaip nustatyt gedimą [ar tikrai pramušė galvos tarpinę, ar kita]?

 

labai ačiū už komentarus.

 


405 II Break [4E] diesel 47kw 1995

2017 birželio 12 - 15:37

Sveiki,

 

Peržiūrėjau visas nuorodas, dalis nebeveikia, dalyje neradau - labai reiktų user arba repair manualo... Kaip manot, ar realu gaut tokiai egzotikai?  :)

 

Bei gal įmanoma pagal variklį kažką atkapstyt? Kodas jei neklystu XUD9Y

 

O šiam momentui domina, kiek antifrizo telpa  :)

 

Dėkui