Peršokti prie turinio


Juozas_R

Užsiregistravo 2020 Lap 29
Neprisijungęs Lankėsi 2020 Lap 30 11:27
-----

Mano parašyti pranešimai

Temoje:3008 Adaptive cruise control

2020 lapkričio 30 - 11:27

Sveikas Laimonai, jeigu atvirai tai ne, nelipau lauk ir nemaciau kaip masina atrode, bet esu 99 isitikines, kad nieko panasaus i prideta nuotrauka nebuvo.  

 

As zinau, kad nepatartina naudotis, bet ar cia ekstrymas S.Vilius, irgi sunku pasakyt :) 

 

Zodziu, labiau norejau isgirsti is bendruomenes ar yra kam nors taip buve, ir nebutinai mieste, kad ir uzmiestyje, ar radaras yra pavedes, be jokio ispejimo ir nemazines greicio. Ir tiesiog noriu suprasti, ar cia sistemos limitacijos ar koks nors gedimas. 


Temoje:3008 Adaptive cruise control

2020 lapkričio 30 - 09:49

Sveikas Laimonai, tikrai aciu uz info.  

 

Pastovaus greičio palaikymo sistemos įjungimas ir greičio nustatymas "Adaptive Cruise Control"

Su mechanine pavarų dėže greitis turi būti nuo 30 iki 180 km/h.
Su automatine pavarų dėže reikia rinktis D arba M režimą, o greitis turi būti tarp 30 ir 180 km/h. - greitis Gelezinio vilko g. buvo 80km/h

Automobilyje su elektrine automatine (hibridine) pavarų dėže greitis turi būti nuo 0 iki 180 km/h.

 

Taigi, jei greitis kad ir 29km/h, ACC      N E V E I K I A . Tai negalioja SUSTOJIMUI, ta prasme jei vaziuoji autostrada nusuki i degaline PASKUI priekyje vaziuojancia masina, tai masina sustoja IKI 0km/h nenaudojant jokio stabdzio (sita esu ne karta isbandes) (esu bandes ir naudoju labai daznai kai tik salygos ispildomos). Taciau priletejus iki 29km/h ir kuri laika pavaziavus masesniu nei 30km/h greiciu daugiau ACC neveikia kol nepasiekiamas gazo pedalo paspaudimu 30+ greitis.

 

 

Visos salygos buvo tenkinamos, ir naudojuos visomis sistemomis jau gerus metus ir viskas veike ir va siandien ryte veikia tobulai. Net ir kamstyje kuris juda kazkokiu greiciu, puikiausiai sistema laiko atstuma, greitina letina, nors ir ne tam skirta sita sistema. Zodziu, viskas veike idealiai, vienintelis naujas veiksnys vakar buvo sniegas. Ar jo buvo tiek, kad kelias nepravaziuojamas, tikrai ne. 

 

Man dar tik klausimas, gal teko paciam susidurti jeigu radas vis tik uzbetonuojamas sniegu, jis prasinesa, kad nepyk seniuk atsijungiu, cruise control neveiks ir atstumo laikymasis negalimas? 

 

Vilniuje, kur greitis daug maz visur 65-85 sistema naudoju kasdien, ir kuo puikiausiai riedu per miesta.   

 

Kas nutiko vakar: pasivijau antra juosta vaziuojancia masina, maniskis prisistabde, nustatymas atstumui "Normal", pavaziavo 5s ir pradejo greiteti lyg nebutu masinos priekyje. Prisistabdziau, isjungiau, ijungiau ACC, nustaciau ta pati greiti, ir lyg nieko nebutu priekyje, didino greiti pilnu tempu, kol vel reikejo stabdyt. 

 

Issukus is Gelezinio i 50 km/h gatve, vel viska perkroviau, ijungiau, priekyje vaziuojanti Skoda vaziavo leciau negu 50km/h, sitas buvo dar keistesnis, nustaciau Distant, radaras rodo kad mano masina, prisistabde, tada automobilio ikonele kuri uzpildyta rodo, kad matoma masina, isjunge/issijunge, isijunge/issijunge, ir tais momentas masina pradeda greiteti, kol priekyje vaziavusi masina buvau jau per arti ir teko viska atjungti. 

 

Siandien vel viskas norma. Pavaziavau visa miesta, viskas veikia puikiai. Tai va norisi suprasti, ar galima pasitiketi sistema, kai visos salygos tenkinamos, ar negalima  

 

Juozas