Peršokti prie turinio

Religija

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 127

#21 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 14:46

Apverčiu klausimą:
Kursi, o tai tu tiki viskuo, ko nesuimi? :unsure:

Fėjomis, mumiais troliais, naminukais, chotabyčiais & Co? -_-

ale žinok, neturiu argumentų jais netikėt :)

ypač mumiais troliais

o vat turiu dar žibalo - ką galvoji apie poltergeistą ir sielos egzistavimą?
  • 0

#22 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 307

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 14:53

Va as tokia rytu filosofo ir garsaus religijos mokslininko Dan Brown visiem zinoma knyga skaiciau apie poeta davincy, tai te gi juodu ant balto parayta kad krikscionybe dalinai issivyste is pagonybes.

Jūs ne DB, naująjį testamentą arba koraną arba kitas knygas paskaitykit, kaip sakoma iš pirmų lūpų. Nes visos kitos yra interpretacijos su gera subjektyvumo doze.
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#23 Bark

Bark
  • Senbuviai
  • Automobilis:Subaru Impreza

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 14:53

Beje, Vilniuj pati 'fainiausia (bent jau man) - Bernardinu. Rekomenduoju. ;)

dar ausros vartu nebloga.

Na as kai turiu laiko ir matau reikala "apsivalyt" einu.
esme ta kad tau paciam psichologiskai lengviau (turi ka kaltint jei nesiseka - Dieva) ir t.t ir pan.
  • 0
Subaru Impreza 2.0MT RSport
Pavogėm dėžę degtinės, pardavėm, o už gautus pinigus prisigėrėm :)

#24 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:01

O tchia jau kaip pazhiuresi ir ka izhiureti noresi. :lol:

Pats i religija spoksau kaip i kulturini pavelda + kaip i shioki toki visuomenes doroves garanta + kaip vienijancia i bendruomene.

Taigi ne aš ten lankausi :P . Ne, na man visada buvo įdomu sužinot kuo tikintieji laiko kunigus: "pačio pačio" vietininkais, atstovais, tarpininkais ar kažkuo daugiau? Ir tos tradicinės "aukos" skirtos "pačiam pačiam" ar naujam kunigėlio mersui pirkti?

Kalbant apie bažnyčios moralę ir dorovę, šioj vietoj manau iš vis geriau patylėti. Skandalas po skandalo, teismas po teismo.
  • 0

#25 maiklas

maiklas
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas - Jurbarkas
  • Automobilis:Peugeot

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:01

Va as tokia rytu filosofo ir garsaus religijos mokslininko Dan Brown visiem zinoma knyga skaiciau apie poeta davincy, tai te gi juodu ant balto parayta kad krikscionybe dalinai issivyste is pagonybes.

Jūs ne DB, naująjį testamentą arba koraną arba kitas knygas paskaitykit, kaip sakoma iš pirmų lūpų. Nes visos kitos yra interpretacijos su gera subjektyvumo doze.

Nu bet paskaites DB ir tame paciame Naujajame Tastamente ir Biblijoj pastebi dalyku, kurie seniau net neuzkliudavo.
Siaip moksline fantastika man nuo mazens yra vienas ydomiausiu zanru.
O del tikejimo, tai bent man atrodo, kad kasdien bznycia turi vis maziau rysio su Dievu ir religija. Jei zmogui reikia dievo, jis gali pabendrauti ir nebudamas baznycioj.
Kaip sakoma: jei zmogus kalba su dievu - tai malda, o jei dievas kalba su zmogum - tai sizofrenija.

Šį pranešimą redagavo maiklass: 2006 rugsėjo 19 - 15:02

• 0

#26 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • Automobilis:SOFA (Subaru Opel Forester Astra)

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:05

esme ta kad tau paciam psichologiskai lengviau (turi ka kaltint jei nesiseka - Dieva) ir t.t ir pan.

O man Shv. Onos pati mieliausia. Kartais uzheinu pamedituoti, kai mishiu nebuna.
  • 0
Žmonių veikla šildo klimatą. Todėl aš ir stengiuos nieko neveikt.
© J. Erlickas

#27 Maestro

Maestro
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:09

Taigi ne aš ten lankausi :P . Ne, na man visada buvo įdomu sužinot kuo tikintieji laiko kunigus: "pačio pačio" vietininkais, atstovais, tarpininkais ar kažkuo daugiau? Ir tos tradicinės "aukos" skirtos "pačiam pačiam" ar naujam kunigėlio mersui pirkti?

Kalbant apie bažnyčios moralę ir dorovę, šioj vietoj manau iš vis geriau patylėti. Skandalas po skandalo, teismas po teismo.

Na ash nesu tikintis, tai sunku tau atsakyti. Gal atsiras kokiu. Man kunigas yra seremonijos vedejas (ar aktorius kaip teatre), be kurio to renginio ir nebutu. Aukos velgi reikalingos ne tik kunigelio algai, bet taip pat ir patchios baznytchios ishlaikymui.

Del morales ir doroves, tai nera namu be dumu. Kunigai juk irgi ish musu paciu tarpo.
  • 0
© J. Erlickas

#28 maiklas

maiklas
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:13

Man kunigas yra seremonijos vedejas

MC - master of ceremony ;)
  • 0

#29 Bark

Bark
  • Senbuviai
  • Automobilis:Subaru Impreza

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:14

O man Shv. Onos pati mieliausia. Kartais uzheinu pamedituoti, kai mishiu nebuna.

as onos buves 2 kartus ir abu per pusbroliu vestuves. bet siaip tai ten tikrai gera (vestuves ne misios)
  • 0
Subaru Impreza 2.0MT RSport
Pavogėm dėžę degtinės, pardavėm, o už gautus pinigus prisigėrėm :)

#30 Katinas

Katinas
  • Senbuviai
  • Automobilis:Yaris, 106XSi, Pantheon 125.

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:14

Tokis truputi LNK'eniskas ir dar kai kuriu p*slaikrasciu itaka atmieztas poziuris.. Beje, gana placiai paplites siulaikineje Marijos zemeje.. ;)
  • 0
Variantas B

#31 maiklas

maiklas
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:18

Dar biski peno gincam: kaip manot kas geriau, kataliku ar evangeliku baznycia (su visom procedurom). Mano visa gimine yra evangelikai. Kelis kartus teko pabuvoti kataliku misiose, tai keliu dalyku ten nesupratau. Pas mus tai nereik eit y ta budele ir kunigui pasakot nuodemes (melas tam paciam kunigui irgi nuodeme), vyno duoda visiem, o ne vienas kunigas geria, giedot irgi visi gali ...
  • 0

#32 Svečias_rally69_*

Svečias_rally69_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:19

Tik idomu, kad galetu atsovauti Peugeot dieva siuo atveju?

cia prieitu kurschis, ir tartu - "Spingsules" sviesa te ... :lol:
  • 0

#33 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:19

nu vien jau kad vyno duoda visiems, tai evangelikai geresni... :beer:
  • 0

#34 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:20

cia prieitu kurschis, ir tartu - "Spingsules" sviesa te ... :lol:

nu kad ne, gal sakau Drugė. :D
  • 0

#35 Maestro

Maestro
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:21

Dar biski peno gincam:
kaip manot kas geriau, kataliku ar evangeliku baznycia (su visom procedurom). Mano visa gimine yra evangelikai. Kelis kartus teko pabuvoti kataliku misiose, tai keliu dalyku ten nesupratau. Pas mus tai nereik eit y ta budele ir kunigui pasakot nuodemes (melas tam paciam kunigui irgi nuodeme), vyno duoda visiem, o ne vienas kunigas geria, giedot irgi visi gali ...

Neseniai su vienu kataliku kunigu apie tai plepejau, tai jo atsakymo sutrumpintas variantas:
- svarbiausia zhmogus butu doras ir gyventu krikshtchionishkai, o kokiai jis ten pakraipai priklauso, tai Dievui jokio skirtumo. ;)
  • 0
© J. Erlickas

#36 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:22

Tokis truputi LNK'eniskas ir dar kai kuriu p*slaikrasciu itaka atmieztas poziuris..

Nejaučiu jokios įtakos keist šį požiūrį <_< Rimtai. Matyt prastai dirba Vatikano PR skyrius :unsure:
  • 0

#37 maiklas

maiklas
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:23

Neseniai su vienu kataliku kunigu apie tai plepejau, tai jo atsakymo sutrumpintas variantas:
- svarbiausia zhmogus butu doras ir gyventu krikshtchionishkai, o kokiai jis ten pakraipai priklauso, tai Dievui jokio skirtumo. ;)

AMEN ;) :beer:
  • 0

#38 Maestro

Maestro
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:23

Nejaučiu jokios įtakos keist šį požiūrį <_< Rimtai. Matyt prastai dirba Vatikano PR skyrius :unsure:

Vatikano PR skyriui dabar ne "viena paklydusi avele" galvoj. :lol:
  • 0
© J. Erlickas

#39 Ekosbrista

Ekosbrista
  • Senbuviai
  • Vieta:Trondheimas, Kaunas/Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 206 ir Outlander Instyle+

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:27

Dar biski peno gincam:
kaip manot kas geriau, kataliku ar evangeliku baznycia (su visom procedurom). Mano visa gimine yra evangelikai. Kelis kartus teko pabuvoti kataliku misiose, tai keliu dalyku ten nesupratau. Pas mus tai nereik eit y ta budele ir kunigui pasakot nuodemes (melas tam paciam kunigui irgi nuodeme), vyno duoda visiem, o ne vienas kunigas geria, giedot irgi visi gali ...

Cia kaip klausimas koks geriau priesrestailinis ar ar restailinis. Kazkur skaciau issireiskima, kad Liuteris is katalikybes iseme viska kas nereikalinga, o Kalvinas iseme viska ir idejo tik tai kas butina. Reformavimas supaprastino apeigas ir grizo prie pradiniu religijos istaku.
O tiems katalikams, kas nori vyno be ispazinties kunigui- atvaziuokit i Skandinavija. Cia ir kataliku baznyciose nera klausyklu, ispazintis atliekama savyje, todel ir vynas bei komunija duodama visiems.
  • 0

#40 Katinas

Katinas
  • Senbuviai
  • Automobilis:Yaris, 106XSi, Pantheon 125.

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 15:28

Pas mus tai nereik eit y ta budele ir kunigui pasakot nuodemes (melas tam paciam kunigui irgi nuodeme), <...>, giedot irgi visi gali ...

Pas tuos pacius bernardinus irgi niekam nieko sakyt nereikia.. :) Tavo paties reikalas JAM uz zbytkas atsiskaityt.
Gieda te irgi visi, kas tik nori.. Ir ne kokias senobines psalmes, o toki vos ne lengva popsiuka. Ant atsipalaidavima. ^_^ Zodziu, kartais panasiau i koncerta neigu in misias..

Nu vyno dar kolkas neduoda.. :blush:
  • 0
Variantas B

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0