Religija
Svečias_rally69_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 18:02

Svečias_Kursis_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 18:15
![;]](https://peugeot-klubas.lt/public/style_emoticons/default/mirkt.gif)

Svečias_Pseudo_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 18:21
Pusę dienos sėdėjau prieš šios frazės, vis bandžiau iššifruot, ką gi Maestro turėjo omeny. Pasinaudojus krūva tarptautinių žodžių ir pan. žodynų išverčiau:pats esu nepraktikuojantis (ir shiaip netgi netikintis) katalikas, bet visokiom tokiom progom baznycios nevengiu.
Esu AMB & Co tipo atstovas

Tik Maestro šiukštu neįsižeisk, gal čia kokia klaida. Pataisyk kaip turėtų būti

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 18:27
Va butent. Blogai tai, kad baznycia yra mafija nuo senu laiku. Visi gerai zinom, kad net viduramziais sali valdydavo tipo karalius, bet kardinolo zodis buvo sventas priimant sprendimus. Mane biesina tai, kad ir siame XXI amziuje baznycia kisa savo trigrasi i valstybes ir kitus reikalus. Jei jie uzsiimtu tik savo tikinciasiais, man visiskai jie netrukdytu. Beje, kas blogiausia, kad iskilius kunigus, kurie matyt zinojo kas yra baznycios mafija, pati baznycia prazudekažkurioj lyg Remarko knygoj buvo parašyta, kad bažnyčia tai vienintelė diktatūra, nenuversta 2000 metų.

As toleruoju visus pasaulio tikejimus, kol jie nepereina i fanatizma

Svečias_Kursis_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 18:30

Svečias_Pseudo_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 18:36

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 19:24
Verciu:Pusę dienos sėdėjau prieš šios frazės, vis bandžiau iššifruot, ką gi Maestro turėjo omeny. Pasinaudojus krūva tartautinių žodžių ir pan. žodynų išverčiau:
Esu AMB & Co tipo atstovas![]()
Tik Maestro šiukštu neįsižeisk, gal čia kokia klaida. Pataisyk kaip turėtų būti
1) Esu pakrikshtytas. Skiac katalikas;
2) I baznycia nevaikstau skiac nepraktikuojantis;
3) Dievu kazkodel netikiu skiac netikintis;
Tuokiausi baznycioj, Indre krikshtyjau, tuoj ir Motieju krikshtisiu vien del to, kad gerbiu tautos ir sheimos tradicijas. Nematau tame nieko blogo. Taipogi ir i baznycia per kokias nors progas taip pat nebijau uzheiti.
Va ir visas vertimas. Del AMB & Co, dalinai patakiai. Esu abonento partijos naris ir labai dydelis tinginis ish jos ishstoti.

Dabar i susirinkimus nevaikstau, lics politikai nepritariu. Abonentinio mokescio nemoku. Laukiu kol ishmes.

Ar dabar jau aishku?

Šį pranešimą redagavo Maestro: 2006 rugsėjo 19 - 19:30
© J. Erlickas
Svečias_Pseudo_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 19:36
Tfūūū, o aš jau išsigandauEsu pakrikshtytas. Skiac katalikas;

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 21:28

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 21:35
Zhinai iki kokiu 25 metu ash irgi buvau itin arshus bele kokiu religiju kritikas ir dazhnai riedavausi su visais nors kiek religingais.Tfūūū, o aš jau išsigandau
Reiškias ne pats į katalikybę atsivertėt, mariją sutikot, o tėvai į sektą įtraukė net neatsiklausę... Ką galiu pasakyt, - būna.
Bet dar ne viskas prarasta

Beje kryzhiaus karai ir inkvizicijas irgi mielai vartojau kaip argumentus.

Paskui supratau, kad kovoju tik del savo kvailu isitikinimu, o tai irgi fanatizmas. Kitaip sakant buvau itikejes ateizmu, o tai irgi religija.

Gal gali pasakyti, ka tau asmenishkai blogo padare krykshtchionybe, kad tu taip arshiai priesh ja nusiteikes?
Ar tau blogai, kad "RUNKELIS" uzhuot ejes i Pakso mitinga, nueina i mishias ir pasiklauso kunigo pamokslo? Ar ka jis papasakoja jam savo nuodemes ir gauna velniu ir galu gale dar krypti i nenuodeminga gyvenima?
Kunigai negeri? Aishku ju yra visokiu, bet teko keleta sutikti tokiu atsidavusiu zhmonems, kad net patiketi tokiu altruizmu sunku.

Ir galu gale kokia alternatyva siulai? Zhmonija be religijos dar negyveno. Shiuolaikini dieva - pinigus ir besaiki materializma? Tokiu atveju nebeilgai Islamo reikes laukti.

© J. Erlickas
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 21:48

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 22:18
Aha, bent kokius klausos pagrindus turintis žmogus, kartą išgirdęs tą "giedojimą" (kas sulygintinas su girtuoklių baubimu kokiuose bubinuose) daugiau bernardinuose nebesirodo net jeigu ir norėtų. Per didelis stresas to klausytis net nespėjus savo nuosdėmių išsipažinti.Ir ne kokias senobines psalmes, o toki vos ne lengva popsiuka. Ant atsipalaidavima.
Zodziu, kartais panasiau i koncerta neigu in misias..
Nu vyno dar kolkas neduoda..
Tai sakau gal ir gerai, kad to vyno neduoda, nes jeigu duotų tai ajoptvaimat ko prisiklausytm...

p.s. Katinai, perspėjimas asmeniškai tau. Tai nėra prieš tave niekaip nukreiptas postas, o tik bandymas pasidalinti įspūdžiais. Putas leisk kitur.
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 23:02
Na mes tauta ish esmes bebalse, bet tai netrukdo girtuose vakareliuose padainuoti ir vos ne extaze patirti, tai kodel to nepabandzhius baznytchioj?Aha, bent kokius klausos pagrindus turintis žmogus, kartą išgirdęs tą "giedojimą" (kas sulygintinas su girtuoklių baubimu kokiuose bubinuose) daugiau bernardinuose nebesirodo net jeigu ir norėtų.

Shiaip tai kartais tikrai buna juokinga ir net bjauru, kai kokia bobulka baubia tau i ausi. Na bet su tikejimu tai ryshio neturi.

© J. Erlickas
Svečias_Pseudo_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 23:06

Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 23:20

© J. Erlickas
Svečias_Pseudo_*
Parašyta 2006 rugsėjo 19 - 23:25
Labanaktis. Man darbas ir į pabaigą eina. Jaučiu užteks čia erezijas skleist, dar namo grįžt reikiaLovos ash shiandien taip ir nepasieksiu.

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 00:08

Aš pats neišpažįstu nei vienos iš tų plačiai eksploatuojamų religijų. Visatos sandarai sau kažkada paaiškinimą buvau radęs. Bet be 5 bokalų kitiems nepaaiškinčiau - labai kažkaip kebliai aš ten sumislyjau

Kaip ir kada viskas prasidėjo, kaip ir kada baigsis, kas bus po to... Ne viską mokslas sugeba paaiškinti - nemanau, kad ir reikia. Ne mūsų proteliui viską aprėpti. Bet nebandau visko ko nesuprantu suversti kažkokiam mistiniam barzdotam veikėjui.
Kas bus po mirties? - a velnias žino. Gyvenu čia ir dabar. Vakar ir rytoj. Taip, kaip su savo sažine sutariu. Taip, kaip iš tėvų išmokau. Ir už savo darbus (žodžius, mintis) atsakau savo sąžinei ir žmonėms - bet ne išgalvotiems stabams ar jų tarpininkams žemėje.
Bet jokiu būdu nemenkinu kitų teisės į tikėjimą savo dievais. Kiekvieno šventas reikalas tikėti tuo kuo nori, ir melstis, apeigauti taip kaip nori. Tol kol netrukdo kitiems.
Kai man dėl kokių nors šeimos reikalų tenka bažnyčion eiti - traukiuosi atatupstas iš paskutiniųju (gal šėtons many apsigyveno

Šiaip sutinku - nei viena man žinoma religija nieko blogo nemoko. Todėl jokio išankstinio nusistatymo tikrai prieš nieką neturiu. Bet patekusi į piktavalių interpretatorių rankas religija gali tapti (ir tapo, ir tebetampa) baisiu ginklu. Fanatizmas - baisus dalykas. Ogi yra kas tuo sugeba šauniai žongliruoti. Inkvizicija, sektos ir pan. DaVinčo Kodai ir panaši belebirda - irgi viso labo tik interpretacija. Ne daugiau reikšminga nei "Radijo Šou" ar "Ragų" blevyzgos. Atidžiai neperskaičius "išeities tekstų" teigti, kad "D.K. atvėrė mano akis" - mažų mažiausiai keista...
Galiausiai dar vienas keblus klausimas - šeima. Susitinka 2 skirtingi žmonės. Kiekvienas su savo tikėjimu, pasaulėžiūra auklėjimu. Ir jiems reikia rasti kompromisą - ką ir kaip savo atžaloms įskiepyti, kad jie gerais žmonėmis taptų. Tikinčiais ar bedieviais - visiškai px. Va čia jau prasideda aukštasis pilotažas. Kai (jei) man tai pavyks, didžiuodamasis didelėmis raidėmis tai į savo pomirtinį CV įrašysiu ir Anapilin nešiuosi išdidžiai atstatęs - misija žemėje baigta sėkmingai

Svečias_Pseudo_*
Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 08:01
PratęskimNa, kad vaikas suzhinos kazhka apie dieva pirmiau nei apie A raide, gal i nera taip blogai. Geriau, nei suzhinot, kokie narkotikai geriau vezha ar kokios cigaretes skanesnes.

Aš tai maniau, kad vaikai vaikšto į mokyklą mokytis, o ne pasakų apie padebesiais skraidančius angelėlius klausytis

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 08:02

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 08:12

Vartotojų skaito šią temą: 3
narių: 0, svečių: 3, slaptų narių: 0