Peršokti prie turinio

Religija

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 127

#81 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 08:24

Taigi... o tu Kalėdas (Jėzaus gimimą), velykas (prisikėlimą) ir kitas krikščionių šventes šventi? :rolleyes: Tavo žmona tokių pat pažiūrų? :rolleyes:

Žmona kilusi iš labai religingos šeimos (oj jau tas mano uošvis B) ), bet nieko - priprato prie mano keistenybių :lol: Kalėdas ir kitas pavardytas šventes švenčiam (kalendoriuj juk raudonai pažymėta :unsure: ), bet tikrai ne kaip kažkieno prisikėlimo ar numirimo dienas. Greičiau kaip persivalgymo dienas, bet čia manau ne vieni mes tokie originalai... Ir bilietukų tomis dienomis į bažnyčias Tiketoj tikrai nerezervuoju :P
  • 0

#82 Darka

Darka
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 307

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 08:35

Pseudo, gerbiu tavo nuomonę, bet yra bet. Visų pirma matosi, kad į religijas žiūri taip kaip liatuviai į auto: oooo yra gerai, o prancūziškos blogai, bet paklausus kodėl taip manai, nesugeba paaiškint. Žodžiu tavo nuomonė sudaryta iš kažkokių nuogirdų ir viduramžiškos informacijos apie visokias ievas ir adomus, bei angeliukus. Kiekvienam vaikui vaikystėj pasakojami sudėtingi dalykai taip, kad jis suprastų. O gal tu jau savo vaikam papasakojai kaip jie į pasaulį atsirado ir dar su visa vaizdine medžiaga? ;) Antras dalykas, aš beveik toks pat eretikas kaip tu. Man tiesiog susiklosčius aplinkybėm teko pakankamai nemažai pabendraut su normaliais kunigais. Tiesiog buvo prasiginčyta ne vienas ilgas vakaras su jais apie tikėjimą. Mane kaip žingeidų žmogų jie sudomino ir prisiverčiau perskaityt naująjį testamentą. Skaitymas tikrai skausmingas, ne detektyvus skaityt, bet man paliko gilų įspūdį. Pradėt tikėt dievu nepradėjau, tam reikia laiko arba turi būti tam tikri įvykiai, bet gyventi taip kaip mokė Kristus - privaloma. Bent jau pagal tuos 10 įsakymų. Aš iš religijos paėmiau tiktai tą dalį, kuri reikalinga čia žemėje, o kai pakratysiu kojas tada ir žiūrėsiu kas ir kaip.
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#83 maiklas

maiklas
  • Senbuviai
  • Vieta:Kaunas - Jurbarkas
  • Automobilis:Peugeot

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 08:49

Atidžiai neperskaičius "išeities tekstų" teigti, kad "D.K. atvėrė mano akis" - mažų mažiausiai keista...

Da jus cia :lol: :lol: kaip jusu perkunas (arba Chuckas Norrisas) dar nenutrenke?

O del Maskolio pasisakymo, tai kadangi as pirmas apie ta DK (kazkaip populiaru pasidare viska trumpinti :wacko: ) pradejau, noriu pasakyti, kad ta knyga jokio poveikio mano (ne)tikejimui nepadare, tiesiog ydomu paskaityti visokiu interpretaciju.
Siaip keistai pasirode Barklio tikejimas likimu, as manau kad kiekvienas savo likimo kalvis ir viska nuleisti tipo, ai "jei taip gavosi vadinasi buvo lemta". Mano motera irgi tiki likimu ir as seniau su ja del to ilgai diskutuodavau, bet taip ir nepavyko vienam kito ytikinti savo teisingumu. As tiesiog nelabai tikiu likimu ir manau kad viska sprendziam mes patys pagal aplinkybes.

Nu bet ir kose cia uzviret :angry: , kaskokie egzistenciniai klausimai mane uzpuole :blink: , taip pagalvojau ir supratau, kad as esu tikintis tada kai man tai naudinga, o kai nenaudinga tai netikintis :wacko: oi degsiu pragare (tartare, hade ar kur ten nusidejeliai eina) :(
  • 0

#84 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 09:03

Visų pirma matosi, kad į religijas žiūri taip kaip liatuviai į auto: oooo yra gerai, o prancūziškos blogai,

Greičiausiai, kad taip :blush: Bet spėju, jog tarp oooo vairuotojų yra didesnė dalis katalikų, nei tarp prancūziškų keturračių draugų. Procentais :lol:

Ir šiaip, niekam savo nuomonės neperšu. Tiesiog užduodu klausimus: kam viso to reikia? Nuo to ir prasidėjo ši išsitęsusi diskusija :unsure:
  • 0

#85 Mamutas

Mamutas
  • Moderatoriai
  • Automobilis:be stogo

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 09:30

Ir šiaip, niekam savo nuomonės neperšu. Tiesiog užduodu klausimus: kam viso to reikia?

Kartais reikia... Kartais taip gyventi lengviau... Kaip pavyzdį galėčiau paminėt artimo žmogaus mirtį... -_- Niekas kitas taip nepadeda išlipt iš duobės kaip tikėjimas, kad jam TEN yra geriau, šviesiau, ir kad mes dar ten susitiksim... -_-
  • 0

#86 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 09:52

Pseudo, gerbiu tavo nuomonę, bet yra bet....

:lol: zinai prisiminiau toki posaki: viskas, kas pasakyta iki bet, yra netiesa. :beer:
netaikau asmeniskai

Noriu pritarti Darkai, kad Pseudo iš principo kalba kaip mažai informacijos turinti žmogus. Ir siūlyčiau pasiskaityti turbūt visus bazinius reiliginius veikalus (pats tikrai ketinu kada nors šitą darbą pabaigt :blush: ) ir juose rasti ne tik angeliukus, bet labai protingus socialinius darbus. Religija didele dalimi reikalinga žmonėms, norintiems kam nors permesti savo atsakomybę už kažką. tokiu atveju dogmos dažnai yra padedančios ir saugančios kokias tai tegu dirbtinai sukurtas, bet dažnai reikalingas moralės normas. Ne visi žmonės yra tokie protingi, kad galėtų viską suprasti progresyviai. O religija padeda ir regresyviai mąstantiem žmonėm. Aišku, nekalbu apie fanatizmą. Negalima sakyti kad OOOO yra viskas, o kiti - niekas. Kategoriškumas - bukumo požymis. Mano viena dėstytoja šitą leptelėjo ir pasigavau. :blush: Labai patiko.

O Maskolis tai minties brolis. Skaičiau lyg pats būčiau parašęs. :D Tik kad nekrikštytas palikau. Jei kas leistų rinktis, keliaučiau pas kuriuos nors budistus. Bet gimiau šalyje, kurioje siautėja katalikai ir pre teliką rodyti kaip žudomas žmogus yra geriau negu kaip 3,14samas. Dėl tokio reiškinio irgi kaltinu krikščionybę, tiksliau, jos diegėjus.

Geras fleimas. Svarbiausia, kad be galimos pabaigos... :beer:
  • 0

#87 moonas

moonas
  • Moderatoriai
  • Automobilis:205gti 1.6, 205gti mi16, 205cti 1.9

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 10:00

Tiesiog užduodu klausimus: kam viso to reikia? Nuo to ir prasidėjo ši išsitęsusi diskusija  :unsure:

O kodel maziems vaikams pasakas apie gandrus ir kopustus seka? :) Prie LPG nuo mazens pripratint matyt nori?
  • 0

#88 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 10:33

Pseudo iš principo kalba kaip mažai informacijos turinti žmogus.

Va būtent -_- Man žiauriai trūksta informacijos :( Į klausimą ar yra dievas, jei taip, tai kokioje galaktikoje jo ieškoti, niekas neatsako :unsure: Net oficialiame Dievo puslapyje www.god.lt pateikiama labai prieštaringa informacija. O pavarčius www.skeptikas.org ir www.satan.lt visai susibalamūtiji :wacko:

P.S. nebrangiai pirkčiau Naująjį Testamentą. Gali būti padėvėtas. Geriau būtų lizingu. Galiu mokėti pavedimu. PVM sąskaitos nereikia. Siūlyti per PM.
  • 0

#89 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 10:38

nesupratai ką norėjau pasakyti. arba neaiškiai išdėsčiau idėjas. -_- turėjau omeniuose ne tik krikščionių veikalus.
  • 0

#90 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 10:41

Snęč, gal tu prileisk savo vadybininkę čia? Bus naujų minčių...
  • 0

#91 Barklis

Barklis
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Toyota

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 11:05

gimiau šalyje, kurioje siautėja katalikai

Cia tiesiai i desimtuka. Vis daug kas pripazino, kad savo vaikus krikstijo tik del artimuju. Ir esam priversti paklusti pries savo valia tai masinai, o jeigu pradedam galvoti, daryti kitaip is karto atsiranda nepasitenkinimas is "TIKINCIUJU mafijos" puses.

TIKETI galima ne tik DIEVU, ALACHU, ar kokiu tai stabu. As siaip tikiu LIKIMU, kuris man isakymu nerase. Zinau kad bus taip kaip turi buti ir pakeist galiu tik kazka minimaliai, nes supratau viena dalyka: vadovaukis kuom nori, 10 isakymu ar Testamentu, taciau gali taip nutikti, kad atleks girtas vairuotojas ir istaskys tave ant perejos. Ir tada ma paaiskinkit, kam as ta savo gyvenimo daly klausios visu tu marazmu???

O is kitos puses paziurekim kiek yra gerai pazystamu veidu, kurie isgarsejo isturtejo, laimingi, sotus ir siltai aprengti sausedi ir padeja ant visu tu tikejimu...

<CENSORED>
Nuo moderatoriaus: rasizma, religini fanatizma ir panasia neapykanta prasom skleist kitur, tik ne siame forume.
Placiau zr. cia.
</CENSORED>

:wacko: Cia siandie turbut oras, arba Paksas kaltas :wacko:
  • 0

#92 Maestro

Maestro
  • Senbuviai
  • Automobilis:SOFA (Subaru Opel Forester Astra)

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 11:17

10 dievo isakymu (na galbut atmetus pirmaji, nors ir ten galima ivairiai painterpretuoti) laikytis turetu bet kuris zhmogus nepriklausomai nuo tikejimo. Tie kurie nesilaiko ir tuo budu susikrauna turtus, kazhi ar baisiai jau laimingi. Sazhine bjaurus reikalas, o kartais ir istatymai ar kolegu "istatymai" galingu vezdu uzhvozhia. :lol: Taigi jei esi doras zhmogus, tai dzhiaukis tuo ir nepavydek bandytui turtu. :ph34r: Plia, pavariau kaip pastorius. :lol:
  • 0
Žmonių veikla šildo klimatą. Todėl aš ir stengiuos nieko neveikt.
© J. Erlickas

#93 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 11:27

Barkli, likimas lieka likimu. Mes nei vienas nežinom kuo baigsim, bet tai nereiškia, kad reikia elgtis bele kaip. Negi tau pačiam nėra malonu prieš save, kad elgiesi pagal 10 įsakymų ir nesvarbu, kad banditas gyvena geriau? Man asmeniškai taip gyvent yra gerai ir niekada niekam nepavydžiu materialių dalykų. Reikia gyvenime džiaugtis tuom ką pats turi, o ne tuom ko kaimynas neturi. Gyvenimas tikrai pasidarys gražesnis.
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#94 Mindostis

Mindostis
  • Senbuviai
  • Vieta:Šakiai-Jurbarkas
  • Automobilis:Peugeot 605

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 11:33

O seip net ir inkvizicija buvo sugalvota kaip geras kontroliuojantis organas, bet kas is jos liko tai mes patys zinome. B)

Policija, prokuratūra ir teismas, o tiksliausia inkvizicijos apraiška kriminalinė policija :D
Ne į temą bet nesusilaikiau...
  • 0

#95 Snatch

Snatch
  • Senbuviai
  • Automobilis:batai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 12:35

Snęč, gal tu prileisk savo vadybininkę čia? Bus naujų minčių...

Nu jooo... Bet mumi čia biškį per žemai skraidom. Ir šiaip neprisimenu, ką kur būsiu forume prirašęs :rolleyes: .... tai geriau jūs fleiminkit, o kai jau matysiu, kad reikalas koks rimtesnis, tai paklausiu jos "ką reiškia". Nu o kaip katalikas galiu, tarsi per mišias, kolegoms palinkėti ramybės, o kaip budistas priminti, kad svarbiausia aiškus mąstymas.
  • 0

#96 Barklis

Barklis
  • Nuolatiniai dalyviai
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:Toyota

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 12:37

<CENSORED>
Nuo moderatoriaus: rasizma, religini fanatizma ir panasia neapykanta prasom skleist kitur, tik ne siame forume.
Placiau zr. cia.
</CENSORED>

Pasirodo esu rasistas, nors tokiu saves nelaikiau ... :unsure:, bet butent TUO (cenzuros uzlenkto) klausimu turbut liksiu kategoriskas iki grabo lentos.

O bel tu banditu ir ju turtu tai ne pavydas ima, bet piktumas kai tu vadovaujiesi 10 DY ir testamentu vos gala dadurdamas, o JIE LEGALIAI, ateina ir gyvena sau LAIMINGI "Tavo saskaita".

Bet cia gal ir taip turi but: "Kencentiems dangus", "Atleisk ... nes jis nezino ka daro", ir daugiau yra tokiu mano manymu kreivu paaiskinimu, kad tu tik sedetum ir dieva myletum.

Kitas klausimas, kam laikytis 10 DY jeigu jie yra konstitucija, civilinis bei baudziamasis kodeksai ???

Ir pabaigai: Nezianu kelintas DY "Nezudyk". Uodo kuris tau siurbia krauja nuzudymas sakiciuojamas ar ne? .... O kiaules papjovimas ???
  • 0

#97 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 12:47

Ir pabaigai: Nezianu kelintas DY "Nezudyk". Uodo kuris tau siurbia krauja nuzudymas sakiciuojamas ar ne? .... O kiaules papjovimas ???

Pasakyčiau, ale nesakysiu. Testamente gražiai ir aiškiai parašyta, ką reiškia nežudyk. :P ;)
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#98 Darka

Darka
  • Senbuviai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 12:51

O bel tu banditu ir ju turtu tai ne pavydas ima, bet piktumas kai tu vadovaujiesi 10 DY ir testamentu vos gala dadurdamas, o JIE LEGALIAI, ateina ir gyvena sau LAIMINGI "Tavo saskaita".

Čia ne piktumas, čia piktas pavydas. O ar jie laimingi? Tai dar didelis klausimas. Jeigu jis gali sau leist nusipirkt naują auto, o aš tik 10 metų senumo, tai dar nereiškia, kad jis už mane laimingesnis. Pinigai tik yrankis, kaip plaktukas ar panašiai.
  • 0

Peugeot 307
Citroen C-Crosser

#99 Svečias_bole_*

Svečias_bole_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 13:13

Barkli > tai, kad gali atlėkti girtas vairuotojas ir tave sutraiškyti toli gražu ne argumentas mistinio LIKIMO ar LEMTIES naudai. Tai tiesiog elementarus atsitiktinis įvykis, iš kokių sudarytas visas mūsų gyvenimas. Kiekvienu momentu gali atsitikti visa krūva įvairiausių dalykų, bet atsitiktinai nutinka būtent kažkas. Tą atsitiktinumą iš dalies apriboja mūsų poelgiai, mintys ar dar kažkas, bet vis tiek lieka nevaldomas faktorius. Tikėjimą LIKIMU suprantu kaip tikėjimą, kad nepriklausomai nuo to, ką darysi, tave TIKRAI (o ne GALBŪT, GALI, GAL, AVDRUG) partrenks girtas vairuotojas ir sutraiškys. 100%. Nežinia kada, bet taip atsitiks. Kadangi šitokią idėją patikrinti ar patvirtinti neįmanoma, tai belieka tik tikėti arba ne. Aš netikiu ir netgi negaliu suprasti tų, kurie tiki. Ne dėl to, kad tai blogas tikėjimas, bet dėl to, kad tikintieji dažniausiai bando argumentuoti, bet ta argumentacija mažų mažiausiai juokinga.
  • 0

#100 Svečias_bole_*

Svečias_bole_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugsėjo 20 - 13:17

:blink:
Važiuok į Somalį. Ten visi bus už tave nelaimingesni ir biednesni. Gal tada pasijausi laimingesnis?

Šį pranešimą redagavo bole: 2006 rugsėjo 20 - 13:17

• 0

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0