Klausyk, kolega, ar pats mokyklą lankydamas tuos labdaringus kaklietus gaudavai? Aš irgi ne... Ar numirėm? Kaip matau iš tyškančių seilių pokalbyje - tikrai ne. Įduodavo tėvai sumuštinių maišelį ir skrandžių nepasigadinom...
Jimmy - pas mane an kiemo toks ziguliukas pastviai stovi. Ji kai pamatau, kazkodel tave vis prisimenu... Visgi gal gerai butu, kad vel sugrystu pokario laikai...
Ar seniai čia tie tavo apverkti kotletai buvo imti dalinti? Pagal tave, juos dabar Kubilas su Šemeta pasičepsėdami punta? Ką dėl to nori apkaltint? Gal ir mane???
O praeitį reikia žinot ir daryt išvadas, kitaip ateities nesukursi (faktas). Šita visa sušikta krizė ir prasidėjo, nes žmogai nepasimokė iš praeities. Ir nereikia primint akmens amžiaus (Argus), nes pasimokyt galim iš visai nesenų įvykių ir dar gyvų liudininkų (tėvų, senelių)...
Gali aplot mane, išvadinti senu diedu, gali sulyginti su senu supuvusiu žiguliuku savo kieme, bet kada nors sulauksi tokio pačio vertinimo, kai papasakosi jauniems apie šių dienų įvykius (apie kotletus tame tarpe)...