Jump to content


Kelionės įspūdžiai, patirtis, patarimai


  • Please log in to reply
370 replies to this topic

#101 fla

fla
  • Senbuviai
  • posts 1,118
  • Vieta:vilnius
  • Automobilis:peugeot

Posted 2006 May 31 - 16:56

nu tikrai biski smogikiska. a nu vistiek gerai, bus baisiai idomu. :)

postoinoi traukinukas pavezioja ir pesciom pavaikscioti gaunasi apie 2 su biskiu valandas. nu bet ten dar baisiai apylinkes grazios, tai maltis galma apie keleta dienu... :wacko: , tik slovenai piktybiniai, jauciasi europos bamba ir kempingu kainos vos ne brangesnes uz austrijokus. :angry: Postoinoi urve yra salta, +8 pastovi temperatura, labai stipriai ir primygtinai rekomenduoju uzsidet visus imanomus siltus rubus pries ten lendant., cia rimtai, bo ten ziauriai ir kvailai persalom, gerai kad tai buvo pakeliui namo...

7 etapas vargu ar lengvai ivykdomas, reiks uzgaisti. manau verta.,

apie Krk Prokuroras turetu paporint, anas berods ten ilgai prabuvo. a? :unsure:

Krokuvoje prie drusku kasyklu gali tekti eileje prastoveti apie 3 - 4 valandas. :ph34r: , bet nesigailejom. :)
  • 0

405x2;306;205;806;307;406; 5008 (mire) now -  308, 308 sw 


#102 Svečias_zyze_*

Svečias_zyze_*
  • Svečiai

Posted 2006 May 31 - 16:56

jo kroatijoj smagu jau du kartus varem... pernai buvaom apsistoje kazkur apie 200 km pries dubrovnika.... ce kazkas autostrada minejo tai mes ja varem (pries tai nakti tik atidaryta buvo ir pravaziavimas buvo nemokamas) o diena jau paklojom apie 20-25 eurus.... ten tuneliukas toks vienas geras yra 7 km ilgio... :P
  • 0

#103 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Posted 2006 May 31 - 17:08

kiek šiaip kempingai kaštuoja? nes žiūrau kad vien kurui ir nakvynei kažkur 2 k Lt gaunas :huh: ... čia dviems suaugusiems - vaikui gal mažew?
  • 0

#104 fla

fla
  • Senbuviai
  • posts 1,118
  • Vieta:vilnius
  • Automobilis:peugeot

Posted 2006 May 31 - 17:16

kiek šiaip kempingai kaštuoja?

pacioj kroacijoj teko moketi nuo 50 iki 80 lt, cia trys dideles osobos, viena mazesne, masina ir palatke, kaina parai. austrijoj mokejom nuo 70 iki 100 lt. nu uztat dusa ir kt malonumai prabangus... :ph34r: , pas lenka atgal grysdami hotelyje uz nakvyne patogio lovoi ir prabangius pietus suplojom 120 lt, tai pasijautem bajorais. a, tiesa, prie zakopanes teko nakvoti kaskokiam baisiai pankiskam bet visai jaukiam kempinge, tai ten kastavo 30 lt. ui, net zvengem nuo tokios kainos. Tarp kitko, jei gyveni daugiau nei viena diena, kitos yra zenkliai pigiau, darem taip - apsistoji ten kur labai patinka ir strategiskai patogu, ilsiesi, po to vaziuoji po apylinkes apie 300 km, su neapkrautu autu, be daiktu, pavalges ir atsipalaidaves, baisiai patogu.
  • 0

405x2;306;205;806;307;406; 5008 (mire) now -  308, 308 sw 


#105 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Posted 2006 May 31 - 17:36

jei gyveni daugiau nei viena diena, kitos yra zenkliai pigiau, darem taip - apsistoji ten kur labai patinka ir strategiskai patogu, ilsiesi, po to vaziuoji po apylinkes apie 300 km, su neapkrautu autu, be daiktu, pavalges ir atsipalaidaves, baisiai patogu.

vat zinau, bet tada reikia smogikiskumo fragmentu atsisakyt. yra akivaizdziu privalumu.

Zakopanej - ne tam, kur miestelio pakrasty/ virsuj yra? mes ten lygtai po 10 EUR/ zmogui lenkem... :unsure: neatsimenu, o gal ir tiek uz visus... :unsure:
  • 0

#106 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Posted 2006 May 31 - 18:05

Beje, gal kas galit patvirtinti ar tikrai degalų kainos Slovėnijoje yra tokios humaniškos, kaip teigia šis, regis patikimas šaltinis IRU.org? Kas tingi konvertuotis 95-as ten kainuoja 3.16Lt :wub: Tuo tarpu, kai kaimyninėje Italijoje - 4.64Lt :blink:
  • 0

#107 fla

fla
  • Senbuviai
  • posts 1,118
  • Vieta:vilnius
  • Automobilis:peugeot

Posted 2006 May 31 - 19:07

nedavaziavus Zakopanes, po kaire eina gelezinkelis, po desne nedideleje pieveleje yr campingas. Pseudo, dabar tiksliai nepamenu, bet pernai kainos visur beveik vienodos pasirode, pas austrijokus vos ne pigiausiai buvo, tai ir labai demesio nekreipem, pylem kur papuole. :ph34r: tarpkitko, neduok diev papulti i Zakopanes Krokuvos kelia savaitgali i viena ar kita puse atitinkamai (savaitgalio pradzia ir pabaiga) - kamsciai zudikiski, ir dar i kalna. :wacko:
  • 0

405x2;306;205;806;307;406; 5008 (mire) now -  308, 308 sw 


#108 Svečias_rrrrrr_*

Svečias_rrrrrr_*
  • Svečiai

Posted 2006 May 31 - 21:33

2 etaps: Zakopane-> Bratislava/
--------------------------------------------------
va čia pristabdyk... (patarimas) Slovakų rojus (nežinau ar teisingai verčiu) bet įspūdinga (kai kopėčiom lipi į penkiaaukčio aukštį, o šalia šniokčia kriklys, (beje vienintelis takas iki kopėčių - upelis iki kelių led vanduo....) http://www.slovenskyraj.net/
ir tas jų vandens parkas visai nieko, jei su vaikais, tai dienos kaip ir nėra......
http://www.tatralandia.sk/
  • 0

#109 Svečias_rrrrrr_*

Svečias_rrrrrr_*
  • Svečiai

Posted 2006 May 31 - 21:34

tarpkitko, neduok diev papulti i Zakopanes Krokuvos kelia savaitgali i viena ar kita puse atitinkamai (savaitgalio pradzia ir pabaiga) - kamsciai zudikiski, ir dar i kalna. ---------------------------------------------------------- ugu..... :mad:
  • 0

#110 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • posts 907
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Posted 2006 May 31 - 23:43

blemba. net nepagalvojau. primuso ieskotis reix...

Aciu, Fla, idomu.

Turiu dar klausimeli - kiek laiko postojnoj jamoj reikia?

Nes man baisu biski kad kolkas itempta grafikeli esu pasidares. noriu su kudikiu keliaut, tai forsuot bijau- bandau ribot dieninius kilometražus. Bet ir pamatyt daugiau norisi.

Kol kas tox varianc:

1 etaps: Wilno-> Zakopane per nakti, kad ryte buti. tenka ten pora naktu snustelet - renginuka turiu.
2 etaps: Zakopane-> Bratislava/ Viena (ar kainos kempingu SL vs A baisiai skiriasi?)
3 etaps: Bratislava/Viena-> Slovenijos parūrys per Postojną.
4 etaps: Slovėnija-> Venecija-> kur nors aplink Krk.
5 etaps: Per Plitvicos balas kur nors link Murterio.
6 etaps: Dienelė poilsiui. Norėtau nuomot motorkę ir rast laukinį pliažą. Arba gal tai suderint su Kornačiu. O gal tai geriau daryti dieną anksčiau, prie Krko?
7 etaps: Pro Splitą link Korčiulos, Dubrovniko ir vėl bandyt grįžt link Splito. Čia man atrodo sudėtingokokai.
8 etaps: Varyt kažkur link Krko.
9 etaps: Krk- Budapešc turbūt per Zagrebą.
10 etaps: Budapešc - Krokuva (su visais pasipliuškenimais ir druskų kasyklomis)
11 etaps: Namučio.


Vat kol kas taip dėliojuos. Biškį smogikiška  :unsure: gal kas turit kokių patarimų?

Primusą rekomenduoju dujinį - brangiau už benzą, užtat šiuolaikiška ir saugu. balionėlių geriau LT prisipirk, nes nors ir parduodami kas antram kempinge, tačiau ten jungčių standartų ne vienas ir ne du būna. Virti - tik be jokio vėjo (mes tai darėm didelėj palapinėj), nes net prie nedidelio vėjo balionėlio užtenka vienai košei...
Turim dar ir seną benzininį šmielių - kuro savikaina pigiau grybo, užtat sausose vietovėse aplinkiniai labai kreivai žiūri į šią pragaro mašiną.

Grafikėlis per daug įtemptas, nebent ruošiesi tam skirti mėnesį. Minsi išsišiepęs, grožį ne apžiūrėsi, o tik užsidėsi pliusiukus. Aš tas klaidas jau padaręs ir iš jų pasimokęs.

1 etaps - pavakare išvažiavus prieš tai išsimiegojus galima. Per lenkus pats jau kurį laiką stengiuos važiuot naktį - žymiai mažesnis trafikas, atsisėdi fūrai ant uodegos ir eini vienodu 95 km/h greičiu nepriklausomai miestelis-nemiestelis.
2. lengvas pusdienis važiavimo. SK kempigas brangus jei sumoki 10-12 oiro už auto, 2 žmones ir palapinę. A pigu jei sumoki 26 oiro už auto, 4 žmones ir palapinę.
3. Gero pusdienio važiavimas jei neužkliūni mano minėtam Grossklockner ar kitose gražiose Alpių vietose. Važiuodams autostrada A nieko nepamatysi. Apie Postojną nieko nežinau, bet manu ten irgi užkliūsi.
4. Nevažiuok I nemokamais keliais per Dolomitines Alpes! Autostrada kaštuoja ~6 oiro/100 km. Venecijoje (tiksliau Mestre, žemyne) kempingas šitas. Palapinėje ne mažiau 30 oiro parai, tačiau tam regione tai yr pigu. Venecijoj daugiau nei vieną dieną nuo ryto iki vakaro nėra kas veikt. Iš Venecijos gali mint į Istrijos pusiasalį HR, ten apžiūrėt vertas vienas daiktas - romėnų amfiteatras Puloj. Aišku, visi pajūrio miesteliai, itališka architektūra ir visa kita... Bet ten reikia polilsiaut o ne apžiūrinėt. Krk - sala kaip sala, pusiau kalnuota pusiau dykvietė, pliažai nuostabūs, tačiau vasarą žmonių trim aukštais. Mes gyvenom kempinge prie Stara Baška kaimo, iš palapinės matės jūra - rugpjūtį overcrowded kaip ir visa sala. 605+palatkė+4suaugę kažin ar telpa į 30 oiro. Nors gal, tiksliai nepamenu. Labai fainas miestas Krk - sustojus pailsėt netoliese galima kiekvieną vakarą bastytis basam krantinėmis, siauromis dulkėtomis gatvelėmis ir kaifuot. Tam reikia pinigo, nes HR apskritai nepigu. Uoste debesis laivelių, siūlančių savo paslaugas, netgi iki Kornati gali nuplukdyt porai dienų.
5. Plitvica visai dienai. Šalia yra neblogas kempingas. Po nuodugnios balų apžiūros ir iš paskos it šuniukai sekiojančių upėtakių maitinimo tiiikrai nenorėsi niekur važiuot.
6. Laukinių pliažų Krk nebūna. Visi aptūpti italų ir slovėnų. Tam reikia važiuot bent kelis šimtus km į pietus. Ten bus tau ir pliažas, ir motorinkė, ir Kornati. Apskritai 4 etape ties Krk ir Istrija siūlyčiau nesiciklint (niu, diena apžiūrai) jei nori nuoširdžiai pasinaudot 6 etapu.
7. Sudėtingokai. Depends on laiko. Jei kaip sakė yra normalus mokamas kelias, tada gal ir pamanoma. Subjektyviai siūlyčiau daugmaž jungt su 6 etapu.
8. Po 4 ir 6 etapų beprasmiška. Ypač jei viskam neskiri mėnesio. Ilsėtis geriau 6 etape.
9. Po 7 etapo mini per Sarajevo ir Beogradą į Budapeštą - žymiai arčiau nei pakrante atgal į šiaurę, pravažiuot šalia Krk ir per Zagrebą. Vizų nei BiH nei SCG nereikia. Beograde būtina Savos ir Donojaus santakoj apžiūrėt Kalemegdano tvirtovę, pasibastyt po miestą, pastebėt kad darbo dieną apie 23.00 centre sunku praeiti ar surast vietą lauko kavinėje, pasidžiaugti olumi centre po 1 oiro, pasidžiaugti turistų neišlepintų žmonių šiluma ir nuoširdumu (anglų kalba visur!). Užsipilt saliarkos po 2.6 Lt, pasiimt parduotuvėj slivovicos (f**k the cola, f**k the pizza, all we need is sljivovica) po 10 Lt už litrą. Saugotis kelių policijos - autostradoj Beograd-Novi Sad-H siena 200 km, 5 vietose matuoja.
Užsikliedėjau, bet man serbuose žiauriai patiko. Lietuvius laiko draugais - dėl krepšinio. Bet nuoširdžiai. Futbolą myli labiau.
10. vėlgi pusdienis važiavimo. Krokuvoj pliuškykla nebloga, tačiau Livu geriau. Wielyczkos kasyklos - nerealios. Su eilėm pusdienio geeero reikia.
11. Nieko naujo nepasakysiu.

Vėlgi - trumpai tiek. jei ką, ryt (šian) bandysiu Agotoj apsireikšt, kūpą tautai pademonstruot ;]


p.s. atrodo dėl kuro Serbijo apgavau. Pernai už oiro davė ar ne 84 dinarus, saliarka kainavo 62. Dabar kiek žiūrėjau duoda iki 87, tačiau saliarka jau 81... Anyway pigiau nei Vengrija, kr pernai kainavo ~4 Lt...

Edited by Prokuror, 2006 June 01 - 00:00.

  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex


#111 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Posted 2006 June 01 - 10:36

Ačiū, Prokuror, Nu toliau mastau ir galvoju kad reik atsisakyt Vienos, Venecijos (kada nors kita karta) ir stačiai dumt i HR. Nes būtų abydna nedavažiuot kokių 300 km iki Korčiulos ar Dubrovniko. Per Austriją tuo keliu esu važiavęs, bet matyt reiks rinktis greitesnį privažiavimą. Dėl Lenkijos net neturiu abejonių - tik naktį. ir vaikas sau miegos romyay. rrrrr, kopėčiom matyt nesigaus su vaiku keberiotis. kai paūgės. bet paieškosiu kur tas reikalas yra. Ačiū. :beer:
  • 0

#112 Svečias_Karolis_*

Svečias_Karolis_*
  • Svečiai

Posted 2006 June 01 - 11:27

del HR - cia vieno zmogaus nuoseklus pasakojimas, http://litkaunas.dyndns.org/kelione/ tikrai turetu padet norintiem vaziuoti i HR

o as planuoju Liepos pradzioj vaziuoti i pietu FR su savo 406 karavanu, vaziuosim keturiese masinoj, pervaziuoti visu didziuoju Alpiu keliu, po to grizt per IT milano, vezecia , dar noreciau praha apziuret, gal kas turi kokiu patarimu kur ka reiktu aplankyt, kokiuose kempinguose geriau apsistot. Ir siaip idomu visos smulkmenos.
  • 0

#113 Svečias_Tomekas_*

Svečias_Tomekas_*
  • Svečiai

Posted 2006 June 01 - 12:29

taigis. nebeatsimenu, ar rasiau, bet sekanciais metais (2004) mynem i juodkalnija. man, kaip turistiniu vietu ir gousios civilizacijos nemegejui, labai patiko. kroatija - lyginant su juodkalnija - smarkiai popsesne. kelione sudare toks marsrutas: Vilnius - Varsuva (su paklaidziojimais)- Slovakijos vidurys (nakvyne) - Budapestas (tragiski kamsciai, visiskai nesuprantama kalba bei informaciniai uzrasai) - Kroatija (Zagrebe nakvyne) - magistrale iki Makarskos (nakvyne) - Dubrovnikas - Kotor (nakvyne, pirmas Juodkalnijos miestelis, afygenas senamiestis, fortas kalnuose, jegermeisterio tuselis) - neatsimenu miestelio pavadinimo, bet ten jau apsistojom ilgesniam laikui. Tada grizimas i Lietuva pro kalnus (nuostabus kalnu ezerai, uztvankos bei tuneliai, oro gaivumas nerealus) - BiH (apgriautas Sarajevas, bebandantis atsistatyti) - Kroatija - Vengrija (Nakvyne Pes'e) - Budapestas (vel nerealus kamsciai) - Slovakija - Varsuva - namai. Viso 12 dienu. i prieki minant beveik nieko niekur nestodavome apziureti. Sakoma, kad juodkalnijos zemutineje dalyje prasideda smelio papludimiai.... o ir juros eziu juodkalnijoje beveik nemateme ;] domis, galesiu kokiu budu nuotraukas paplatint
  • 0

#114 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • posts 907
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Posted 2006 June 01 - 12:37

O mes rugpjūtį į Kuba trauksim, rugpjūčio 8 mano gimtadienis (28), rugpjūčio 13 - Fidelio (80), sakau negalima praleist :lol:
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex


#115 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Posted 2006 June 01 - 12:41

taigis. nebeatsimenu, ar rasiau

rasei, perskaiciau dar karta. idomu, bet gal bandysime ijungti daugiau seslumo.
  • 0

#116 Svečias_Tomekas_*

Svečias_Tomekas_*
  • Svečiai

Posted 2006 June 01 - 15:16

tiesa, jei visgi trauksi per serbija, tai ten policijos keliuose laaaabai daug.
  • 0

#117 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • posts 907
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Posted 2006 June 01 - 15:21

tiesa, jei visgi trauksi per serbija, tai ten policijos keliuose laaaabai daug.

Aha, vadinas ne tik aš teip pataikiau. Ale visa autostrada prieš kilometrą mirksi ilgom. Nepažįstamoj šaly nerizikavau lakstyt, neužsiroviau, tad ir apie baudas-sukalbamumą nelabai ką galiu pasakyt.
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex


#118 dewgonas

dewgonas
  • Valdyba
  • posts 1,213
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 206 RC

Posted 2006 June 01 - 15:47

blyn tiek info privaret, kad ir pats nebezinau, kur vaziuot ir kaip..
  • 0

206


#119 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • posts 907
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Posted 2006 June 01 - 15:49

blyn tiek info privaret, kad ir pats nebezinau, kur vaziuot ir kaip..

Brussels-Varadero-Brussels su oro uosto ir kuro mokesčiais galima suskraidyt už 298 oiro. Plius kuras Vilnius-Brussels-Vilnius. Mąstyk :lol:
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex


#120 dewgonas

dewgonas
  • Valdyba
  • posts 1,213
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 206 RC

Posted 2006 June 01 - 15:55

eikit shikt :)

Edited by dewgonas, 2006 June 01 - 15:55.

  • 0

206





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users