Peršokti prie turinio


Kelionės įspūdžiai, patirtis, patarimai


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 370

#141 Svečias_vytas_*

Svečias_vytas_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 06 - 10:09

svarbu ne kaladeliu naujumas, svarbu ju neperkaitinimas vaziuojant kalnuotomis vietovemis. Paziurek, ar nereikia pagal einamuosius techninius aptarnavimus stabdziu skyscio keisti.

na manau neperkaitinsim,varikliu juk galima stabdyti
  • 0

#142 Svečias_Tomekas_*

Svečias_Tomekas_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 06 - 10:46

jo, teisingai ;]
  • 0

#143 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 06 - 11:26

kada planuoji isvykt?

manau birzeliaus gale.
  • 0

#144 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • Pranešimai: 907
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Parašyta 2006 birželio 06 - 13:55

jasna. o as mysliau kad kazka gudro sugalvojot. o kokios mazdaug keliu mokesciu kainos?
siaip net neisivaizduoju... ir nuo ko jos priklauso

Čekija, Slovakija, Vengrija - permanentinis lipdukas ant sienos (Vignette), būtinas autostradose. Pigiausias Kaštuoja keliolika ar kelias dešimtis litų, galioja nuo 3 iki 10 dienų.
Austrija - ta pati vinjetė (8.5 oiro), tačiau kalnuose atskiros autostradų atkarpos (tuneliai, tiltai) kartais papildomai mokami. Nuo Insbruko minant link Liechtensteino atsieina ar ne 9 oiro už keliolikos kilometrų tunelį. Iš Insbruko į Brenner/Bolzano/Milano/Venezia minant 8.5 oiro už afigytelnus tiltus kalnuose.
Vokiečiuose viskas nemokama :wub:
Italuose mokama už nuvažiuotą kelią - kaip parkinge įvažiuodams į autostradą gauni kortelę o išvažiuodams susimoki, kitaip neišleis. Atsieina apie 5-6 oiro už 100 km. Italijoj nemokamais keliais pasiklysi, sugaiši begalę laiko, užlenksi kalnuose stabdžius ir variklį, o vidutinis greitis bus iki 30 km/h. Vieną dieną gali pabandyt, pamatysi autentiškų kaimelių, bet daugiau nebesinorės.
Slovėnijoj beigi Kroatijoj mokamos atskiros atkarpėlės - tuneliai, tiltai ir pan., kaštuoja kapeikas - po kelis ar keliolika LT už vienetą bet žiauriai užknisa.
Serbijoj autostrados mokamos, važiuojant nuo H sienos į Beogradą nugręžė kažkur 4-5 oiro (dinarais) prieš Novi Sadą ir dar tiek pat prieš Beogradą. Bendras atstumas ~200 km.
Civilizuotoj Europoj visur mokama kortele. Balkanuose geidautina turėt smulkiais vietine valiuta, nes su kortom sunkiai o keitimo kursas blokposte daugiau nei žvėriškas (pvz. Serbijoj).
Ir dar - niekas nepirk vinjetės privačiam kioske ant sienos ar tuo labiau kaimyninės šalies degalinėje prieš sieną. Niekad nebūna kad vinjetės reikalaujantis kelias prasidėtų nuo pat sienos. Randi tarp sienos ir vinjetės reikalavimo pradžios degalinę ir ten nusiperki - radikaliai pigiau gaunasi.
O šiaip tai eini į šitan puslapin, planuoji kelionės maršrutą ir Tau tiksliai pasako - kiek, kur ir už ką reikės susimokėt. Nežinau kaip su tikslumu Balkanuose, bet EU veikia <1 oiro paklaida.
Sėkmės.
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex


#145 Prokuror

Prokuror
  • Nariai
  • Pranešimai: 907
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:206 hdi 9-5 Aero

Parašyta 2006 birželio 06 - 14:00

Nu panasus smogimo planas kaip ir mano, tik vat bandysiu as ji paprastint - dienu mazoka.

P.S.  gal kas galit pasiulyt kur geriau pirkt dujine virykle - kiek ji mazdaug kainuoja (Statoiluose lyg ~120Lt), o tu balioneliu - irgi kur pirkt ir kiek ju jamt porai savaiciu reikia? juos paskui superka?

Siaip pasiimsiu GEfest dujine vyriklike su 5kg Tarybiniu rusisku balionu.Va tik baliona perdaziau Žalia perlamutro spalva,vdrug kam nepatiks raudonas :D O pirkau Aleksoto turguj uz 100 lietuvisku.manau tokio uzpyldyto baliono pilnai uzteks.O del kamsciu manau tu teisus,reikia kuo pieciau Makarska,ar i kokia salyte nusigaut.
kada planuoji isvykt?

Va va, jei yra vietos, 5 ltr tarybinis balionas (ne, gal perdažytas :D ) geriausia ir pigiausia. Primusų žiūrėt sporto/turizmo parduotuvėse (aš pirkau Rovanoj). Balionų kainas ir vietoj pamatysi, nei tai pigu nei tai brangu kiek pamenu, ant balioniukų rašo degimo valandų skaičių, reikia skaičiuot pačiam. Valandos galioja (ir efektyviai verda), kaip jau minėjau aukščiau, BE JOKIO skersvėjo, t.y. esant štiliui arba sandarioje palapinėje. Ant lengvo skersvėjo už 5-10 Lt gali per tris valandas išsivirt košės dviem žmonėm :o
  • 0

Pilkas šeimyninis lėktuvas, 250 arklių
Vyšninis miesto kibiriukas

Žalias šeimyninis autobusas - ex

Vynas pasenęs, sūris supelijęs, mašina be stogo - ex
Pilkas kūpas pagal amžių - ex
Mėlynas kūpas ne pagal amžių - ex

Mėlynas limuzinas - jaunuoliškai ir klubinei pradžiai - ex


#146 Svečias_vytas_*

Svečias_vytas_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 06 - 14:02

manau birzeliaus gale.

Gal grafikas sutaps.As isvykstu birželio 24 ryte ir planuoju kokia 10 dieneliu pakeliaut
  • 0

#147 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 06 - 14:22

Gal grafikas sutaps.As isvykstu birželio 24 ryte ir planuoju kokia 10 dieneliu pakeliaut

Bandysiu 28.
  • 0

#148 Svečias_vytas_*

Svečias_vytas_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 14 - 20:11

Na kagi jau lig ir susiruosiau viska kelionei,dar vienas draugas prisijungs su savo ekipazu,bandysim sturnuot Kroatija.Dar ryt pakeis centre keleta detalikiu nemokamai,pasirodo automobiliu modernizavimas kazkoks vyksta,tik reikia tai sekt ir centruose pasidomet ;)
  • 0

#149 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 27 - 14:32

Kaip bebūtų gaila, bet mes jau grįžom -_-

Maršrutas: LT-PL-SK-AT-SI-IT(Venecija)-SI-HR(Istrija)-SI-AT-SK-PL-LT
Trukmė: 15 d.
Atstumas: 5103 km.
Automobilis: Fiat Punto 1.2L, 60Ag, 3 durų.
Komanda: 2 suaugėliai ir 2 pyplės.

Daug pamatėm, daug patyrėm, gerai praleidom laiką, bet svarbiausia sveiki gyvi ir be gedimų grįžom namo. Vienintelis nuostolis - Bratislavoje pamestas rato gaubtas :D Vairavau vienas, tad važiavom su tarpinėm nakvynėm. Nakvodavom kempinguose, tik Slovakijoj buvom apsistoję pigiam viešbutuke.
Anksčiau mano aprašyta programa įvykdyta apie 90%, nedasikasėm iki Dolomitinių Alpių Italijoje, šiam kartui užteko ir slovėniškų. Būtent Slovėnijos Alpių keliuose ir patyrėm didžiausią ekstrymą. Yra ten tokia Wurzenpass kalnų perėja įvažiuojant iš Austrijos į Slovėniją. Apačioj siauručio kelio stovi ženklas 3km 18% įkalnė, su priekabom važiuoti draudžiama :blink: . Kas važiavo panašiu keliu turbūt įsivaizduoja mūsų fizionomijas kai pilnas mantos puntukas 1 bėgiu zulina į kilometro aukštį, o po to leidžiasi žemyn... :unsure: Po tokio krikšto, jau vienas juokas atrodė 10km 14% įkalnė, kai kitą dieną serpantinais kopėm į Vršič perėją. Laimingai pasiekę 1611m aukštį džiaugėmės kaip vaikai, o dukros puolė mėtytis sniegu. Po to mūsų laukė itališkas kempingas, kur 90% gyventojų kalbėjo vokiškai. Iš Punta Sabbioni laivu kėlėmės į Veneciją. Įspūdingas miestas su begale turistu, nors buvom ten darbo dieną 10h ryte... Persikėlus į kempingą Kroatijoje, nustebino nehumaniškos tenykštės kainos. Pernai Makarskoje tokių tikrai nebuvom regėję. Nepatikėsit, bet nusipirkti elementariausių maisto produktų važiavom į vieną supermarketą netoli Triesto Italijoje, kur 1.5l mineralinio vandens butelis kainavo 14 euro centų :wub: Slovėnijoje aplankėme Škocjan ir Postojnos urvus, tad galiu dabar juos palyginti. Man asmeniškai daugiau patiko UNESCO saugomi Škocjan, stebinantys savo didžiulėm erdvėm. Oloje eidami tilteliu kabančiu virš 50m gylio prarajos, kurios apačioje teka upeliukas, vaikai staiga prisiminė kažkada matyto Žiedų valdovo kadrus... :rolleyes: Po 4 dienų lankantis Postojnos urvuose, jie jau tokio įspūdžio nebepadarė. Didžiuliai mokami parkingai, marios turistų, brangūs bilietai, žodžiu - komercinis objektas -_- Trumpai tiek, jei kas ką domina, rašykit ;)

Kažkiek nuotraukų - čia , tik žiūrėti reiktų pradėt nuo puslapio apačios.
  • 0

#150 Svečias_Pseudo_*

Svečias_Pseudo_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 birželio 27 - 15:55

Dar truputis informacijos, gal kam padės planuotis kelionę. Kadangi važiavom su mažais vaikais, tai kempingus specialiai rinkausi su akvaparkais. Už 4 nakvynes Portofelice kempinge Italijoj suplojom 106Eur, už 5 nakvynes Park Umag Kroatijoj - 860 kunų. Abu jie 4*, su parduotuvėm, kavinėm, animacine programa :rolleyes: Ir su elektra. Tik čia yra vienas niuansas. Norint prijungti mūsų standartinį prailgintuvą reikalingas adapteris, už kurį Italijoj palikau 10Eur. Ir dar, bent Italijoj yra ribojami amperai. Pvz. mes paėmę Standart vietą palapinei gavom tik 6A, jų užteko tik lemputei, telefonų ir akumuliatorių pakrovėjams, mūsų paimta vienos ringės elektros plytelė iškirtinėdavo saugiklį. Park Umag visi plotai aprūpinti 10A srove, jų pakako ir minėtai viryklei ir elektriniam 2200W virduliui (aišku naudojant atskirai). Kainų atžvilgiu Slovėnija atrodo patraukliausiai, santykinai pigus benzinas (apie 1 Eur), maisto kainos panašios į lietuviškas, gal kiek brangiau. Beje, praktiškai visur galima atsiskaityti eurais. Kroatijoj gi, Konzum tinklo parduotuvėse visiškas pravalas, nežinau už ką ten perka vietiniai, bet mes negalėjom sau leisti nusipirkt praktiškai nieko. Pernai Makarskoj pirkdavom tokį jogurtą-kefyrą, mokėjom apie 2-3 lt, čia jis kainavo 5-6lt. Už daktariškos dešros 400g suplojom gal 18lt :blink: Benzinas - 8 kunos. Žodžiu mums apsimokėjo važiuojant į Škocjan urvus Slovėnijoj, nusukti į Italiją ir ten Monfalcones miestelyje apsiprekinti likusiom 4d Kroatijoje. 95 benzino kainos: Lenkija - 4.14-4.25 zlotai, Slovakija - 419 kronų, Austrija - 1.10-1.15Eur, Slovėnija - 248 tolarai, Italija - 1.33 Eur, Kroatija - 8 kunos. Aaa, ir dar. Geriau pinigus vežtis skirtingo tipo kortelėse, nes vietomis buvo problemų atsiskaitant Maestro, vietomis Visa Electron. Bet išsisukdavom, tikro Mastercardo neteko panaudot.
  • 0

#151 dewgonas

dewgonas
  • Valdyba
  • Pranešimai: 1.214
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 206 RC

Parašyta 2006 birželio 27 - 18:07

Mes va grize is Slovakijos. Galvojom dar i Austrija, bet Slovakijoj radom uzsiemimo savaitei ir toliau nejudejom. Laipiojom po Tatrus (iki 2500 m aukscio), rijom, gerem, ziurejom fule. Subaru praveze be probl, per Lenkija ir benzo eme tik 6,5 l. Bus kazkiek foto. aciu.
  • 0

206


#152 Svečias_vytas_*

Svečias_vytas_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 liepos 16 - 11:34

Na as taip pat iki GM spejau susisukt.Tikslas buvo apvaziuoti visa Kroatija.Kelione sekesi labai gerai,be jokiu nesklandumu,gal pora "grybu"5km atstumu buvo padaryta. ;) Vaziavom keturiese. Vaziavau pro Lenkija,Slovakija(pirma nakvyne Bratislavoj TURIST viesbuty 22 eur asmeniui),kita diena Austrija,Slovenija.Pirmas objektas Ptuj vandens parkas,terminiai baseinai,pirteles ir pan.Vakarop i Liubljana.Nakvyne kempinge 12eur asm.Ryte ZOO ir i Postoinos urvus.I Skocjan nebevaziavom,kitam kartui pasilikom.Vakare aplankem jau Kroatijoj esanti Rovinj zveju miela miesteli.Nakvojom kempinge link Pulos 12 eur asmeniui.Ryte Pula,ekskursija po ja,po to pajuriu kalnuotu graziu keliu,su graziu norvegijos tipo fiordu link Rijekos is ten autostrada i Plitvicos nac.parka.Nakvojome privaciame name po 10eur uz zmogu.Tik niekados patariu nepasirinkt nakvynes arti pagrindinio kelio,geriau psukti kur i sona,ten dar pigiau ir ramiau.Nakti sunkvezimiai neduoda miegot :mad: Ryte Plitvica ,5-6 val kelione ivairiais budais.labai grazu.Po sios atrakcijos kelione poilsiauti i Makarska.Pavakary buvau ten,is karto,kaip Palangoje is pirmos motereles nusisamdem 3 kambariu apartamentus su viskuom(virtuve,vonia,terasa,stovejimo vieta Pugui,kondicionierius...)uz 50 eur parai.Makarskoj deginomes,maudemes ir t.t. dvi paras,po to vaziavom aplankyt Dubrovniko ir grizom atgal i Makarska,nakvojom ten pat.Is ryto prasidejo kelione atgal link Balatono ezero Vengrijoj.Vienas kamstis tuneliuose tik pakliuvo,gal pusantros valandos teko vaziuoti koki 10km i kalna.Savaitgali pasirodo imanoma ten beveik visada uzstrigt.Vakare jau Vengrija,oras saltokas,tikra atgaiva po karsciu ir teisingas ypatingai pigus ,gausus maistas,gerimai :beer: :rolleyes: Nakti perlekiau per Budapesta,i tvirtove uzvaziavom,pasigrozejom panorama ir skersai miesta link Slovakijos.Smarkiai lijo.Kelias remontuojamas,vingiuotas.Slovakijoj iskart uz sienos nakvyne viesbutyje 14eur asm.Pabude tesem kelione Krokuvos link,per zemuosius Tatrus.Krokuvoj aplankem karaliskuosius rumus ir druskos kasyklas Veličkoje.Apie 19 val pajudejom namu link.7 ryto Kaune,keliones pabaiga. kelione tesesi 9 paras,nuvaziuota 5200 km.Vidutines kuro sanaudos 7,0 litrai dyzelio.Kuro kaina panasi visur apie 1 eur.
  • 0

#153 aroone

aroone

    Zanūda

  • Moderatoriai
  • Pranešimai: 3.410
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:P3008 GT-Line 1.5 BlueHDI AT8

Parašyta 2006 rugpjūčio 08 - 16:39

Na gal ir ne Kroatija, ale vistiek kelione. Sukarta ~3000km zeme, plius ~800km jura. Keliones tikslas - Danija. Del nenumatytu problemeliu programa ivykdyta tik 30%: aplankyta buvo Legolendas bei praleistos vos kelios valandos Kopenhagoje. Vaziuojant buvo naudotasi gamykline navigacija, TomTom'u sedinciu HP iPaq'e bei popieriniu zemelapiu. Lietuvoje bei Lenkijoje TomTom'as kartais viduri autostrados liepdavo apsisukti - panasu, kad problemos su netiksliai ivestomis keliu koordinatemis. Varsuvoje TomTom'as karta norejo pasiusti pries eisma :blink: . Tiek TomTom'as tiek gamykline navigacija marsruta parinkdavo labai panasu, taciau kartais skirtingais keliais (ypac Vokietijoje pervaziuojant nuo vieno autobano prie kito, bei Kopenhagoje). Gamykline monochromine navigacija nepavede nei karto - vienintelis jos trukumas, kad negali perziureti suplanuoto marsruto. Zemelapis buvo naudojamas tik suziureti ar nera akivaizdziu nugrybavimu. Masina kelione atlaike puikiai ir drasiai galiu pareiksti - tinkama ilgom kelionem visu 100%. :wub:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
  • 0
Autobusų parkas. Paliuosintas.

#154 Maskolis

Maskolis
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 1.794
  • Vieta:Kaunas
  • Automobilis:SEAT Alhambra, Ford C-Max, Peugeot 406 Break 2.0HDi '00 (parduotas Juodulys)

Parašyta 2006 rugpjūčio 08 - 17:17

Čia visi tik po užsienius šlaistosiu :ph34r:
Žiū - rusų įspūdžiai iš kelionės po Baltijos pajūrį maršrutu Maskva - Sankt Peterburgas - Talinas - Ryga - Klaipėda - Nida - Kaliningradas - (per Lenkiją ir Baltarusiją) Maskva.
Atsiliepimai apie Lietuvą kaip ir neblogi, jei ne vizų reikalai. Rusams ne taip paprasta tuo pačiu keliu grįžti iš Kaliningrado, nes negali Lietuvos kirsti 2 kartus (o turistinė viza vienkartinė). Todėl jie mynė atgal per PL ir BY. Keista, bet su EST bei LV tokių problemų kaip ir nebūtų mol. Ir beje - vienam iš jų iš viso nedavė LT tos turistinės vienkartinės vizos, ir nepaaiškino kodėl :huh:
  • 0
NuotraukaKaukė juodas garvežys, Meilę nuvežė tolyn...

#155 Svečias_rally69_*

Svečias_rally69_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugpjūčio 10 - 14:33

nagi jei cia tema apie keliones, tai ir as idedu savo foto is skaraidymo po Tatrus :blush: :

Posted Image

nesekmingai kritom i tarybine Lietuva ...

Posted Image

gyvi, zaizdas issilaizysime ir stengsimes sugrysti i realu laika :)
  • 0

#156 dewgonas

dewgonas
  • Valdyba
  • Pranešimai: 1.214
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 206 RC

Parašyta 2006 rugpjūčio 10 - 14:47

o! velkom tu litueinija, cia moterys grazesnes uz kalnus

Šį pranešimą redagavo dewgonas: 2006 rugpjūčio 10 - 15:14

  • 0

206


#157 Svečias_nerka_*

Svečias_nerka_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugpjūčio 10 - 15:32

visur gerai, bet ne vien lietuvoj:)
suomi land, norway...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Šį pranešimą redagavo nerka: 2006 rugpjūčio 10 - 15:33

  • 0

#158 Katinas

Katinas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 382
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Yaris, 106XSi, Pantheon 125.

Parašyta 2006 rugpjūčio 10 - 15:40

Silkiu, zinoma, neblogu pagavai, nieks nesigincys, bebrai su ragais irgi grazu, bet man tas vaizdelis su serpantinais labiau.. vos nepaspringau.. :o ^_^
  • 0
Variantas B

#159 Svečias_Kursis_*

Svečias_Kursis_*
  • Svečiai

Parašyta 2006 rugpjūčio 10 - 17:20

tai pavaziuok biski pieciau ir sprink i sveikata - pilnos alpes tokiu keliu :wub: tiesa, gal kas zinot kaip Suomijoj su zvejyba? leidimai kokie tai reikalingi? kur anuos gaut? kainuoj?
  • 0

#160 Katinas

Katinas
  • Senbuviai
  • Pranešimai: 382
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Yaris, 106XSi, Pantheon 125.

Parašyta 2006 rugpjūčio 10 - 17:59

tai pavaziuok biski pieciau ir sprink i sveikata - pilnos alpes tokiu keliu :wub:

O vot ir ne visai.. :P
Cia visai ne tokie kalnai.. Gal tik is pirmo zvilgsnio panasu. ;)
  • 0
Variantas B




Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0