Asimetrinių visokių yra. Pas mane patį Michelin Energy. Bet jų asimetriškumas matosi tik įsižiūrėjus. Čia gi (foto) - pusė vadinamosios "eglutės".
Nu gal aš ir durnas, bet toks raštas daromas geresniam vandens pašalinimui (jei teisinga kryptis). Sumontavus priešingai - liūties metu vieno rato akvaplanavimas garantuotas.
Įrodykit kas nors priešingai, be jokių ten "bla-bla-bla, girdėjau, man sakė"...
Tingiu ieskot ka raso gamintojai, bet pvz Dunlopas apie asimetrines raso, kad jas galima montuoti bet kur, salia nuotrauka su biski eglutiska asimetrine padanga:
http://www.dunloptyr...calInformation/
Nuotraukoje pavaizduota Sport 01 padanga, jei pasiziureti gaminiu sarasa, tai jos kairines ir desinines isskirta nera, tik vienas kodas, nors isties pats Dunlopas gamina ir padangas, kurios yra tiek kryptines tiek asimetrines ir yra atskirai kairines ir desinines. Beja ant ju irgi nera ryskios "eglutes" - nepamenu tikslaus modelio bet kazkas SP85, SP73 - raliui skirtos. Bet gaminiu sarasuose jos jau turi atskirus kodus kairinei ir desininei padangai.
Siaip jei asimetrinei padangai svarbu ir sukimosi kryptis, tai turi ir buti nurodyta ant padangos sukimosi kryptis.