Cia ne bajeriai, as tiesiog sakau, kad SUKIMO MOMENTAS yra PAGRINDINE siekiamybe, o ne AG o pavyzdi pateikiau, todel kad kazkas suprastu, kad 2.0 benzas 120kw vaziuoja lygiai taip pat kaip 1.6 88kw dyzelis.
O kas del 1.6HDi ir 1.6 EP6, tai tu paziurek, 240Nm(!) , tai KAIP BENZINUI YRA PAKANKAMAI DAUG! dadek kad benzas yra LENGVESNIS nei dyzelis ir gauni rezultata + 33kw
Tai čia pagal šitą pavyzdį aš turėčiau daugmaž jaustis lyg turėčiau tokia pat auto kaip ex 308 hdi su 1.6,na gal truputuką tik greitesne nes dabar turiu 2.5 atmosferika 153kw 208ag? :)Realiai man pofik per kiek aš įsibėgėju iki 100km,8 ar 13 sekundžių.Praėjus pusmečiui kai persėdau ant benzo,galiu drąsiai teigti,kad nesigailliu perėjęs ant benzo.Visų pirma tyla mašinoj jokių dundesių iš po kapoto,salonas žiemą sušyla per kelias minutes kol sniegą nusigremži nuo langų,nenoriu net prisimint žiemų su 1.6 dyzelioku,kaip pakibdavo varvekliai salone taip ir nutirpdavo tik sulaukus šviezių bulvių Aišku aš nedaug nuvažiuoju,apie 5k per metus,tai puikiai suprantu tuos kurie važiuoja po 20k ar daugiau,reik kažko ekonomiškesnio.Bet aš tokiu atveju rinkčiausi hibridą arba dujas,man prioritetas važiuojant jaustis patogiai kiek tai įmanoma,o ne kažkokie niutonai ir šimtosios sekundės dalys iki 100km/h.Tiem kam reik daug niutonų ir jausti tą sport dvasią tikrai nesirenka 1.6 ar 2.0 ant mazuto,kad kaimyną su 2.0 benzu prie šviesoforo apdėt Daug kas priklauso ne tiek nuo auto duomenų,bet ir pačio žmogaus charakterio,iq,ir kitų bruožų.Pilna yra žmonių,kurie su 3.0turbo benzu įvažiuos į žiedą su sijonu kaip tu Laimonai sakai,kaip ir yra krūvos tokių kurie riaumodami ir skleisdami juodus debesis įlėks į žiedą su 1.6dyzeliu.Gal geriau nesiginčykim kas geriau ir pigiau nes visi esam skirtingi ir visi turim savų prioritetų dėl auto.Plius kiekvienas žmogus iš pasąmonės gins tą auto kurį pats turi,ir prigalvos dešimtis argumentu kodėl šitas geresnis nei anas,taip jau yra ...
Aš tik išsakiau savo nuomonę,nesmerkiu nei dyzelių,nei benzų nei elektromobilių,kiekvienas randa savo.
P.S. aš čia išsakiau nuomone tik apie naudotus auto +- 10m.Tai visiškai negalioja naujiem auto iš salono kurie imami max.5 metam ir vėl keičiami naujais.Jei kada tektų man imti auto iš salono tada jau kuro rūšis eitų į antraeilį planą.Nes mano galva dyzelinė auto sulaukus apie 10m.virsta didesniu drandulėtu nei benzininė,ir čia vėl gi nežiūrint kad vienas ciuckina auto kaip kūdikį kas dieną,o kitas gal ir triedžia į ją ir jokių aptarnavimų nedaro,kol nesustoja pusiaukelėj.Aš turiu omeny vienodom sąlygom.
Edited by tomas7926, 2019 March 22 - 21:28.