Peršokti prie turinio

DYZELINIŲ variklių kuro sanaudos

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 249

#141 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai
  • Vieta:Vilnius
  • Automobilis:Peugeot 407 Coupe 2.7 HDI

Parašyta 2014 gegužės 05 - 20:34

skaitant is komentaru supratau kad 307 2l hdi 79kw universalas ant trasos vaziuojant 90km/h valgo 5.5l kazkur? jai taip tai 170lt uztektu man is ukmerges i palanga :rolleyes: tikuosi isitikint pats sia vasara ^_^ isipilsiu uz 200lt ir paziuresiu ar uzteks to man dar po palanga pavazinejus ir grist ;]

Kas idomiausia, kad 2,7 HDi man trasoj 90 autopilotu laikant irgi 5,5 rodo. Bet tik i miesta ivaziuoji - iskarto 12,5. Kaip toks drastiskas skirtumas, keista...
  • 0

#142 mindzis

mindzis
  • Forumo naujokai
  • Vieta:Klaipeda
  • Automobilis:peugeot 307 2.0 79kw

Parašyta 2014 gegužės 05 - 20:41

skaitant is komentaru supratau kad 307 2l hdi 79kw universalas ant trasos vaziuojant 90km/h valgo 5.5l kazkur? jai taip tai 170lt uztektu man is ukmerges i palanga :rolleyes: tikuosi isitikint pats sia vasara ^_^ isipilsiu uz 200lt ir paziuresiu ar uzteks to man dar po palanga pavazinejus ir grist ;]

jei laikysi tiksliai apie 90km/h tai tikrai valgys dar maziau. nuo 4.5 iki 5L/100km. na man taip rodo, kaip kitiems nzn. bet ar turesi kantrybes toki kelia vilktis kartu su furom :)?
  • 0
Virinu saslykines: paprastas ir kalviskas, su orkaite ar rukykla. Taip pat dedu mechanizmus, saslykai patys iskepa, nereikia vartyti. Ivairus kalviski ar paprasti metalo darbai. 8 602 52 669 visa Lietuva (jei rimtas darbas).

#143 CeskaM

CeskaM
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 307 HDI 2l 79kw 2004m

Parašyta 2014 gegužės 05 - 21:17

jei laikysi tiksliai apie 90km/h tai tikrai valgys dar maziau. nuo 4.5 iki 5L/100km. na man taip rodo, kaip kitiems nzn. bet ar turesi kantrybes toki kelia vilktis kartu su furom :)?

tas kompas pas man kartais vaziuojant rodo 3.5-7.5 vaziuojat ~90km/h sokineja jis pas man kas pora sek tai juo nelabai pasitikiu teks va ant praktikos ismegint ;] kantrybes turesiu ;] beja ir pas jus taip sokineja tas kompas rodydamas degalus? nors vaziuoji tolygiai 90km/h 3.5-7.5 net parodo o kai perjungi kad rodytu kiek liko iki degalines isvis tragedija:blink: uzsidege lempute degalu o jis rodo km 150km iki degalines, pravazevus 50km rodo kad liko 140km iki degalines :wacko:
  • 0

#144 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 05 - 22:41

tas kompas pas man kartais vaziuojant rodo 3.5-7.5 vaziuojat ~90km/h sokineja jis pas man kas pora sek tai juo nelabai pasitikiu teks va ant praktikos ismegint ;]  kantrybes turesiu  ;] beja ir pas jus taip sokineja tas kompas rodydamas degalus? nors vaziuoji tolygiai 90km/h 3.5-7.5 net parodo o kai perjungi kad rodytu kiek liko iki degalines isvis tragedija:blink:  uzsidege lempute degalu o jis rodo km 150km iki degalines, pravazevus 50km rodo kad liko 140km iki degalines  :wacko:

Ne, pas mane P407 momentins kaip tik nelabai sokineja. Jei pastatau 90 ir lygus kelias, tai ir laikosi 5,5 kazkur. Aisku jei trasa lengvai pradeda eit i kalniuka, iskarto pakyla, bet nedaug, palaipsniui. O mieste tai stengiuosi momentines isjungt, nes nervas ima, tik gaza palieti smarkiau ir 30 l/100 km parodo :)
Beja, ties kiek pas jus automatas pavaras permusineja? Pas mane ties 2 k apsuku. Gal ir norma, bet kartais ramiai greitejant norisi ir anksciau.

Šį pranešimą redagavo Finalfour: 2014 gegužės 05 - 22:42

• 0

#145 sandman^kfmf

sandman^kfmf
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 407 SW (2005) DW10BTED4 2.0 HDI (100 kW)

Parašyta 2014 gegužės 06 - 11:44

Tai, kad visi eko vairavimo ekspertai rekomenduoja perjungima daryti ties 2000 rpm. o kas del sanaudu, tai nepamirskite, kad litriuka-pusantro prideda automatas, o analogisko dyzelio galios ir smagumo benzinas estu tikrai +2-3 litriukus. Aisku cia nekisame duju :D Nes dujos+benzinas tai kol kas turbut ekonomiskiausias variantas.
  • 0

#146 CeskaM

CeskaM
  • Senbuviai
  • Automobilis:Peugeot 307 HDI 2l 79kw 2004m

Parašyta 2014 gegužės 06 - 17:48

ar labai didelis skirtumas nuo 90km/h iki 110km/h kiek daugiau valgo dizelio
  • 0

#147 lapeno

lapeno
  • Senbuviai
  • Vieta:Rokiskis
  • Automobilis:Mercedes-benz E class

Parašyta 2014 gegužės 06 - 17:59

Ne, pas mane P407 momentins kaip tik nelabai sokineja. Jei pastatau 90 ir lygus kelias, tai ir laikosi 5,5 kazkur. Aisku jei trasa lengvai pradeda eit i kalniuka, iskarto pakyla, bet nedaug, palaipsniui. O mieste tai stengiuosi momentines isjungt, nes nervas ima, tik gaza palieti smarkiau ir 30 l/100 km parodo :)
Beja, ties kiek pas jus automatas pavaras permusineja? Pas mane ties 2 k apsuku. Gal ir norma, bet kartais ramiai greitejant norisi ir anksciau.

kiek zinau sita deze prisitaiko prie tavo vaziavimo stiliaus, jei vazineji pastoviai ramiai tai ir perjungineja ties 2k rpm. Pradek lakstyt labiau turetu pasikeisti :)
  • 0

2000m. Peugeot 406 2.0hdi  :pug:

2005m. Skoda octavia combi 2.0tdi 

2004m. Mercedes benz e 270 cdi

#148 mindzis

mindzis
  • Forumo naujokai
  • Vieta:Klaipeda
  • Automobilis:peugeot 307 2.0 79kw

Parašyta 2014 gegužės 06 - 20:55

tas kompas pas man kartais vaziuojant rodo 3.5-7.5 vaziuojat ~90km/h sokineja jis pas man kas pora sek tai juo nelabai pasitikiu teks va ant praktikos ismegint ;] kantrybes turesiu ;] beja ir pas jus taip sokineja tas kompas rodydamas degalus? nors vaziuoji tolygiai 90km/h 3.5-7.5 net parodo o kai perjungi kad rodytu kiek liko iki degalines isvis tragedija:blink: uzsidege lempute degalu o jis rodo km 150km iki degalines, pravazevus 50km rodo kad liko 140km iki degalines :wacko:

pas mane taip stipriai nesokineja, jei vaziuoju tolygiai. o kai uzsidega kuro lempute, tai pastebejau dazniausiai uzsidega prie 120km(likusiu). o kad tau **uzsidege lempute degalu o jis rodo km 150km iki degalines, pravazevus 50km rodo kad liko 140km iki degalines** tai jei trasa pravaziavai ekonomiskiau, automatiskai paskaiciuoja...
  • 0
Virinu saslykines: paprastas ir kalviskas, su orkaite ar rukykla. Taip pat dedu mechanizmus, saslykai patys iskepa, nereikia vartyti. Ivairus kalviski ar paprasti metalo darbai. 8 602 52 669 visa Lietuva (jei rimtas darbas).

#149 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 07:39

Pas mane mistika su kuro sanaudom - siandien trasoje isijungiau momentines - laikant 90 km/h pradejo rodyti momentines 3.5 - 4. Kai anksciau rode 5.5-6. Rezimas identiskas. Miestas irgi, identisku marsrutu budavo 12, dabar ta pati tokim pat salygom pavaziavau - 10. Kas cia pasidare? Net ispaudus gaza gerai, anksciau momentines kaldavo 30 l/100 km dugnais einant, dabar uzmynus taip pat - 18-19 l/100. Taip pat pastebejau, kad anksciau is duslintuvo gale stovint eidavo toks saldus kvapas (na zinot, koks buna tvarkingai dirbant fap ir katalyzui). Dabar vanialina grynu sudegusiu dyzeliu, na kaip is kokio seno antro golfo :) Aisku nedumina nieko, tik kvapas akivaizdziai pasikeite. Gal tai susije?
  • 0

#150 scorpio1991

scorpio1991
  • Senbuviai
  • Vieta:Beveik Kaunas, Veiveriai
  • Automobilis:Peugeot 1007 1.6 80kW

Parašyta 2014 gegužės 08 - 12:13

as tai kompu nepasitikiu :D manasis eda 1.5ltr daugiau nei rodo. Manau ziurek realias sanaudas uzsipildamas, ar kas pasikeite ar ne, o del kompo gal kas buvo kur uzsikimse, o dabar atsikimso :D
  • 0

#151 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 13:23

as tai kompu nepasitikiu :D manasis eda 1.5ltr daugiau nei rodo. Manau ziurek realias sanaudas uzsipildamas, ar kas pasikeite ar ne, o del kompo gal kas buvo kur uzsikimse, o dabar atsikimso :D

Kaip juokiasi mano bendradarbis vienas, sako pries visus fapus ir katalyzus skyle duslinuve prasiperde, ir dabar laisviau pucia, tai ir sanaudos nukrito, ir kvapelis atsirado ismatamuju salone siek tiek :)
  • 0

#152 sandman^kfmf

sandman^kfmf
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 13:27

Tai gal rimtai, "atsikimso" pagaliau duslintuvas? :D
  • 0

#153 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 13:53

Tai gal rimtai, "atsikimso" pagaliau duslintuvas? :D

Tai kodel anksciau taip skaniai saldziai kvepejo, o dabar vanialina ismetamosiomis dujomis kaip koks antras golfas? :)
  • 0

#154 lapeno

lapeno
  • Senbuviai
  • Vieta:Rokiskis
  • Automobilis:Mercedes-benz E class

Parašyta 2014 gegužės 08 - 14:29

Tai kodel anksciau taip skaniai saldziai kvepejo, o dabar vanialina ismetamosiomis dujomis kaip koks antras golfas? :)

O tu bent karta matavai normalei sanaudas, ne pagal tai ka rodo borto kompas? :)
  • 0

2000m. Peugeot 406 2.0hdi  :pug:

2005m. Skoda octavia combi 2.0tdi 

2004m. Mercedes benz e 270 cdi

#155 sandman^kfmf

sandman^kfmf
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 15:00

Siaip pas ka sveikas ir veikiantis dpf, tai istikro kvepia dyzelio ismetimas kaip koks uogu kvapo feiris :D. Del to ir juokas, kad praperde kur skyle gal, o gal regenracija praejo neblogai.
  • 0

#156 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 16:08

Siaip pas ka sveikas ir veikiantis dpf, tai istikro kvepia dyzelio ismetimas kaip koks uogu kvapo feiris :D. Del to ir juokas, kad praperde kur skyle gal, o gal regenracija praejo neblogai.

Beja, smalsu labai - isivaizduokit, vaziuoju trasoj ramiai, masina sugalvoja paleisti regeneracija, tik pradeda procesa, o as tuo metu staiga pamatau spurgine salia kelio, kertu per stabdzius, gesinu varikli ir begu pirkt spurgu. Kaip gamintojai, apmaste tokia situacija ir kaip tai patiks varikliui ir visai eco sistemai?
Tiesa, kai pezas paleidzia regeneracija, skydelyje nedega apie tai ispejanti lempike kokia nors?

Šį pranešimą redagavo Finalfour: 2014 gegužės 08 - 16:41

• 0

#157 Laimonas

Laimonas
  • Senbuviai
  • Vieta:Klaipėda/Gargždai
  • Automobilis:Peugeot 5008 GT-Line Plus

Parašyta 2014 gegužės 08 - 20:12

Beja, smalsu labai - isivaizduokit, vaziuoju trasoj ramiai, masina sugalvoja paleisti regeneracija, tik pradeda procesa, o as tuo metu staiga pamatau spurgine salia kelio, kertu per stabdzius, gesinu varikli ir begu pirkt spurgu. Kaip gamintojai, apmaste tokia situacija ir kaip tai patiks varikliui ir visai eco sistemai?
Tiesa, kai pezas paleidzia regeneracija, skydelyje nedega apie tai ispejanti lempike kokia nors?

Nedega, regeneracija sustoja, paskui tesiama tik jei vel susidaro numatytas slegis fap'e. T.y. jei tik prasidejo regeneracija ir iskart uzgesinai, tai pradejus vaziuoti ir valgant spurga, vel regeneruosis. Aisku tai yra tik tada, kai masina tvarkinga ir aisku ne milijona lekus :)
  • 0

Peugeot, Citroen, DS, Renault, Dacia - diagnostika. FAP, EGR programavimas, chiptuning. 8sesi70penki7638

autofrance.lt

#158 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 20:28

Nedega, regeneracija sustoja, paskui tesiama tik jei vel susidaro numatytas slegis fap'e. T.y. jei tik prasidejo regeneracija ir iskart uzgesinai, tai pradejus vaziuoti ir valgant spurga, vel regeneruosis. Aisku tai yra tik tada, kai masina tvarkinga ir aisku ne milijona lekus :)

Aha, o regeneracija trunka speju keliolika sekundziu juk? Ir imanoma kaip nors ja pastebeti, kad ji vyksta, jei lempike jokia neuzsidega?
  • 0

#159 Laimonas

Laimonas
  • Senbuviai
  • Vieta:Klaipėda/Gargždai
  • Automobilis:Peugeot 5008 GT-Line Plus

Parašyta 2014 gegužės 08 - 20:40

Aha, o regeneracija trunka speju keliolika sekundziu juk? Ir imanoma kaip nors ja pastebeti, kad ji vyksta, jei lempike jokia neuzsidega?

Kartais dumas matos is galo + padideja sanaudos truputi momentines.
  • 0

Peugeot, Citroen, DS, Renault, Dacia - diagnostika. FAP, EGR programavimas, chiptuning. 8sesi70penki7638

autofrance.lt

#160 Finalfour

Finalfour
  • Senbuviai

Parašyta 2014 gegužės 08 - 20:59

Kartais dumas matos is galo + padideja sanaudos truputi momentines.

Resikia pas mane siandien ne tas buvo :) Nes saliaros duma pajauciau salone, o sanaudos momentines kaip tik itartinai nukritusios buvo :)
  • 0

Vartotojų skaito šią temą: 12

narių: 0, svečių: 12, slaptų narių: 0