Šį pranešimą redagavo Silogizmo: 2012 lapkričio 06 - 20:01
Nerimtas servisas. Atsargiai!
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 19:59
Peugeot 605 2.5dt dalimis
Ex - Peugeot 406 3.0 - kekšiauja nebe man
Ex - Ford Mondeo TDCi - fokiška kokybė
BMW E39 3.0d - stovi gražiai atrodydama ant kaladžių.
BMW E39 3.0d touring - iš 3 BMW išėjo viena
Žaibs Astra 2.0D - netaupiai taupus žaibĖlis
Automobilių žibintų poliravimo paslaugos. 860448632
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:04
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:07
Kemi autoservise į mane ilgokai nekreipia dėmesio(na, tikėkimės, kad nepasirodžiau nesvarbus jaunas piemenėlis), bet po kurio laiko man nelabai mandagiai, net neapžiūrėjęs padangos jis paaiškina, kad nepadarys nieko, jeigu: "skylė ne šone, bet ant paviršiaus, kuris liečiasi su asfaltu" ( tikslios citatos pabaiga ). Kelis kartus, būdamas įsitikinęs, kad mane galbūt neteisingai suprato, mandagiai ir dar parodydamas rankomis, kurioje vietoje skylė, paaiškinu, kad padangos kraštas sveikas. Tereikia vietoje knato prilipinti "blyną" iš vidaus.. Bet po kurio laiko suprantu, kad durnelis gaištu mūsų abiejų brangų laiką ir mano padangos čia tikrai nesutvarkys. Tačiau, žmogus suprato mano bėdą ir nukreipė į padangų servisą už 3 sankryžų, kur mano vargšė padanga bus vulkanizuota (atvirai pasakysiu - tai man nuskambėjo kaip kosmoso odisėja arba kaip ugnis akmens amžiuje).
Iš Kemi išėjęs pažiūrėjau į kiaurą Elitos batuką ir supratau, kad įmanomas ir variantas, kad kol iki to stebuklingojo servisiuko nudardėsiu, nebeliks mano padangos, nes ratlankis (tai mane guodė!!!) jau kuris laikas sėkmingai riedėjo per beviltiškai suglebusią gumą, o ne asfaltą.
Pravažiuoju pirmą sankryžą, liko TIK 2. Jau tuoj antra, va jau nebedaug belieka- jau matau ją.. Tuo tarpu pajuntu, kad vibracija gale padidėjo, taigi nutariu, kad kažkas negerai ir atsargiai pasitraukiu į patį kelkraštį. Stabdau laaabai lėtai, kad nieko nesugadinčiau. Ir staiga man pro akis prabėga visas laikas nuo pat pažinties su jaunu(bet dar sykį pakartosiu - kvalifikuotu) meistru iki pat šios akimirkos. O kai jau laikas prabėga, dailiai pasprunka ratas, apgadindamas vidinės arkos plastmasę, aplankstydamas stabdžių disko purvasargį, apsitrankydamas į stabdžių diską ir kažkaip kvailokai perkreipdamas galinį bamperį. Sustoju. Šoninio vaizdo veidrodėlyje matau, kaip ratas susvirduliuoja ir atsigula ant žemės. Liūtukė užgesdama tarsi atsidūsta. Išlipu, greit susirenku rato varžtus. Jie buvo išsidėstę idealiai lygiais atstumais vienas nuo kito idiotišku vingeliu. Taigi, vėliau stoviniuojant buvo proga prisimint, kaip Joniukas ir Grytutė mėtė batono gabaliukus ant kelio... Taigi, jeigu būčiau ieškojęs rato, pagal varžtus ant žemės jį būčiau radęs.
Trypčioju lietuje. Pakeliu maždaug 1-2m. nuo peugeot gulintį ratą. Pažvelgiu į stabdžių diską, kuris kątik pasimylėjo su asfaltu. Suprantu, kad esu konkretus medis, nes visgi vertėjo jauno (bet prisiekiu - atrodžiusio kaip kvalifikuoto profesionalo, žinančio, ką daro) paklausti, ar jis prisuko ratus. Ir suprantu, kodėl naudojami dinamometriniai raktai, ir kodėl apskritai naudojami raktai.. Bukai nusišypsau pravažiuojantiems žmonėms, kurie atrodo labai susidomėję reginiu
Susiskambinu su grupiokais, kurie tuoj atvažiuos ir atveš man dar vieną keltuvą. Susiskambinu su tėčiu. Pasiguodžiu jam, kad va, nežinau, ar aš didesnis medis, ar tas, kuris prisukinėjo ratą. Jis patyli, nuramina ir duoda kelis gerus patarimus. Ačiū jam už tai. Suprantu, kad viskas sutvarkoma, ir gal nebus didelių problemų.
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:09
Nutariu, kad reikia nueiti į netoliese esantį mažytį garažėlį, kur prekiaujama ratlankiais, padangomis. Taip pat ten vyksta montavimas. Paprašau vienos nebereikalingos išmestos padangos. Man parodo visą krūvą ir su šypsena pasako - imk nors visas Aš žmogus kuklus - pasiimu vieną R15 mačiusią gyvenimo padangytę ir kukliai nešu į garažėlį. Atsitempiu savo margo pasaulio mačiusį ratlankį. Meistras pastebi, kad nėra nipelio (ar kaip ta dalis vadinama). Tą akimirką suprantu, kad visgi medis esu aš - pasitikėjau jaunu meistreliu ir apdegiau dėl to.
Žodžiu, permontuojama padanga, įsukamas nipelis, mano piniginė ir vėl atsiveria, o tada nešuosi super duper sutvarkytą ratą.
Pakaitomis nuo pat priekio iki galo perdėdami keltuvus pasikeliam mano liūtukę ir ratas keliauja į vietą. bandau ir taip, ir anaip prisukti ratus. Na kaip besukčiau - vistiek 3 varžtai užsiveržia. Nu nors nušaukit - prisiveržia!!! Ir tada galutinai suprantu, kad medžiai mes abu - aš - dėl to, kad nepaklausiau, o jaunas meistras - am, tiesą sakant nežinau, kaip tiksliai nusakyti, kodėl, bet jis irgi nusipelnė būti pavadintas medžiu
Tai štai, mieli klubiečiai. Visos šitos rašliavos tikslas - norėjau papasakoti, kaip vis dėlto būna, ir kokia svarbi rusiško posakio reikšmė - "doveriay no proveriay"
Prie to paties galėčiau išskirti 2 servisiukus:
Esu labai nusivylęs ir gal netgi pyktelėjęs ant:
1) Leidžiantis nuo Basanavičiaus gatvės link Pylimo gatvės, akmenuoto kalniuko viduryje nusukus į kairę Tikslus adresas- J. Basanavičiaus g. 9 - nežinau, ar papuoliau tokią dieną, ar darbuotojo kvalifikacija buvo labai menka, ar kaip paaiškinti šią mano laimingai pasibaigusią situaciją.
2) Labai nudžiugino Švitrigailos/Kauno g. sankirtoje esantis padangų/ratlankių pardavimo/ tvarkymo/montavimo garažėlis. Tikrai gražiai sutarėm kainą, maloniai aptarnavo. Padangas sumontavo atsakingai ir tvarkingai. Darbas greitas ir kokybiškas. Rekomenduoju. Tik dėl kainos patartina kalbėtis jau su servisiuke esančiais darbuotojais.
Graži pabaiga - Sušlapau, galimas daiktas, kad peršalau dėl to viso lakstymo po lietumi. Mano mylima mašinytė stovi prie mano namų. Su tinkamai prisuktais varžtais ir nebekiauromis padangomis.
Reziumuojant - per durną galvą ir kojoms vargas..
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:21
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:21
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:46
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:47
Varžtai yra originalūs, tokie patys, kaip visi kiti likę varžtai. Lygiai ta pati forma, tik skiriasi skersmuo. Varžtai su šaibomis, tik tos šaibos ne palaidos, bet eina kaip dalis varžto.nepatingejau paskaityt iki galo - minejai, kad varztai nestandartiniai - gal netycia tu kuginiais varztais prisukineji originalius lietnykus, kurie skirti prisukti varztais su saibomis?
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:50
http://vianor.lt/ Servisas, kuriame viskas buvo sutvarkyta. Pirmiau parašiau serviso adresą, tačiau jo pavadinimo nežinojau. Dabar susiradau internete pagal adresą ir tikslią vietą.Toki romana prirasei, o kaip servisai vadinasi ir pamirsai? Cia ne literaturos forumas, kita syki uztektu ir keliais sakiniais aprasyti situacija. Nebent kolegoms idomu skaityt kaip tu ten atsikeli ir vaziuoji i paskaitas...
p.s. Realiai iki to serviso man buvo likę privažiuoti koks 100m.
p.p.s. garažiukas, kuriame buvo neprisukti ratai pavadinimo neturi, arba taip ir vadinasi - Autoservisas..
3sTr3ToR, idėja ir buvo tame, kad aš gavau progą išsilieti, kažkas gaus progą paskaityti, jeigu norės, galbūt įdomią, galbūt neįdomią, bet su pakankamai neblogu moralu istoriją.
Šį pranešimą redagavo Silogizmo: 2012 lapkričio 06 - 20:53
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:56
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:58
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 20:58
Šį pranešimą redagavo Vytautas6: 2012 lapkričio 06 - 20:59
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 21:06
Jūsų minimo servisiuko nežinojau deja ;) Bet dabar atkreipsiu dėmesį kada pro tą vietą važiuodamas.manau netas jam galvoj buvo,beto gal nenori ju izeist pyyyyyyyyyyyyyyypt.
Labai jau jis daug vazinejo,galejo vingriu gatve iki naugarduko gatves atropot poto iki sankrizos su algirdo gatve butu rades padangu speca.
jau seniai te nebuvau gal jo ir neber te,bet tvarkingai su padangom budavau aptarnautas ir nebais brangiai,kaip su juo sustardavau,berods Naugarduko 27,tiksliai nepamenu jau 5metai kai ne vilniui giv.
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 21:26
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 21:37
Šį pranešimą redagavo Silogizmo: 2012 lapkričio 06 - 21:41
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 21:48
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 21:54
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 22:14
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 22:15
Parašyta 2012 lapkričio 06 - 22:24
Taip, tai yra problema, kurią spręsiu prieš žiemą. Kažkada rašiau savo temoje apie tai. Nesuprantu - suportas vaikšto, viskas ok, nesuprantu, kodėl taip stabdoma yra. Šiaip stabdymu nesiskundžiu. Nors labai smarkiai ir nelakstau mieste..Kazko tai labai jau stabdziu diskas surudijes, man regis bent tas ratas praktiskai nestabdo tvarkyk stabdzius
Marcin Tai štai tame ir problema buvo, kad važiavau su tuštute padanga, tai ji ir pati skleidė visą laiką tokį drebėjimą ir bambėjimą. Ir tiesiog nesigirdėjo rato atsilaisvinimo garso. O kai jau išgirdau akivaizdų GRRRRDRRRDRRDRDR, tada jau buvo biškutį vėloka tikrinti
Šį pranešimą redagavo Silogizmo: 2012 lapkričio 06 - 22:27
Vartotojų skaito šią temą: 4
narių: 0, svečių: 4, slaptų narių: 0