Aš nesiginčyju, kad klubui reikia išlaikymo. Bet nesakykit kad už svetainę milionus mokat.. Tokią svetainę kaip peugeot klubo ir forumą savo serveryje kurį nuomoju galiu įkišt už nulį. Taigi kainuos domenas tik kainuos jums. Resursų turiu iki apsišikimo (moku vos 500lt/metams), o tokio mažo žuviuko kaip peugeot klubas net nepajausčiau. Jei jau taip brangu išlaikyt svetainę. Vis mažiau išlaidų, o jei tuo pačiu numuščiau kainą atributikos, kad bent patrauklu būtų naujokams įstot..nu ždž nesusilaikiau. Dėl atributikos kainų skaitom čia.<...>Susimokėk 40lt už lipduką ir dar 60 už rėmelius ir da būsi svarstomas, nes mažai dalyvauji mytuose ir panašiai? Jūs gal juokaujat? Kiti klubai chaliavai atributikas dalina, susirenka du procentus nuo pajamų ir taip poto vysto klubo veiklą, o pas mus kas vyksta? Suprantu, kad klubui išgyvent reik pinigų, bet gi galima VŠĮ įsteigt ir manau atsirastų ne vienas kuris savo du procentus skirs būtent šiam klubui, o tai tikrai bus ne 100lt nuo snukio.. Bus žymiai daugiau, o ir pačiam žmogui nesijaus to tokio spaudimo sumokėt 100lt už tai, kad jis skaitytųsi "klubiečiu". Tikrai spaudžiu žmonėm ranką, kurie organizuoja viską, viskas puiku, bet būkit žmonės, atbaidot gi su tokiais "reikalavimais".
<...> pas mus viskas sustoję. Manau reiktų kapitalinio atsinaujinimo. Čia mano trigrašis kaip web developerio.
Klubo išlaikymui realiai reikalingos lėšos už forumo palaikymą, visos kitos guli faktiškai klubo atributikoje ir susigrąžinamos tik ją parduodant.
Už šias lėšas ir likusią dalį pinigų mokami avansai kai organizuojami renginiai (sodybos, nauja atributika...).
Daugelis matyt dar gyveant tais senais laikais ir nesuprantat ką reiškia tie 2 procentai dabar...
taigi, pacituosiu:
pagal įstatymą 2 procentai skaičiuojami ne nuo gyventojo pajamų,
o nuo jo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, kuris dabar berods 15 procentų (kas norit paskaityt)
taigi jei gerai pamenu ką prieš metus skaičiavau, tai apytiksliai skaičiais gaunais taip:
jei gauni 10 000 į rankas, tai tie 2 procentai gausis kažkas apie 250 lt , taigi jei gauni 2000 į rankas, tai kažkas apie 50 litų.
Kiek šimtmečių klubas turės rinkti 2 proc, kad galėtų sumokėti už svetainę, kuri gali kainuot iki 10 000? (jau nekalbu iš ko reikės organizuot renginius, užsakinėt atributiką, už viską juk mokama į priekį, o įsteigus VŠĮ bus 0, du procentai surinkti ateis tik vėlyvą rudenį.)
Kitas klausimas, kiek žmonių esnčių klube neturi įsipareigojimų, darželiams, mokykloms, savo VŠĮ, savo namų bendrijoms, ar kitoms organizacijoms? Tokių tikrai bus vienetai, taigi iš 2 proc klubo neišlaikysim.
Pernai vos neįsteigiau savo VŠĮ skirto autosportui, viskas sutosjo, nes įsteigimas būtų surijęs kogero didžiąją dalį tų surinktų 2 proc.
Nes kas bus toliau: kas bus VŠĮ direktorius? Dirbantis žmogus greičiausiai savo naujas pareigas turės derintis su savo dabartiniu darbu,
reikės buhalterio, reikės rengti ataskaitas, reikės šaukti ir protokoluoti susirinkimus (suvažiavimus)... visą tai remiasi į kažkokį
atsiskaitymą su žmonėmis už vykdomą biurokratizmą. Klubo vadovas sutaps su všį sąvininku ar kasmet darysim balsavimus su
balsadėžėm biuleteniais ir rinksim valdžią iš naujo? oh c'mon people, do you still believe in this?
p.s. forume tikrai galima atrast mano postus rašytus prieš kokius 5 metus, kur tikėjau kad būti oficialiu bus geriau. šiai dienai, netikiu.
p.s.s. for the record apie 2 proc., šių metų autosporto klubas, už kurį važiavau iš 2 proc surinko nepilnus 3000 litų.
wooohooo pasidengs du startiniai mokesčiai ačiū tiems kas parėmėt.
Dėl renginių organizavimo kainos negaliu komentuot, nes jų neorganizuoju, bet jei neklystu dalyvaujančių tarkim gimtadienyje buvo renkamas mokestis prieš patį gimtadienį. Ne už avansą? (ar aš kažką maišau?) Nu bet šito reikalo nekišu, aš tiesiog manau, kad VŠĮ būtų vienas iš variantų gaut daugiau pajamų, nenuskausminant naujokų ir nenumušant noro įstot į klubą (turiu omeny įstot, kad galėtum pastatyt mašiną prieš kaimyno langus ir jis žinotų, kad esi PEUGEOT KLUBO narys), o ne tiesiog eilinis pežas tarp kitų kibirų kieme. Negaliu ginčytis dėl to ką praėjai, nes aš tame nesu buvęs. Tiesiog mano nuomone tai buvo viena iš išeičių kaip galima uždirbt ant renginių organizavimo. Netinka šitas variantas, galima galvot ir kitų. Renginius organizuojant galima pritraukt rėmėjus, kurie paremtų tą renginį (aišku grand meeto nemanau kad parems, bet tarkim kokį slalomą ar ką tikrai atsirastų norinčių paremt, vien žiūrėkit kiek bendradarbiaujančių įstaigų sąrašas svetainėje, plius dar dalyvio mokestis slalome galėtų būt, žiūrėk kiek jau bus pinigų, plius žiūrovų prisirinks jei rėmėjų bus, dar daugiau sužinos apie peugeot klubą, va ir augam taip). Nu bet čia tik mano nuomonė ir aš jos nekišu, tiesiog ją išsakau.
Nemanau kad klubui reik svetainės už 10000. Čia gi klubas, o ne super duper triple firma, kuriai reik šikarnos svetainės sukurtos šikarnos kitos firmos, kuriai moki už brando būvimą, už svetainės sukūrimo terminus (tarkim savaitė) ir dar sumoki mokesčius, nes jie nori gryno pelno 10000, kad sumokėtų 8 žmonėms dirbantiems savo firmoj algas. Sukurt patrauklią visuomenei gali ir mėgėjas dizaineris su mėgėju programuotoju (yep, tai aš) už minimalią kainą (iki 1000lt) arba net dykai (kaip aš dabar siūlau padaryt (su Mamutu susisiekiau, gavau visų kurių pageidavimus svetainei reiktų išklausyt kontaktus, dabar imsiuos apklausų, analizuosiu poreikius, kad iki meeto būtų ką aptart realiau, negaištant laiko)).
Ir bambekliai, nustokit bambėt. Apmaudu atėjus į forumą skaityt postus apie klubo išnykimą, koks dar išnykimas.. Tiesiog reikia revoliucijos, pradedant svetaine, baigiant biznio planu (kad bent būtų einamų lėšų meetams, renginiams, o ne alui garaže tvarkant mašiną), nes manau ilgainiui pastebit, kad klubas nebėra tas klubas kuris buvo prieš N metų (apie ką ir kalbam). Nieko nedarysim, nieko ir nebus. Kažkiokie jūs man keisti, su liūtais važinėjat, o požiūris kaip pas kokius tinginius tupinčius medy ir pofik ar ant jų lyja ar ką, tiesiog tupi ir vsio... Biškį gal derinkitės labiau prie pežo įvaizdžio ;)
Peace.