Taip, vien plastikinį dangtelį nuėmęs nieko ten nerasi, galėsi nebent pamatyt grandinės kampuką ir ją pasiekti bei paklibinti (pažiūrėti, ar tikrai laisva) atsuktuvu. Vien tempėjo keisti nėra prasmės, nes sudyla ne tempėjas, o pati grandinė išsitampo. Aš tada kai keičiau, tai tempėją radau beveik tokios pat būklės, kaip naujas, čiut čiut padilusį. Tiesiog jis jau buvo išsiskleidęs iki galo ir nieko nebetempė.
O bėda taps tikra bėda tuomet, kai grandinė pragrauš galvos viršutinį dangtelį (iš ten ir garsas) ir pro skylę pradės bėgti tepalas
Taip, kainuoja nepigiai. Purkštukai jei trauksis normaliai, tai daug išlaidų galima atmesti. Bet gero gamintojo (aš pirkau FIAT OEM, tai realiai originalas, tik ne Peugeot, o Fiat dėžutėje, nes buvo pigiausias iš OEM produktų) grandinės ir tempėjo komplektas apie 90eur, velenėlio salnykas jei pagal kodą, tai apie 12-15eur, aš pritaikiau nuo 2.0HDi variklio trigubai pigesnį. Jei lūš kuri nors purkštuko laikiklio špilka, dar po eurą gal. Bet kuriuo atveju keisi purkštukų gilzių riebokšlius, ir siūlau originalus, po kažkur 3eur berods, galbūt kuriam nors ir plastmasėlę, irgi po panašiai. Plastikinio dangtelio tarpinė pigi, Reinz apie 3eur. Pačių purkštukų tarpinės dar po eurą. Įsiurbimo kolektoriaus tarpinių komplektas dar apie 15eur.
Tada dar gal tepalą pasikeist sumanysi... Arba kartu ir diržus.
Na, bet šiaip, darosi ir pasidaro viskas, galiu pasakyti.
Šiandien va keičiau vėl 1.6HDi varikliui pakaitinimo žvakes. Manau, kad niekad nebuvę keistos, o mašina 07 metų.
Viena buvo gyva, kitos mirę. Gyva ir viena mirusi atsisuko taip pusėtinai, teko ilgokai pažaist, bet atsisuko ir išsitraukė. Keista, nes dažniausiai kaistančios atsisuka labai neblogai, o kartais netgi lengvai.
Na o su kitom dviem kovojau iki paskutinių vijų. Vos juda. Nei į priekį, nei atgal, garsai baisiausi, pastoviai užstringa. Bet pažaidus, įveikėm ir jas. Vis galvoju, kada pagaliau nors vieną nulaušiu ir tada jau bus įdomiau