Tadai, nereikia jokios servisines irangos ir keltuvu, kad istraukti varikli ir jeigu yra reikalas ji ir vel ideti. "Lebiotkos" uztenka ir tvirtos vietos kuri atlaikytu pora simtu kg.
Kas sakė, kad būtinai reikia? Esu variklį su vyrais plikom rankom įkėlęs, esam su keliais draugais kėlę pririštą šniūrais prie ilgo tvirto vamzdžio, ir įdėjom be problemų, yra tekę ir hidrauliniu variklių keltuvėliu kolegos liūto garaže pasinaudot - labai patiko. Bet aš kalbu apie greitą efektyvų darbą, o ne paprastą kasdieninį nagų daužymą.
Teko su draugu ispaniškai kalbančiu dviese per maždaug 12h pakeist variklio bloką, t.y. su ta pačia mašina trim cilindrais atvažiavom į darbo vietą, išsikėlėm iš bagažinės "naują" bloką, ataušinom variklį, nuplovėm kercheriu purvus ir rūdis, nuardėm aprišimą ir išleidom skysčius, įsistūmėm mašiną į angarą, pasikėlėm, atsijungėm variklį ir nukėlėm keltuvu mašiną nuo jo. Variklį, sujungtą su dėže ir kartu su pusašiais išsitempėm laukan, kur jau stovėjo padėtas paruoštas "naujas" blokas, visiškai plikas. Reikėjo permesti nuo manojo variklio ant naujojo bloko ne tik galvą, bet absoliučiai viską iki varžtelio iki šaibelės, nes pardavėjas net ir špilkutes buvo išsukinėjęs, palikta buvo tik alsuoklio bačkutė. Tai viskas permesta, atgal užmauta dėžė su pusašiais (kad neišbėgtų tepalas). Variklis nusivežtas atgal į angarą ir ant jo nuleistas automobilis. Pritvirtintas variklis ir surinkta viskas atgal, kaip priklauso. Pakeisti tepalai, užpiltas antifrizas ir pavargstant (senas dyzelis užsiorino) užvestas, pašildytas iki darbinės, vėliau iki ventiliatorių ir padarytas test draivas - VISKAS LIUKS - išvažiavau naktį ramiai namo su atnaujintu motoriuku. Nepasakyčiau, kad ir skubėjom, tikrai jokių bėgiojimų ir drąskymųsi, ramus darbas dviese, pakalbant apie gyvenimą ir moteris
Dabar tu taip padaryk pas save garaže, turėdamas lebiotkę ir siją, laikančią kad ir 500kg.
Aš nepadaryčiau niekaip, net ir per 24h, per 48 jaučiu taip pat.
Žmogus turi darbą, moterį, šeimą, namų ūkį. Yra ką veikt ir be naktų leidimo prie "senųjų grabų" (neįsižeisk, skierka, taip vadinu visus smagius senus automobilius )