Siek tiek info ir pastebejimu....
Kazkada senai,buvau nemazai rases ir ieskojes priezasciu kodel mano aisin'as nevisai logiskai sumeta pavaras....Turejau galimybe sulygint skirtingas kompu versijas, mano atnaujintas buvo peugeot atstovybej i 2009m,versijos skaiciu nepasakysiu,o senas,nenaujintas,toks koks isejo is gamyklos buvo 2005m. Abu kompai deti ant tos pacios dezes, t.y mano, abiem padarytos adaptacijos,pravaziuota keli simtai km ivairiu stilium ir pastebeti dezes darbo skirtumai:
Su 2005m softo versija:
1. Ijungus D ir atleidus stabdi uzdelsimas 0,5-1s mazdaug,pradeda ne is karto vaziuot.
2. Grubokas 2 ir 3 pavaru perjungimai ramiai/normaliai begejantis, 2-os dar dar,bet tracia su aiskiu timptelejimu,lyg S rezime butum ir deze stengtusi greit perjungt pavara.
3. 5-os pavaros ijungimas prie 63-64km/h pagal skydeli.
4. 6-os pavaros ijungimas D rezime prie 90km/h
5. 6-os pavaros leidziamas ijungimas Manual rezime jau prie 75km/h
Su 2009m atnaujinimu:
1. Jokio uzdelsimo atleidus stabdi D padetyje nera.
2. Visos pavaros jungiasi svelniai.
3. 5-os pavaros ijungimas prie 68km/h pagal skydeli.
4. 6-os pavaros ijungimas D rezime prie 96-98km/h.
5. 6-os pavaros leidziamas ijungimas Manual rezime 96-98km/h.
Skirtumus gan aiskiai aprasiau, gal kam bus naudinga.
Su sena softo versija pavaros jungiamos logiskiau,nera tokio apsuku uztempimo kaip su naujesniu softu, bet senos ir padilusios dezes turbut nesusitvarko su pirminiu darbo algoritmu ir prasciau dirba...
Del ko galimai buvo update:
1. Isleistas po 4metu ir galbut pastebetas stipriai pablogejes pavaru perjungimas ir naujas softas ji susvelnina gerokai.
2. Perjungiamos pavaros prie aukstesniu apsuku ir neleidimas prie nedidelio greicio jungt aukstesnes pavaros del mazesnio tepalo slegio variklyje? Didesnes apsukos=didesnis variklio tepalo slegis=geresnis tepimas.
Kodel ir kam buvo isleistas update tiksliai as nezinau,tokios info negavau ir peugeot atstovybej,todel belieka tik speliot....2.7 rieda visdar gerai, nusiskundimu neturiu
Nuotraukoj pazymejau kurios vietos skiriasi tarp apie dezes kompu..