Peršokti prie turinio


sandman^kfmf

Užsiregistravo 2006 Grd 14
Neprisijungęs Lankėsi 2023 Vas 03 16:21
-----

Mano sukurtos temos

407 - kartais susitampo valytuvai atrakinant mašiną

2016 liepos 22 - 11:40

Sveiki. Panašu, kad mano liūtas į eksploatacijos pabaigą pradėjo ožius rodyti.

Pastebėjau, kad kai stipriai saulė prikaitina (bet kartais ir to net nereikia) ilgiau nei valandą stovinčią mašiną, tai ją atrakinant nuo pulto, kartais keleivio valytuvas sugalvoja vienas susimaskatuoti ir pravalyti langą. Natūralu, kad tokiu būdu kartais is supartaliną vairuotojo ir savo pusės valytuvą, nes perlipa (o gal tik anksčiau pajudėdamas už vairuotojo pusės valytuvą užkliūna - nespėjau pastebėti dar) su tokiu traškėjimu ir braškėjimu, kad valytuvas arba abu valytuvai, net išsiardo. :D Ši bėda padažnėja kaip rašiau, pakaitinus mašiną ant saulės, bet paskutinį kartą jau net ir požeminiame garaže tai atsitiko, kad išsibarstė abiejų pusių valytuvai. Dabar kai sustoju, išpakuoju valytuvus į service režimą, kai jie atsistoja vertikaliai ir ką pastebėjau (vėliau ir nufilmuosiu), kai atrakinėju mašiną, tai keleivio pusės valytuvas sukruta po ilgesnio pastovėjimo atrakinant. Bandau prisiminti, atrodo kad būdavo, kad ir atrakinant abu valytuvai tiesiog pravalo langą, bet tai nebėda būtu, jei retkarčiais to nesugalvotu padaryti keleivio pusės valytuvas kuris stovi už vairuotojo. :D

Gal kam teko su tu susidurti? Nes užsienio forume žmonės rašo, kad kažkokias schemutes ant valytuvo variklio reikia perlituoti ir laidus pasitikrinti.


P407, 2.0Hdi sankaba

2015 spalio 09 - 11:42

Sveiki.

Senai berašiau čia.

Ar gali būti, kad sankaba pradėjo prasisukinėti dėl pareidinėjančio sankabos cilindro (pedalas nuo mašinos pirkimo visada buvo toks pokietis)? Nes naujas komplektas smagračio, sankabos ir guolio buvo sumontuotas prieš maždaug 23000 km. Tai dabar per antrąją, artėjančią žiemą pastebėjau, kad nukritus temperatūrai pradėjo prasisukinėti sankaba pagazavus smagiau.

Nes sankaba hidraulinė, tai kaip suprantu, nieko joje pareguliuoti nėra įmanoma? Gal kokių šiukšlių ties pagalbinio cilindro spaudimo vieta yra prisirinkę ir ne pilnai atsileidžia, kai atleidžiamas pedalas? Nes nelabai įsivaizduoju kaip ten tas pagalbinis cilindras (11 numeris) ką ir kur stumdo ir kaip prie dėžės tvirtinasi.

 

https://dl.dropboxus...385/sankaba.PNG