Peršokti prie turinio


evbi

Užsiregistravo 2011 Lie 16
Neprisijungęs Lankėsi 2021 Geg 13 23:12
-----

Mano sukurtos temos

1995 m. P306 1.9 D (47 KW)

2019 rugpjūčio 17 - 07:10

Sveiki, turbūt pardavinėsiu kaip žaliavą projektui laikytą P306. Raudonas 1995 m.1.9 D (47 KW) hečbekas. Auto be tech, išregistruota, bet važiuojanti ir kuriasi iš pusės pasukimo net po pusmečio stovėjimo. Visą laiką stovėjo garaže, tiesa, dugninėj daly yra nemažai korozijos, bet skardos sveikos (visgi cinkuotos). Šiaip jau vien dėl variklio tokie variantai vertingi. Šitie varikliai, kaip Tadas yra minėjęs, yra akmeniniai, neužmušami. Sako, vasarą galima net ir aliejų pilti, jei turit atliekamo (nors aš to nebandęs) ir riedės be problemų. Apie šio variklio kuro ekonomiją net nekalbu. Žodžiu, variklis ir yra vertingiausia šio auto dalis. Nežinau, ką galima prašyt už tokį daiktą, tai patarkit, kad neapsijuokčiau, tik, norėtųsi, kad patarimai būtų objektyvūs, o ne nulemti asmeninio suinteresuotumo nupirkti už centus :)


nauja krosnelė su apdaila ar nenauja židinio kapsulė?

2019 rugpjūčio 11 - 21:58

Turbūt kolegos pamena, kad anksčiau čia buvau sukūręs temą, kurį šildymo būdą bute geriau rinktis - židinį ar šilumos siurblį oras-oras (kondicionierių). Nuo tos temos sukūrimo praėjo šiek tiek laiko, jos netgi nebeliko šiame forume, bet įvyko tam tikri pokyčiai, priimti tam tikri sprendimai bei iškilo nauja dilema, tad būtų įdomu išgirsti protingų galvų nuomones. Taigi, bute jau stovi naujos kartos itin ekonomiškas Daikin kondicionierius (A+++ klasė, efektyviai šildo iki -25 laipsnių lauko temperatūros), kadangi su radiatoriais nusprendžiau nebežaisti, bet orientuotis į inovatyvesnius sprendimus. Remonto metu buvo išmontuotas jau gyvenimo matęs židinys. Kurį laiką maniau apsieiti visai be jo, bet, pasitarus su antra puse, prieita išvados, kad papildomas šilumos šaltinis vistik reikalingas ekstremalių šalčių ar netikėto elektros dingimo atveju. Taigi, šiuo atveju turiu du konkrečius variantus, vienas kurių yra nauja plieninė (durelės ketinės) krosnelė su kokline apdaila, o kitas - nenauja, bet geros būklės norvegiška ketinė židinio kapsulė. 

Kalbant konkrečiau, turiu omenyje naują čekišką krosnelę ABX Helvetia ir nenaują norvegišką kapsulę Jotul I 80 Classic.

 

Krosnelės foto:

5f1e75d70c682f7f6935cf786db243dd421.jpg

 

Židinio kapsulės foto:

3459cdc682252f3eb4ee5d597dbe0055219.jpg

 

P.S. Naują minėta krosnelę gaunu už 955 eu, židinio kapsulę jau turiu garaže, nes esu nusipirkęs iš seniau, kai svarsčiau keisti židinį. Skiriasi nuotraukų formatai, bet matmenys iš esmės identiški - virš 90 cm aukštis ir virš 70 cm plotis. Gylis irgi panašus abiejų. Aišku, krosnelės atveju atpuola apdailos problema, bet kapsulė, nepaisant reikalingos apdailos. pareikalautų mažiau lėšų.

 

Lauksiu nuomonių :)


Telefono pasirinkimas

2019 birželio 23 - 14:16

Sveiki, kiek pamenu, tokia tema čia ilgą laiką buvo, bet dabar nematau, tad kuriu vėl. Iškilo poreikis naujam išmaniam, tai gal protingos galvos patars ir padės išsirinkti. Kol kas svarstau ir dvejoju tarp Huawei P20 Pro ir Huawei P30. Kaip pigesnę alternatyvą dar svarstau Xiaomi Pocophone F1 128GB.

Gal kas kurį iš minėtų naudojat ir turit pastebėjimų? Arba galit pakomentuot parametrų skirtumus?

P.S. Ir pora konkrečių klausimų:

1) Kas yra NFC? Ar jo buvimas/nebuvimas yra didelis privalumas/trūkumas?

2) Ar OLED ekranas reikšmingai geriau už IPS LCD?

3) Ar yra reikšmingų skirtumų tarp Huawei naudojamo Hisilicon Kirin procesoriaus ir Xiaomi naudojamo Snapdragon 845?

 

Specifikacijos:

https://www.gsmarena...6&idPhone3=9293


Kuro kokybė Lietuvos degalinėse

2019 kovo 21 - 09:46

Sveiki, tema jau aptarinėta, bet norisi labiau išplėtoti diskusiją apie kuro kokybę Lietuvos degalinėse. Ar jaučiate skirtumus (kalbant apie visas kuro rūšis)? Ar, pvz., traukoje ir sąnaudose pasijaučia kažkoks skirtumas tarp Neste ir Jozitos kuro? Ar verta brangiau mokėti už tuos Pro ir kitus ale pagerintus degalus Neste ir CirkleK? Gal esate girdėję gandų, kad kažkurio tinklo degalinėse sukčiaujama su kuro kiekiu?

Žodžiu, tema plati, gal kai kam padės apsispręsti, kur pilti, o kur geriau nepilti :)

 


Dujos ar kondicionierius?

2019 kovo 07 - 23:25

Sveiki, kokį šildymo sprendimą patartumėte rinktis bute, kuriame nėra centrinio šildymo? Dujas ir radiatorius, ar kondicionierių su ortakiais? Dujų įvadas prie namo yra, lauke sąlygos kabint kondyškę ant sienos - taip pat. Plotas ~60 kvadratų.