Visu pirma, pats pirmasis Tavo sakinys pakankamas irodymas, kad nelabai supranti apie ka rasei. Nes jei montuotum rimta sportini ismetima, nereiketu ispjaudineti jokio katalizatoriaus, o tiesiog nuimtum standartine sistema, kartu su tuo katalizatoriumi, ir sumontuotu "sportine ismetimo sistema", kuri savaime butu be jokio katalizatoriaus.
Dabar, is Tavo atsakymo, akivaizdu, kad greiciausiai Tavo 306-ajam tieisog ispjautas katalizatorius ir istatytas "tuninginis" bakelis. Ar daryta kazkas daugiau?
Beje, greitis padidejo 10km/h, Tavo paties tokie zodziai, atsakyk, prasau:
- per kiek laiko pasieki ta max greiti?
- pagal ka matuoji ta pasiekiama greiti? (kodel itariu, kad sprendi pagal automobilio spidometra ).
P.S. Asmeniskai zinau atveji, kai ispjovus katalizatorius (automobilis su V-8 varikliu - dvi ismetimo sistemos su dviem katalizatoriais) duju skirstymo sistema issibalansavo, ir po poros savaiciu katalizatoriai atsistojo i savo gimtasias vietas. Visi bandymai daryti su spec iranga, rezultatai matuoti, o ne "vaziuojant jautesi", ar "panasu, kad padidejo"...
Šiaip pas mane buvo supuvęs išmetimas ir nusprendžiau bereikalingai nelopyt, o dėt naują. Įdėjau naują sukūrinį rezonatorių ( kuris tipo išsukt turi dujas ) ir "supersprint" bakelį skirtą būtent tokiam modeliui kaip mano
(pavyko kažkada laužyne beveik naują nusilupt), kadangi ta pati sistema buvo sumontuota prieš tai 205 gti ir labai ūžė, tai dar dadėjo vieną paprastą naują vidurinį bakelį
gavosi labai gražus ir nepergarsus garsas , be jokio plerpimo ar barškėjimo kaip būna išpjausčius vidurius
katalizatoriaus bakelį pardaviau tiem patiem kas darė.
Vnž. kaip nustatyt, kad padidėjo ag be stendo aš neįsivaizduoju, nes tas ~5ag kiek gali padidėti nelabai pajausi važiuodamas. Tik pastebėjau, kad mano mašina pradėjo lengviau bėgėtis ir daugiau įsibėgėja prie didelio greičio 160+. Tokiam varikliui kaip peugeot 306 1,6 nuo 160 jau tik bėgėjiesi po truputi pats turi žinai. Todėl ir nusprendžiau, kad išmetimas padėjo.
Ir aš nelabai kažkaip jaučiau tą greičio padidėjimą ir jeigu nespidometras tai būčiau nieko ir nepajutęs.
Apie fiziką šnekant pabandyk įsivaizduot koks yra vėjo pasipriešinimas važiuojant 180km/h greičiu ir pagalvok kiek papildomai reik jėgos padidint greitį 10km/h?
Ir ne dėl to, kad skylėtą pakeičiau į neskylėtą, nes prieš tai buvęs skylėtas nebuvo, kol atbulas netrinktelėjau gerai į bardiūrą.
Beje mano 205gti kai buvo nupuvęs ties varikliu prie pirmo bakelio, kol nesuvirino variklis dirbo žiauriai lievai.
Ir man kažkodėl atrodo , kad ag čia prideda dėl to , kad mažiau jėgos reikia išstumti dujas lauk, o ne dėl įsiurbimo
Koki vamzdzio diametra dejai darant nauja ismetima?
Kad nelopei, o keitei, tikrai pagirtina!
Rasai:
-"Įdėjau naują sukūrinį rezonatorių ( kuris tipo išsukt turi dujas ) ir
"supersprint" bakelį skirtą būtent tokiam modeliui kaip mano

(pavyko kažkada laužyne beveik naują nusilupt), "
Atsakau:
Labai logiskas zingsnis, protingai padaryta. Jei masina lauzyne su Vokietijoj ar Prancuzijoj daryta sertifikuota ismetimo sistema, pasiemei gera ir derancia detale nuo to pavargusio automobiliuko.
Rasai:
Beje mano 205gti kai buvo nupuvęs ties varikliu prie pirmo bakelio, kol nesuvirino variklis dirbo žiauriai lievai.
Atsakau:
Puikus irodymas, kad sklandziam variklio darbui atitinkamas duju srauto pasipriesinimas privalomas, uztikrinti sklandziam darbui (sudaro salygas duju pulsacijai ismetime).
Ta pati minejau kalbedamas apie ispjautus ir po poros savaiciu po DYNO ivirintus atgal katalizatorius. Automobilis tuo atveju - Porsche-928 S4 variklis V8 DOHC, 5.0cc !. Del to, momento ir galingumo kreives taip issibalansavo, kad vidutiniais sukiais neimanoma buvo pavaziuoti.
Rasai:
Ir man kažkodėl atrodo , kad ag čia prideda dėl to , kad mažiau jėgos reikia išstumti dujas lauk, o ne dėl įsiurbimo
Atsakau:
Kuo greiciau pasalinamos atidirbusios dujos is degimo kameros, tuo greiciau reiketu ir uzpildyti kamera nauja porcija degiojo misinio. Jei isiurbime isliks nemenkas standartinis isiurbiamo oro pasipriesinimas, is to "tipo laisvesnio" ismetimo, zinok, nekazkas naudos.

Gali kad ir keisti paskirstymo veleneli i sportini, kuris tures gerokai didesni "faziniu kampu persidengima", bet jei isiurbimas pagal ismetima lievata, tai net vadinamojo "praputimo" momentu, degimo kameros uzpildymo koeficientas nebus toks geras, koks galetu buti su tuo ismetimu ir tuo veleneliu...
P.S. Beje, kai rimta publika sako "laisvas ismetimas" (free flow ar kaip ten, angl. nesimokes

), tai turi galvoj ne VAZo ismetima su ispjautais bakeliais o skaiciuota ismetimo sistema su atitinkamais vamzdziu diametrais, atitinkamais atskiru daliu ilgiais alkuniu lenkimo spinduliais ir grieztu konkreciam varikliui bendru sistemos ilgiu. Net naudojamu bakeliu turiai yra naudojami pagal atitinkamus ju parametrus (ilgis; jei ne cilindrinis, tai plotis ir ausktis; jo bendras turis...) ir tipus (rezonatorinis bakelis; slopinancio tipo...).
Sorry, kolektyvas, kad rasau ilgom zinutem. Paprasciausiai neisivaizduoju, kaip varikliu teorijoje kanors imanoma butu apibudinti pora sakineliu.