Sigalizacija + centrinis
Niekaip neišsprendžiu savo signalizacijos bėdų, tad galvoju aprašysiu tai kas nesigauna – gal kas suprasit ir padėsit išsiaiškinti ką netaip darau.
Taigi noriu susijungti signalizaciją su centriniu, kad nuo signalizacijos įjungimo man užsirakintų visos durys.
Atskirai centrinis veikia puikiai. Užrakini rakteliu vairuotojo duris ir visos durys taip pat užsirakina. Žodžiu – jokių problemų.
Atskirai signalizacija irgi veikia. Įjungi ją, supypsi, tada kai spiri į ratą ar atidarai duris – pradeda kaukti. Kaip ir normalu viskas, nieko įtartino nepastebėjau. Signalizacija Eaglemaster LT5200.
Visa problema, kad nežinau, nemoku kaip sujungti tuos du komponentus į vientisą veikiančią sistemą.
Primenu, kad nelabai gaudausi elektronikoje, tai čia gali būti pagrindų lygmens klaida
Signalizacijos schema (visas veiksmas vyksta durų valdymo kištuke, kurį apibraukiau raudonai)
Centrinio schema
Aš signalizacijos juodą ir baltą laidus sujungiu ir nuvedu į masės tašką kėbule.
Rožinį ir oranžinį laidus taip pat sujungiu ir, kad paimtų +12V, prijungiu juos prie signalizacijos pagrindinio kištuko raudono laido (į jį per 15A saugiklį ateina srovė iš centrinio valdiklio (centr. schemoje nr 84) BO83 laido)
Ties čia kaip ir viskas aišku, bet kur poto jungti tuos žalią ir violetinį laidus?
sprendžiant iš signos schemos tai tuos laidus reiktų jungti tiesiogiai į centrinio varikliuką

Žiūrint į centrinio schemą, atrodo, kad 3 ir 4 kontaktai kaip tik ir yra tiesiogiai sujungti su kiekvienu centrinio varikliuku. Ar gerai aš čia mąstau?
Šiaip kaip supratau centrinio varikliukas veikia tokiu principu: į jį ateina du laidai. Uždarant į pirmą paduodamas pliusas o į antrą minusas, atidarant viskas atvirkščiai – į pirmą minusas,o į antrą pliusas.
(na čia apie ~12V srovę šneku).
Žodžiu, nutariau kad man reikia jungti žalią ir violetinį laidus į 3 ir 4 centrinio kontaktus. Tik nežinojau žalią ar į 3 ar į 4 kontaktą jungt.
Su voltmetru užrakinėdamas ir atrakinėdamas centrinį atsekiau, kad užrakinant 3am kontakte minusas, o 4am pliusas. Atrakinant – atvirkščiai, 3am pliusas, o 4am minusas. (~12V srovė)
Junginėdamas signalkę irgi atsekiau, kad įjungiant signą žaliam laide pliusas, o violetiniam laide minusas. Išjungiant signą atvirkščiai – žaliam laide minusas, o violetiniam pliusas. (irgi ~12V srovė)
Taigi man susišvietė, kad žalią laidą reik jungti į 4 kontaktą, o violetinį laidą – į 3 kontaktą.
Kaip tariau taip ir padariau

Po mano to sujungimo ir pabandymo įjungt signalizaciją sudegė tas 15A saugiklis, pro kurį ateina srovė į signalizaciją
Poto bandžiau rožinį ir oranžinį laidus pajungti ne nuo pagrindinio kištuko raudono laido, bet tiesiai nuo centrinio valdiklio BO83 laido. To pasekmė – perdegė saugiklių dežėje esantis 20A saugiklis atsakingas už centrinį ir dar kažką
Daug daug testavau su voltmeteriu, bet vis tiek prieidavau išvados, kad viską gerai buvau sujungęs.
Pagalvojau, gal man reikia ne į 3 ir 4 kontaktus jungti, bet į 5 ir 7? Tačiau ten su voltesteriu kiek tikrinau tai mažos srovės vaikšto. Naudojantis centriniu ten daugiausia ~0,5V būna.
Na pamėginau tik žalią laidą į 5 kontaktą pajungt. Atsimenu kad signalizacija atrakinėdavo ar tai užrakinėdavo man duris , bet po kelių pandymų – vėl saugiklis nušovė..
Iš nevilties buvau ir pirmajam jungimo būdui sukeitęs laidus – žalią į 3 kontaktą pajungiau, o violetinį į 4 kontaktą (gal vis tik kažką netaip aš ten tikrindavau). Pasekmė – vėl perdegė saugiklis tik šį kartą dar ir apdegė jo korpusas neblogai
Žodžiu tokia istorija su mano signalizacijos ir centrinio sujungimu

Džiaugiuosi, kad nieko dar nesuskrudinau

Taigi, betkokia pastaba, nuoroda į naudingą info šaltinį ar paaiškinimas labai welcome! Pats jau nebenumanau ką bedaryti, o ir saugikliai baigiasi, nes su savo tais junginėjimais jau kokius 5 sudeginau