Brendo, oi kaip brendo man naujo auto įsigijimas ir pagaliau, pristatau visiems savo naująjį veržlujį liūtuką - 308! Ką tik iš kepyklos, dar kvepia (nuo konvejerio nuriedėjo 2016 metų sausio 26d). Iki šito momento buvo visokių planų: gal įsigyti tą Toyota Avensį universalą (kuris Lietuvoje tik viena spalva egzistuoja)? O gal passat'ą? Net ir į
žopelius buvau pasižiūrėjęs. Tačiau Peugeot nukonkuravo visus tautovežius. Negaliu paaiškinti, kodėl mano širdis linksta prie šito prancūzo.
Neprofesionalios foto:
https://photos.googl...V9GckNsc3FMeDN3https://goo.gl/photo...ueruV43ZtgtFim9
Aš patsai Peugeot gan tyliai myliu jau 7 ar 8 metus. Nesu mechanikas ir iš tikro nenusimanau auto technikoje, aš tiesiog mėgėjas vairuoti, kartais ir nerūpestingai. Tai mano viso labo antras automobiliukas. Su senuoju 406 pravažinėjau 7 metus. Kaip auto turėtojas sau tvirtai pasižadu išmokti deramai prižiūrėti automobilį, kas nelabai man sekėsi su 406. Per tiek laiko taip ir nesugebėjau deramai rūpintis kėbulu, paukščiai kakodavo - man visvien. Padangas tikrindavau viso labo dukart į metus. Bet nuo šiol viskas pasikeis! Teks skaityti daug teksto ir mokytis!
Taigi, atsiprašysiu už monologus, jau galim pradėti nuo bazinių duomenų:
- Variklis: 1.2 Puretech benzinas, 130 AG
- Transmisija: automatinė 6 pavarų Aisin
- Vidutinės gamintojo deklaruojamos kuro sąnaudos: 4.5l/100km (hmm žiūrėsim)
- Pagreitis (0 - 100 km/h): 9.10sek.
- Komplektacija: Allure
- Papildoma įranga: šildomos priekinės sėdynės
Mano subjektyvūs vertinimai:
- Eksterjeras - 10 balų
- Interjeras - 10 balų
- Prietaisų skydelis - 11 balų
- Vairas - 12 balų
- Praktiškumas - I don't care, man tik gazą spaust
Pirmas mano automobilis su automatu. Norėjosi mechanikos, bet po ilgesnio pasivažinėjimo apsipratau. Traukia labai gerai, neįmanoma su juo lėtai važiuoti, reik pratintis ir mokintis. Pakaba standi, nepasirodė labai kieta, sėdynės tikrai oposum, sportinio stiliaus, dar įkaista kai patrini
(ne, iš tikro yra šildymas). Start&Stop sistema man tai kosmosas, na tiesiog awesome. O jau LED žibintų grožis, praeiviai atsisukę žiūrėjo (nors gal už manęs buvo koks porshe). Šiaip persėdus iš negalingo seno pežo įspūdžiai - kosminiai. Tad labiau patyrę vairuotojai nelabai galės pasivadovauti mano vertinimais. Tiesa, gan vienas didelis nusivylimas: nėra priekinių parkavimo ir nematomumo zonų (su geltonom lemputėm veidrodėliuose) daviklių
Ligtais Peugeot puslapyje buvo išdėstyta, kad tai standartas Allure, nu wtf.. Anyways dėl ekrano. Viskas su juo labai faina, nustatai klimato juostą, pasidarai auto ir pamiršti. Nokia 735 telefonas be problemų prisijungė. Skambinau draugui - negirdėjo manęs, reikės aiškintis (gal iš pavydo ignoravo). Navigacijos nėra. Bet man jos nereikia, nes video matėsi, kad kažkokia outdated. Šiek tiek prigąsdino mane elektroninis rankinis stabdys. Kai atleisdavau stabdį, mašina bandydavo pajudėti, bet ją laikydavo stabdys (gal taip veikia kad ir nežymioje įkalnėje), tai atleisdavo tik paspaudus akceleratorių. Gerai, kad greitai susipratau pats, kaip veikia, o ne rankom bandydavau nuimti rankinį. Dar ko pasigedau, tai antro USB lizdo. Jo tikrai neradau niekur. MP3 grotuvą atpažįsta, mato katalogus ir failus. Tiesa, kai spaudi ant vairo "List" jis rodo tik failus esančiame kataloge. Dar tokiam mažam langely, popup stiliaus. Nelabai man pasirodė tas patogu. Šiaip softas ne iš geriausiujų, bet UI man patinka.
Tai tiek, pasistengsiu dar ką papildyti vėliau.