Pala, o man klausimas pasikabino, tik priesh ji pateikdamas pabandysiu paaishkint kodel jisai begedis taip padare.
Kiek man zhinoma, ish idejos visi turetu vazhinet su ilgosiom (kad kelias ir ivairios kliutys matomi butu nakti), o trumposios buvo ishrastos tik paskui - net ne trumposios, o tokie dangchiukai dedavosi su siaura horizintalia skylute ishilgai lempos. Juos reikedavo uzhsidet ant mashinu ivazhiavus i miesta ar panashiai. Ir ishrasti jie buvo ne bereikalo, o tam, kad prieshprieshiais vazhiuojanchiuju neakintu... Butent todel tai ir buvo itraukta i keliu eismo taisykles ir veliau patobulinta iki "trumpuju". Dabar gi, kelyje vis dazhniau sutinki tokiu vairuotoju, apie kuriuos pagalvoji: "ilgasias ishsijungtum, zhasine". Ne tik dazhniau, bet dar ta shviesa tokia keista - melsva kazhkokia... Akina kaip bestija... O ir chia kolegos pirmoje nuotraukoje atrodo, kad jo kairioji - nukrypusi ir spigina tiesiai i prieki - reiktu pareguliuot - kad kitiems netrukdytu (kaip ir buvo numatyta taisyklese del trumpuju shviesu).
O del klausimo tai...
ai - ir taip supratot...
O ypatingai neskaitovams, kuriu ir chia pasitaiko ir po to rashineja vejus nesuprate uzhuominos - ash ne kaimas, ne pencininkas ir kas yra ksenonas zhinau, - tai ka parashiau vadinama pashiepianchiu ir atsakymo nereikalaujanchiu sarkazmu.
Padarom toki eksperimenta? statom nakti masina mano autostradoje ir paziuresim kaip ten tave jau akins. Susidejus xenonus nereikia pagaileti 20lt ir susireguliuoti lempas(ne ten kur garazelyje prie sienos pastato o su tam tikra iranga) ir visa problema isspresta. Kiek vazineju naktim uzmiestyje dar ne karto nebuvo kad kazkas man pries nosi ijungtu ilgas perspedamas kad ale as vaziuoju ant ilgu ir akinu. Galiu pasakyti tiek kad rekia daugiausiai tie kurie nori tokiu lempu ir negali sau leisti. Sutiku: ten 8000k 10000k gal tos ir akina bet tik ne 4200k ar 5000k nuvaziuok i vokietija ten masina be xenonu pamatyti jau retenybe yra.
Pilnai palaukau kolegos nuomone.O as tik uz juos abiejomis rankomis.Vienas malonumas vairuoti bet kokiu oru (kasdien tenka 200 km pravaziuoti i darba ir namo tamsiu paros metu).
O siaip del akinimo,paknka ir ne ksenoniniu zibintu,kurie pakankamai akina,100W lempuciu,draudziamu ES,o apie tiesiogine to zodzio prasme "grabus" ant ratu,kelianciu pavoju ne tik sau ,bet ir aplinkiniams(su "basom" padangom,ar isdauzytais sailenblokais...) geriau visai patylet.
Nemanu,kad sie zibintai,jei jie tinkamai sumontuoti,sureguliuoti yra blogybe.Kiekvienas elgiames pagal poreikius ir finansines galimybes.