Peršokti prie turinio


diawollo

Užsiregistravo 2009 Lie 16
Neprisijungęs Lankėsi 2023 Lap 08 16:46
-----

#738557 papolitikuokim

Parašė diawollo 2016 lapkričio 13 - 19:21

Jums - inteligentams, intelektualams ir politikos korifėjams turbūt itin patinka senoji seimo gvardija, kuri per kelias kadencijas apšiko Lietuvą iki krūminių dantų. Lietuva balsavo ne UŽ valstiečius, o PRIEŠ užsisėdėjusius nomenklatūrinius landzberginius, komunistėlius ir jų satelitus (TT, DP ir kitus patvorinius). Jau buvo signalas partijoms-senbuvėms, kai dalį fotelių užsėdo Valinsko Artistų partija. Nepasimokė. Dabar - šekit. O čia jau ne kanapių prisirūkę šoumenai. 

Spręsim po kelių mėnesių, kas jie per fruktai, bet nuoširdžiai tikiuosi, kad nebus blogiau...

 

Amerikoje toks pats vaizdelis. Jei vidurinės klasės amerikonas pastebi, kad už tą pačią algą gali nupirkti vis mažiau, kad miestuose meksikonai stumdo koką ir mojuoja peiliais, jis supranta, kad Trampas - ne pats blogiausias pasirinkimas. 

Po rinkimų TV užplūdo protestų prieš Trampą vaizdai, visokių holivudinių pašlemėkų grasinimai emigruoti iš USA. Kažkaip tendencinga. O kur švenčiantys ir besidžiaugiantys, bei besišaipantys iš nemokančių pralaimėti? Tokių reportažų pilna, bet jie Lietuvoje nerodomi...

Tad vis gi, kuo mums taip "nusikalto" Trampas?

1. "Tie rytų europiečiai tegu nesitiki, kad Amerika juos gins karo atveju, jei nevykdys įsipareigojimų NATO (2%BVP)".... SIAUBAS.... Kaip jis taip galėjo?... O kaip mes šaipėmės iš graikų, kurie protestavo prieš taupymą, norėjo ir toliau tinginiauti ES sąskaita? Kodėl amerikonai turi savo mokesčiais dengti mus?...

2. "Putinas - stiprus lyderis, su juo reikia vesti dialogą"... Trampas neuždėjo pliuso ar minuso ant Putino, o tik pasakė tiesą, kurią visi žino. Vieni Putiną gerbia, kiti - bijo ir nekenčia, bet niekas negali paneigti, kad tai tikrai stiprus lyderis. Galim su juo nesikalbėt, jį dar labiau spausti ir erzinti, tačiau kuo tai gali baigtis visi žino, o to nelinkėtų nei sau, nei artimiesiems. Diplomatija - purvinas dalykas, bet ji būtina, jei nenorim pamatyti daug atominių grybų...

3. Sakot, Trampas - niekina moteris, grabinėja jas ir lenda bučiuotis? 10 metų garso įrašas - kažkas TOKIO? O kai p. Karterienės vyrelis Oraliniam kabinete žydelkai ant danties davė - viskas ok? Pirmu atveju - kuilys ir paleistuvis, antruoju - mačo? Nejuokinkit savo dvigubais standartais...

 

Amerikonai irgi nori permainų. Jiems irgi atsibodo seni politikos "vilkai". Gal pavadinkim pusę amerikonų debilais ir ramiai miegosim atlikę kažkokią pseudomoralinę pareigą...

Tai tik mano asmeninė nuomonė, kuria jaučiu pareigą pasidalinti. 

Dabar beliko delfio stilium apšaukti mane vatnyku ir kitaip parodyt savo išprusimą... ^_^  

 

Valstiečiai už valstiečius, išsirinkom ką išsirinkom. Bet nepaslaptis, kad daugiausiai (ne visi, aišku) juos rinko ir "permainų" tikėjosi nabagai (būkim biedni, bet teisingi), tinginiai ir panašūs. Tie patys, kurie gyvena iš pašalpų ir yra nekvalifikuoti darbininkai. Nu gal ateis "permainos" ir visos pašalpos bedarbių sumažės 10 kartų, kad jau niežtėt šikna pradės ir jei duonos norės, tai privalės dirbt. O dabar. Kam dirbt, jei pašalpa su visom lengvatom arti ar net daugiau už minimalią algą  :doh:

Aj, dar tie kurie čia verkia kiek mažai moka, kaip čia pragyvent.. Ajajaj.. *Keiksmažodis*, kelk kvalifikacija, mokykis, keisk darbo profilį. Yra pilna darbo vietų kur moka pakankamai, bet nėra kam dirbt. Čia gaunasi maždaug taip, išmoko kokia tai siuvėja (su visa pagarba, ne apie visas) prieš 10 metų kojines ir pufaikas siut, tai dabar galvoja iš to visą gyvenimą gyvens. Gerai, kažkada reikėjo viso to ir buvo biznis ir pinigai. Bet dabar, nafik, niekam nebereikia tų pufaikų ir konijių. Mokykis kažką kitą, o ne ant pašalpų gyvenk.

Taip pat su aukštuoju išpaikintu mokslu. Visi čia inžinieriais, daktarais ir teisininkais nori būt. Nors kaikada pusė stojančiųjų yra pusdurniai (jie patys tą supranta, bet ai, gal praslysiu). Profesinis mokslas gi nelygis. Nors koks geras mechanikas ar apdailininkas uždirba tiek pat ir daugiau už glušą teisininką ar išsižiojusį mamytės nuvestą mokytis inžinierių. 

Visi nori gerai gyvent ir naujom mašinom važinėt, bet kad tą užsidirbt reikia niekam nebeįdomu. Kažkokios loterijos visi tikisi su darbais. Mėtos nuo vieno prie kito (galiausiai lieka "multitaskeriai" be jokios profesijos išmanimo aukštu lygiu ir niekam nereikalingi) arba kaip sakiau įsikando vieno darbo ir verkia, kad baigiau raketų inžineriją, bet lietuvoj raketų nestato.. Tipo valdžia turi duot, turi tave prižiūrėt - kaip mama kokia. Nereikia - neturėk.

Tai čia daugeliui "gelbėtojų" reikia . Niekas nesako, kad turim super idealią sistemą ir valdžią. Yra labai daug bėdų. Bet viskam sprest labai kliudo visokie mulkiai iš partijų "gelbėtojų", kurie dar ministrų kėdese sedėjo (TT, DP, valinskiukai visokie).

Tikėkimės su valstiečiais labai blogiau nebus. Nors ir esu patriotas, bet po šių rinkimų rezultatų jau buvau labai rimtai susimąstęs dėl emigracijos. Tegu pabando. Nors didelė dalis viešai dėstomų ketinimų mąstančiam žmogui atrodo labai juokingi. Niekam geriau nepasidarys, kad 141 pirdūnas nebegalės nuomotis mašinos ar uždraus gert tautai (tegu didina baudas ir atskomybę už kriminalus padarytus neblaiviam. Kai žmogus žinos, kad girtas užmušęs žmogų - visą gyvenimą sedės zonoj ir padarytą žalą turės atidirbt kolonijos įmonėj, kuri kad ir mašinų numerus kala, labai pagalvos ar čia pakelt darbe taurelę ir grįžt namo su šaltuoju ginklu ant ratų  :hmm:. Man visiškai nekliudo tie girtuokliai, kurie nekelia žalos kitiem)

Nėra jokių pasiūlymų dėl emigracijos mažinimo, žmonių verslumo skatinimo, naujų darbo vietų ir švietimo sistemos sutvarkymo.

 

O dėl trumpo. Prie ko čia vidurinioji klasė? Jį rinko tie tinginiai ir veltėdžiai, kurie baisiai pyksta ant meksikiečių, juodaodžių, lenkų, lietuvių, rumunų , nes tuoletų valyt, art laukuose, statyt dangoraižių patys nenorėjo. Tai atsirado kam tie pinigai už tokį darbą buvo auksas ir JAV su mielu noru juo įsileido. Viskas klestėjo ir bujojo, kai modernieji "vergai" pastatė šalį. Visi suprato, kad tokius darbus dirbt plūsta mažo išsilavinimo, svetimos kultūros žmonės. Bet trumpo bokštas būtų buvęs dar iki šiol nepastatytas arba būtų tiek kainavęs, kad tam seniui p..sančiam vaikus (nesistebėčiau jei dabartinę savo žmoną jis iš vidaus jau nuo 16 metų pažįstą) būtų paskutines kelnes numovus brangi baltoji darbo jėga. 

Amerika pastatyta, bet "vergai" atliko. A kur dabar juos dėt  :hmm: Pasinaudojom, tai metam atgal ir apsistatom sienom.

Ne panašiai jungtinėj saloj dabar? Važiuokit, važiuokit išbadėję rytų europiečiai už minimumą laukų art, žuvies galvų kapot ir senukam pampersų keist. Bet jau britai patys išsiblaivyt baigia ir žiūri, kad jų prikurtuose verlsluose taip pigiai dirbę imigrantai jau visą salą baigia užkariaut. Kaikurie aristokratai irgi jau nusižeminę norėtų brist į mėšlinus laukus užsidirbt penį, svarą kitą, kad už gryčią susimokėt, bet jau visos vietos "užkaltos". O ir imigrantas mielu noru sutiks ir už mažiau dirbt nei vietinis, nes vistiek jam čia direktoriaus alga gimtoj šalelėj. Tai dabar britai irgi sienas statysis.

Kad, trumpą palaikyt tai reik nors kiek, nors truputėlį pasidomėt jo kalbom ir požiūriu dar prieš rinkiminę kampaniją. Niekados. NIEKADOS. Negalima vertint kandidato pezalų per rinkimų kampaniją. Yra toks skambus žodis - populizmas. Pasakys ką tik norį, kad tik durniam įtikt. Nes juk tik durniai niekuo nesidomi ir nežino kas buvo vakar. Svarbu gi ką šiandien šneka :good:

Ir taip svarbu lyderis. Nors ir jeigu tai psichinių sutrikimų turintis išgama. Turim jį gerbt, atsukti ruriuką ir, kad mus pavanotų. Pavanos, bus gėda, gyvensim šūde, smirdės, bet šilta bus.

Gal reikia telktis ir vienytis prieš išgamas, o ne kiekvienam užsidaryt savo sienose ir laukt kas bus toliau. Joks, net ir psichoptas nepradės konflikto jei matys, kad jo niekas nepalaiko ir gresia atsakas į vienus vartus.

Lyderio gerbėjams gal į šaiurės korėją ekskursijos reikia?  :good:

Dar jeigu kas "gerbia" lyderius. Ukraina dar nesenai turėjo apie 5000 branduolinių galvučių ir buvo trečia pasaulį. Maskva net bijo pajudėt į tą pusę, nes žinojo kokie ukrainiečiai kovingi ir dar su branduoliniu ginklu, kurio skaičius nedaug nusileido rusijai. Bet 1994 buvo pasirašyta sutartis, kad Ukraina (dar kelios šalys) atsisako branduolinio ginklo ir perduoda rusijai su sąlyga, kad niekada nebus kesinamasi į jos teritorinį vientisumą. https://en.wikipedia...rity_Assurances

 Bet apsišik stačias, kam tai rupi. Ateina pediko veidu liliputas ir griauna sienas. O debilų gvardija ploja taukuotom rankutėm. Per televizijas tik ir rodo kaip ten vakaruos žmonės žmogų ryja ir purvuose murkdosi. Nors eilinis lietuvis gyvena geriau už 90proc. rusų. Ir tipo mes labai blogai gyvenam  :good:

 

Išvis apie kokius lyderius čia kalbam? Kai vadovavimas pagristas jėga ir jokios sąžinės neturėjimu. Visi turi "gerbt" didesnio ir stipresnio valdžią? Jei yra taip mąstančių tai linkiu jum taip gyvent. Kaip laukinėj gamtoj  :good:

Ir gink dieve nesakau, kad Clinton šventa karvė. Bet jei imant šituos du blogius, tai Clinton visa galva aukštesnė.


  • 1


#737388 magnetola be cd

Parašė diawollo 2016 spalio 18 - 11:47

senai beziurinejau :blush: ziuriu,kad kitos magetolos turi tik FM,ir USB , nebera CD grotuvo, kaip toks daiktas ar uztektu?, is kitos puses kas beperka tuos CD? flesiukas patogiau, nori is telefono , nori prijungi atmintine,tos magnetolos be cd ir mazesnes bet, kaip garsas ? gal kas  tokia turit? ir kas tas FLAC formatas? :huh:  kad ir is pigu.lt ten po 60-80e pilna uz tokia kaina gero nesitiket?

Niekas nei CD, nei flesiukų nebenaudoja :D Dabar sudėtinga su muzikos piratavimu - reik pirkt. Reik magnetolos su internetu tada - Youtube, Spotify, Deezer..

Na aux'as praverčia, tai iš telefono gali klausyt.

FLAC - grubiai tariant muzikos audio formatas, kuriame nenukenčia kokybė lyginant su MP3 (nors MP3 irgi yra lossless versijų). Apsimoka tada kai magnetola kainuoja minimum 300e ir audio kolonėlės už 500e.   :D Kitaip nieko nepajausi.

Pilnai užtenka Mp3 ir t.t..

O už 80e gali tikėtis kokybės kaip radijos iš turgaus - nors daug kam pilnai to užtenka. Priklauso nuo to kokia muzika bus klausima ir ant kiek ausys kiauros. Jei olialia pupytėm ir panašiai klausyt - tai per akis tokios magės. :good:

Šiaip numesk link'ą ką nori pirkt - patarsim :)


  • 1


#737240 1.6 HDI bendros problemos

Parašė diawollo 2016 spalio 15 - 11:35

Paaiskink nesuprantanciam,pagal mane kaistant turetu mazet skyle

Toks paaiškinimas tiks? :)


  • 1


#736684 Tepalai, tepaliukai, tepalėliai

Parašė diawollo 2016 spalio 03 - 18:37

Man irgi patiko tokie "teiginiai" :D Esu bandęs daug visokių "brendų" tepalų ir jokio skirtumo niekap nepajusi, nei iš darbo, nei iš garso variklio. Skirtumas tik tarp mineralinis- sintetinis yra ir tarp klampumo. Čia kažką gali "pastebėt". O pilu žinomesnio "brendo" vien dėl to, kad tikuos, kad ten kokybė savo vietoj ir nebus vietoj sintetinės alyvos kažkokio brūdo primaišyta.


  • 1


#736245 Apie Peugeot 607

Parašė diawollo 2016 rugsėjo 22 - 22:39

Nu jau. Visu pirma 330nm benzui yra tikrai rimta, ypac turint raumeny kad cia 1.6, antra paziurek nm kreive:

http://www.feline.cc...r-2-061_960.jpg

 

Jei taip ir performina, tai tie nm visame sukiu diapazone islieka, kas yra ales gut.

Nu mažai mažai niutonų prie tokios galios. Geras benzinas turi bent 1:2 - kW:Nm santykį. Koks nors bulkswageno 2.0 TFSI su mažiau galios padėtų šį mažylį į pavėsį :)

Koks tolkas iš arklių kai jie silpnom kojom :) Nebent tam, kad tiesiojoj 300km/h pasiekt, bet kam to reikia..


  • 1


#735821 kujuots 607

Parašė diawollo 2016 rugsėjo 13 - 15:26

Tai jau tik tokias maukis :D

Studded-Tires-355.jpeg


  • 1


#733267 Kokią kalbą naudojate savo telefonuose?

Parašė diawollo 2016 liepos 11 - 09:41

 

Garmin'e tai Lietuvių, nes tikrai neblogai išversta. O balsą įsijungęs ispanišką, kad nepamirščiau tų kelių žodžių, kuriuos spėjau išmokti. Ir šiaip, linksmiau kažkaip :)

Ispaniškai pasijungęs, kad nepraliestum "curvos" po dešne? :D


  • 1


#731341 1.6 HDI bendros problemos

Parašė diawollo 2016 gegužės 25 - 11:25

Gal nepilk. Suges dar kas...

Niekas nesuges. Tik jei tepalas skirtas varikliam su FAP, tai FAP gali ataugt ir vėl reiks pjaut :D


  • 1


#730990 volvo ar toyota?

Parašė diawollo 2016 gegužės 17 - 10:07

pasukamumas to signum tai gaidiskas, geriau jau nereiktu greit isukt i posuki, isciuozi greit priekiu i posukio isore...

Nu gal. Reikės prisimint kai dalyvausiu kokiose lenktynese su šeimyniniu hečbeku ar kai kokio prekybcentrio aikštelėj reikės slalomą daryt aplink vaikštančius kėglius su pilna bagažine pirkinių  :D  :good:


  • 1


#730928 OBDII diagnostika

Parašė diawollo 2016 gegužės 15 - 22:22

OBD2 yra amerikietiskas standartas.Europos gamintojai naudoja eOBD2 standarta.ELM327 rimtas yrankis ismananciose rankose ir daugelis servizu ji naudoja.Yra keletas programu ,kurios daro ji nepakeiciamu.Viskas su juo pradzioje gamybos kinijoje buvo gerai, kol kinieciai noredami sutaupyti gerokai ji modifikavo, kol galiausiai programine iranga kurta elm327 jo neatpazista.Vietoj FTDI usart pradejo kisti ch340x.

Kitas dalykas windows 10...Mazesni gamintojai programines irangos tikrai nespeja zengti koja kojon su Microsoft.PP2000 tikrai neveiks su tavo windows 10.Diagbox kartai rodo ozius ant senesniu automobiliu.

Siaip asmeniskai OBD2 nuskaityti naudoju Ross tech kabeli VCDS.

Del klaidos P0170 nepades nei dilerine iranga, jei nera idirbio.Nes pilnai uztenka eobd2 standarta nusiskaityti.Nes pasiekus +-25 proc LTFM gauni sia klaida.Gedimas aiskus,bet priezastys labai neapibreztos.

Matos, kad diletantas. Elm327 rimtas įrankis..  :doh:


  • -1


#729073 Automobilio apsauga nuo saulės

Parašė diawollo 2016 balandžio 13 - 11:12

Nu sumum sumarum, tai variantai tokie:

a) niaukti langus plėvele, kad ir mažai tonuota

B) klijuot visokius teletabių užuolaidėles

c) užkalt langus OSB plokštėm

d) nupirkt vaikui akinius

e) rinktis maršrutą, kad saulė visad už nugaros būtų

f) važinėtis naktį

g) naudotis viešuoju transportu ir naudotis aplinkui esančiais keleiviais kaip gyvais skydais nuo saulės

h) viską ignoruot ir gyvent kaip yra


  • 1


#728885 DLR pliusai ir minusai

Parašė diawollo 2016 balandžio 11 - 13:01

Nu, kad mieste patamsy su tais DRL visokios būlkos, kad važinėja, tai joo..Norisi nusipirkt kokį 200mw lazeriuką ir iškišus per langą jam regos organus pastimuliuot..

DRL tvarkingai veikia pas ką auto šviesos nuo aplinkos apšvietimo yra kaip pas daugelį  :pug:. Įsijungia trumpos - DRL užgęsta.


  • 1


#727017 akim paganyti

Parašė diawollo 2016 kovo 21 - 22:50

Šetone išnyk..


  • 1


#726949 Dviračių dalys (shimano)

Parašė diawollo 2016 kovo 21 - 13:36

nu bet kas iš to jis kietas, standus visas, užlipo ant mano, nulipt nenorėjo..

That she was said  :D Sorry už offtopic, bet nesusilaikiau  :D


  • 3


#724801 Linazzz Peugeot 406 2.0 HDI 80kw

Parašė diawollo 2016 vasario 25 - 16:25

Kaune Pakalnutės dygsta. Bet kad dar šals ir snigs, tai faktas kaip blynas :)

Čia apie panas, kuriom iš po sijono pakalnutės matos? :D


  • 1